Şimdi Ara

HUKUK MEZUNLARI İŞSİZ KALIYOR MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
10.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hukuk fakülteleri artık eskisi gibi değil. Eğer sayılarla ve gelecek projeksiyonları ile ilgili bilgi almak isterseniz
    HUKUK FAKÜLTELERİNİN GELECEĞİ sitesinindeki yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Okumadan önce küçük bir spoiler vereyim.

Türkiye’de 2016 yılında 35 Devlet, 44 Vakıf Üniversitesinde olmak üzere toplam 84 hukuk fakültesi bulunmaktayken bu sayı 2019 senesine gelindiğinde 87 Devlet ve 45 Vakıf Üniversitesi olmak üzere toplamda 132 Hukuk Fakültesine yükselmiştir. 2019 yılı toplam hukuk fakültesi kontenjanı ise 16.420’dir. Tahmini olarak 2018 yılında hukuk fakültelerinde 18.717 Avukat adayı mezun olmuştur. Türkiye'deki Hukuk fakültesi kontenjanı ise bu sene itibariyle 16binden fazladır.

Hukuk okumayı düşünenler önce bu yazıyı okumasını tavsiye ederim. https://akademinova.com/2020/02/15/hukuk-fakultelerinin-gelecegi-ve-avukatlik-meslegi/

• Garrisonun Kuklası kullanıcısına yanıt
    Devlette bir üniversitede ingilizce öğrensek iş buluruz bence hocam.İlla ki özel üni mi lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay sadece İngilizce Öğrenmekte bitmiyor. Biraz global olan avukatlar ancak para kazanabilecek. Onun dışında yerel mahkemelere bakacak avukat kaynıyor ortalık. Hatta önümüzdeki yıllarda bu sayı katlanarak artacak. Avukat çöplüğüne dönüşecek ülke resmen. Bakkal bile açarken insan düşünüyor, kaç müşteri gelir bu lokasyona diye. Yan yana bakkal açmıyorlar ama Türkiye'de ne yazıkki kafa öyle çalışmıyor.

Bak burada yıllara göre kişi başı düşen avukat sayısının projeksiyonu var mesela. https://i1.wp.com/akademinova.com/wp-content/uploads/2020/02/Avukat-N%C3%BCfus-2.jpg?resize=231%2C400&ssl=1

Avukatlık Mesleğinin Geleceği

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hocam tyt matematik tavsiyesi verebilir misiniz ? Kitap dahil tecrübelerinize dayanarak ne önerirsiniz 15 tyt mat yapan birine ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mandalinashottea kullanıcısına yanıt
    hocam konu anlatımı falan uğraşma.345 ve metin soru bankaları güzeldir. çap problem fasikülü alabilirsin.biraz da şans işi tyt mat. denemelerle 30+sabitlerin sınavda ne yapacağın belli olmaz. 345 denemelerinde 38 falan gördüğüm oldu sınav 32 geldi
  • keşke bu olay hukuka özgü olsaydı hocam.her meslek aynı.tıp bile belki 5-10 sene sonra bu duruma düşecek.maalesef nereyi seçersek seçelim en iyisi olmaktan başka şansımız yok.hukuk,iibf,mühendislik,diş hepsi aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 3 Temmuz 2020; 16:11:7 >
    Okuduğum lise ne hikmetse ülkücüydü. Yani çoğunluk değil ama sesi çıkanlar, okulda teşkilatlananlar ülkücüydü okulda, büyük çoğunluk ya apolitik ya da daha sosyal demokrat çevrelerden geliyordu. Baktım sonradan bizim bu ülkücüler ne yaptılar diye. Gazi ve Kırıkkale hukuka gitmiş hepsi Açıkçası bu tiplerin kol gezdiği bir fakültede okumayı hiç istemezdim, lisede bile gelip bize kayıp vaka muamelesi yapıyorlardı İşte siz yanlış yoldasınız ama kardeşimizsiniz, biz iyi insanlarız gelin bi çayımızı için falan diye konuşan tiplerdi.
  • hocam hepsi küçük çocuklar 1e 1 hatta 2ye 1 hepsini allahına kavuştururum ama 38 kişiden az gezmiyorlar. Üzerine palto geçiren,eline tesbih alan kendini adam zannediyor.Hocalara bile köpek muamelesi yapıyorlar. Dünyanın en boş beleş adamları.Üzücü olansa bu yaptıklarını ülke sevdası,milliyetçilik olarak görmeleri.Yazık diyorum başka da bir şey demiyorum.

