Merhabalar, Uzun süre samsung tab s kullandıktan sonra kendime 'Huawei MatePad 11.5 PaperMatte Edition' aldım. Genel olaarak çok memnunum fiyat / performans tableti olduğunu düşünüyorum, ancak harmony os tan kaynaklanan bazı eksiklikleri (multiple user yok mesela) var. Kullanan arkadaşlar da düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Huawei MatePad 11.5 PaperMatte Edition
-
-
Hayırlı olsun. Ben de almayı düşünüyorum. Düne kadar haberim bile yoktu bu cihazın varlığından, kazara nette denk geldim ve hoşuma gitti. Halihazırda Matepad 10.4 (2020) var elimde. Kitap okuyucu olarak da Kobo Libra 2 var. İki cihazı satıp bu yeni tabletten almayı düşünüyorum.
Hala memnun musunuz tabletten? Kitap okumayı denediniz mi hiç?
-
Cihazı aldım. Gayet güzel ve kullanışlı. Playstore olmayışını benim gibi dert etmeyenler gönül rahatlığıyla alabilir. Dileyen Gbox uygulamasıyla bir çok playstore uygulamasını oyununu kurup kullanabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, üründen hala memnunmusunuz? Bayadır araştırıyorum ama emin olanıyorum. Google uygulamaları direkt inebiliyor mu? Yoksa dolambaçlı işemlerle mi uğraşmak gerekiyor? Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba. Aslında çok memnunum. Tek sıkıntım aldıktan kısa süre sonra 11.5S Papermatte Edition modelinin tanıtılması. Bunu eşime verip kendime yenisinden alayım diyorum. Ekran bence çok hoş.
Google için ben Gbox kullanıyorum. Tablete aşırı uygulama yükleyen biri olmadığım için bana yeterli geliyor. Bir de Micro g yöntemi var, Youtube'da görebilirsiniz. Onu kurup ayarlamak epey karışık gibi görünüyor. Ama muhtemelen o daha doğal Google kullanımı sunuyordur.
Teşekkürler, evet 11.5 ile S arasında baya geliştirme var, kablosuz kalem desteği 144 hz ekran gibi. Peki ben google uygulamalarını gbox yada tablet içinde yer alan uygulamadan yükledim, sonrasında güncelleme geldiğinde huawei cihazıda guncel sürümü alıyomu? o kısım ile alakalı hiç bilgi yok çünkü. Yoksa yüklediğimiz sürümde kalıyomu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gbox uygulaması içerisinde de (yanlış hatırlamıyorsam tabi) Gbox içerisinde Playstore'a girince de güncellemeleri görüp yapabiliyoruz. Güncelleme sorunu yok yani.
MAtepad 11.5 s modelinde Google haritalar çalışıyormu yani arabada navigasyon olarak ta kullanabilirmiyim?
not uygulamasında türkçe yazdığım el yazılarını türkçe texte çevirebiliyormu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pozantidan -- 23 Ağustos 2024; 22:58:41 > -
Merhaba, ürün kitap okuma noktasında Kobo vb. ürünlere kıyasla nasıl bir performans sunuyor? Aslında tablete ihtiyacım yok, sadece pdf okumalarım için Kobo almayı düşünüyordum. Üzerine bir miktar ekleyerek daha çok fonksiyonlu olan bu cihazı almam mantıklı mı? Dediğim gibi ekseriyetle kitap okumak için kullanmayı düşünüyorum.
-
Merhaba. Açıkcası henüz kitap okumadım hiç. Sadece bir kaç kez herhangi bir epub dosyası açıp bakındım. Kono ve Kindle cihazlarında ram de işlemci de çok düşük olduğundan daha ağır ve gecikmeli çalışan bir sisteme sahipler. Sayfa geçerken falan ekran göz kırpar gibi oluyor. Bu tablette ise işlemci ve ram kat kat hızlı olduğudnan ileri geri şeklinde çok seri gidilebiliyor sayfalar arasında. Cihazda yüklü olan kendi Kitap uygulamasında gece modu da var kitap okuyucu cihazlarındaki gibi.
PDF Kobo vb. cihazlarda büyük ekranlı modellerde daha rahat okunuyor. Diğer türlü ekrana sığmıyor. Ama büyük ekranlı da olsa kasılabiliyor cihaz. Bu tablette ise webde gezinir gibi hızlıca kaydırarak büyütüp küçülterek PDF okuyabiliyorsunuz. Üstelik ister orijinal haliyle renkli şekilde, ister siyah beyaz halde. PDF okurken cihazı dik konumda kullanamıyoruz, yatay vaziyette okumaya izin veriyor.
Bana göre avantaj dezavantaj durumları:
Kobo ve türevleri:
Artı yönlleri: Cihazın kompakt boyutu ve hafifliği. Ekranın tabletlere göre gözü daha az yorması. Cihaz şarjının 1-1,5 ay kadar dayanması.
Eksi yönleri: Günümüzde tablet telefon kullanan kişilere kitap okuyucu cihazlarının ağır çalışıyor olması. Sayfalar arası geçişlerin ağırlığı ve ekranda önceki sayfanın izinin kalması. PDF okumanın 8 inç ve üzeri bir modelde anca rahat okunabilir olması (o boyuttaki cihazlar daha pahalı).
Huawei Matepad 11.5 Papermatte Edition:
Artı yönleri: Ekran boyutunu ve görüntü kalitesi. Papermatte Edition özellikli modellerde ekranda parmak kağıt yüzeyindeymiş gibi sürtünme minimum şekildeymiş gibi kayıyor. Epub olsun PDF olsun kasmadan seri şekilde kullanılabiliyor, renkli PDF'ler ister renkli ister siyah beyaz okunabiliyor.
Eksi yönleri: Cihaz şarjı diğer tabletler gibi, yani bir kitao okuyucu ile asla boy ölçüşemez. Kitap okumak için kitap okuyuculara göre elde ağır kalıyor.
Bu kıyaslamayı Kobo Libra 2 cihazımla kıyaslayarak yaptım. Kullanım amacınıza göre kendiniz karar vermelisiniz. Olur da tabletten yöne karar verirseniz size tavsiyem az daha ekleyip 11.5 S Papermatte Edition olan modeli almanız. Ben düz modeli eşime verip S modelini kendime aldım. Normali zaten aşırı güçlü ve iyiyken yeni model daha bile güçlü. Düz model HarmoyOS 3 ile çalışırken yenisinde HarmonyOS 4 var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinary Story -- 2 Ekim 2024; 19:16:51 >
Benzer içerikler
- bu cihaz sıfırlandı devam etmek için önceden bu cihazda senkronize edilen bir google hesabı
- en iyi kuran uygulaması
- tablette yazı yazarken elimi algılıyor
- redmi pad se kalem destekliyor mu
- windows emulator for android
- honor pad 9 pro
- honor pad x8a
- redmi pad se kalem destekliyor mu
- en iyi tablet
- sms yönlendirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X