Şimdi Ara

Hucre Boş ise Degerini 0 aldirmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Simdi diyebilirsiz hucre boş ise zaten sifir alir diye. Surukle birakla 1100 kisiye Performans yapilacagi icin bos olan hucreler alt alta degil malesef o yuzden "0"almaliyim.

Ornek

G2,H2,L2 huclerinde degeler girili 3( 4de olabilir degisken durum)
    Bu hucreleri kontrol edip eger veri yoksa 0 alarak isleme devam etmeli veya 0 almadan hucreyi pas gecerek isleme devam etmeli iki olasilikda olur. Bilgim okuldan kalma Hocamiz iyidi hakkini yiyemem ama korelmisim. Sadece toplu olarak bos ise 1 veya 2 yazdirabildim
    EGER(YADA(F2="";G2="";H2="");1;2 kontrol ettirebildim. H

Hucre Boş ise Degerini 0 aldirmakucrelerde(-) var ona takilmayin lutfen.

Sizden yardimci olmanizi istedigim konu. F1in yuzde 25 g2 in yuzde 30 h2 in yuzde 45ini almak. ama

F2 bos ise G2 nin yuzde 40ini H2 nin yuzde 60 ini alacak duzende bana yardimci olmaniz. Okuyup zaman ayiran herkese tesekkurler simdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre67z -- 12 Aralık 2018; 16:59:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Verdiğiniz örnekte hücreler boş değil , içlerinde tire görünüyor.
    Eğer bu şekilde olacaksa sizin formülünüzdeki boş hücreyi temsil eden çift iki tırnağı "-" olarak değiştirmelisiniz.
    Ayrıca o formüller doğru yapılandırılmamış gibi görünüyor.

Ayrıca bir satırda hem F hem de G de - işareti var. Bu durumda H'yi sıfır alıp G'nin mi %40'ını alacak ?
    Çoğu satırda da sadece H dolu o durumda ne gibi bir yüzde dağılımı olacak vb. ?
    Tüm koşulları belirledikten sonra tireyi de dikkate alarak formüller yazılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 12 Aralık 2018; 13:54:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap yazdiginiz icin tesekkurler oncelikle.

(belirtmistim hucrelerde (-) var dikkate almayin fotograf eski, onu Istedigim gibi degistiriyorum bosmus gibi dusunebilirsiniz.)

Size ornek olusturayim

olarak dusunun L de deger olmayinca boş sayip 0 almali ve M nin yuzde 40i N' in yuzde 60 olarak degerlendirsin.

hepsinde deger oldugunda ise;

L%25 M%30 N%45 Olarak kalacak

Hucre Boş ise Degerini 0 aldirmak

• Verdiğiniz örnekte hala belirtilmemiş koşullar var.

L+M+N = L%25, M%30, N%45
    M+N = M%40, N%60
    M = ?
    L = ?
    L+M = ?
    L+N = ?

Yukarıda soru işareti ile belirttiğim 4 koşul gerçekleştiğinde kullanılacak hesaplama yüzdelerini de belirlerseniz bu durumlara göre formül oluşturulabilinir. Aksi takdirde formül düzgün çalışmayacaktır..
  • Hocam merhaba

=EĞER(YADA(F4="";G4="");EĞER(G4="";TOPLA(EĞER(F4="";(H4);(F4*0,4+H4*0,6 )));TOPLA((G4*0,4)+(H4*0,6)));TOPLA((F4*0,25)+(G4*0,3)+(H4*0,45)))

Gördüğünüz üzere böyle bir kod yazdım. F G H satırlarında veriler var bunlar

F, G h dolu ise F %25'i G %30 H'I ın %45i

G H VEYA F H dolu ise yüzde 40'a %60 alıyor

sizin dediginiz uzere de sadece H dolu ise Kendisini aliyor.

ayrica H her sartta dolu olacak. F veya G , her ikiside bos olabilir

Bugun farkli bir durum gelisti malesef ben 3 hucre icin bu kadar yapabildim yapiyordum ama egeri duzgun kullanamiyormusum,

Bu durumun 8 hucreli halini egerli veya egersiz yapabilirmiyiz cozum onerisi olan varmi

• emre67z E kullanıcısına yanıt
    8 veri olunca olasılıklar daha da artacaktır ve iş daha da karmaşıklaşacaktır.

Olasılıkları ve uygulanacak hesaplamaları belirledikten sonra;
    formülü tek bir hücrede yazmak yerine, birden fazla hücrelere bölüp en son sonucu ilgili hücreye alırsanız işiniz daha kolay olur sanırım.

Bir arkadaşın ihtiyacı için formulleri aşağıdaki örnekdeki gibi bölmüştüm. Buna benze bir çalışma yapabilirsiniz.

-------------------------------

Bu formülleri tek bir hücrede toplamak çok sıkıntılı olacağı için; 4 hücreye yayarak yazdım.
    A1 hücresinde veri olduğunu varsayarak, aşağıdaki belirttiğim formülleri kullanabilirsiniz.
    Kolay gelsin.

B1 hücresi : =SAAT(A1)
    C1 hücresi : =DAKİKA(A1)
    D1 hücresi : =EĞER(VE(C1>=0;C1<=7);0;EĞER(VE(C1>=8;C1<=23);25;EĞER(VE(C1>=24;C1<=37);50;EĞER(VE(C1>=38;C1<=52);75;EĞER(VE(C1>=53;C1<=60);"1S";"")))))
    E1 hücresi : =EĞER(D1="1S";B1+1;SAYIYAÇEVİR(B1&","&D1))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.