üniversitede genelde daha saldırgan oluyorlar. bunların oymak beyi ösym'yi aldı,şimdi yök'ü istiyor o zaman daha da azıtırlar.
    Oymak beyi

Bu arkadaşlar gibi kabile davranışı sergilemek genelde öz güvensizlik belirtisi oluyor Okuduğum okul Çankaya'daydı, bu ülkücülerin hepsi de o çevrenin memur, bürokrat çocuklarıydı. İyi de bir Anadolu Lisesiydi okul. Ama Paşalar öyle bir konuşuyordu ki sanırsın 7 kez adam yaraladı, 3 kez falan da bıçaklandı. Benim ortaokuldaki arkadaşlarımın bir kısmı sonradan torbacı falan olmuştur, bu tiplerden daha tehlikeli insanlarla ortaokulda tanıştım ama onlar bile bunlar kadar posta koymuyordu vallahi.
  • gazi anadolu mu aaal mi hocam?

Liseyi de söylersem hepten ifşayım ya forumda Ama bu ikisi değildi okulum. Gazi'nin biliyordum ülkücülüğünü de AAAL o kadar ülkücü değil diye biliyorum ben. O da ülkücüyse Çankaya'da kalburüstü olup ülkücü olmayan okul yok demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 3 Temmuz 2020; 16:56:52 >
  • hocam aslinda bozkurt sayisi/toplam ogrenci yaparsak gazi uni bile azdir da iste bu amiplerin cok sesi cikiyor.hele bir de son 1-2 senedir daha da guclenmisler malum sebeplerle

Evet durum aynen öyle. Kabile kültürüyle yaşayan bu arkadaşlarımızın sesi çok çıkıyor. Bizim okulda başkanlık seçimini kazandı herifler, oylar 4 kişiye bölünmüştü. O zaman verdiğim ülkücülere karşı tek yürek olma mücadelesi ciddiye alınsa seslerini kesecektik ama dinlenmedim 3 farklı aday çıkardı ülkücü olmayanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 3 Temmuz 2020; 18:18:30 >
    Teşekkür ederim hocam iki yıl önce 345 i çözdüm ama sanırım baştan çözmeliyim 30 üstüne çıksam çok güzel olacak

• HUKUKİ HABER
    Vergi rekortmenleri açıklandı; İŞTE İLK 10'A GİREN AVUKAT
    https://www.hukukihaber.net/ekonomi/vergi-rekortmenleri-aciklandi-iste-ilk-10-a-giren-avukat-h433651.html

çok çok fazla kazanan avukatlar var tanıdığım arkadaşlarımdan çoğunun bu yolda olacağını bahse girerim.

ama devam zorunluluğu yok bazı kesim de okula gelmeden bir şey araştırmadan mezun oluyorlar onlar gibi olmayın

• Türkiyede omurgalı hukukçu olunmaz aga

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    aynen iste kendini gelistiren her meslekte iyi oluyor.o yuzden cok fazla sizlanmanin anlami yok.ulkenin sartlari ortada.nereye girersek en iyi olmaya bakacagiz

• Kanka sanırım bu sorunun doğru ve kesin cevabı yok her meslekte var sıkıntılar.
    Dişte bile boşlar var şu an bi tek tıpta sıkıntı yok şu an o da 6 yıl sonra belli olacak.

• Ya hangi bölüm iş garantili¿ Hukuk hiç işsiz kalır mı,keyfine göre dava alırsın bir süre sonra kafan rahat oh mis

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.