Herkese Merhaba uzun araştırma arayış bekleyişin sonunda bu araca karar verdim. Benimle fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. adamla konuştum araca baktım Kapora verdim. fakat araçlardan hiç anlamadığım için herşey havada şu anda yarın bir kaç servise göstereceğim arabayı ve söylenenin aksine birşey çıkmaz ise aracı almayı düşünüyorum. Aracın özelliklerini ve fiyatını aşağıda yazıyorum. teşekkürler.
Huyundai GETZ Km: 80.000 Renk : Kırmızı Motor Tipi : 1.5 CRDI Dizel Araçta Sunroff 4 airback abs 4 lastikde disk fren esp elektirikli ısıtmalı aynalar 4 cam otomatik. vs. GETZ Modelinin en fulu diyebilirim.
Araçta 2 adet değişen mevcut arka tampon ve bagaj kapı saçı. araçta 1 de boya var arka sol çamurluk.
Lastikler bitik. fakat iki adet az kullanılmış lastikhediye edeceğini söyledi :)
Bakımlarının düzenli olduğunu 80 bin bakımını yaptırdığını (özel servis) söyledi. hertürlü istediğim servise aracı baktırabileceğimi söyledi.
Araç için istenen 17.200 Pazarlık sonucu zor bela :D 16.500 e İndirebildik.
Tutar hakkında araç hakkında veya dikkat etmem gerekenler hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız çok çok sevinirim herkese teşekkürler.
ARABADAN HİÇ ANLAMIYORUM. İLK ARABAM OLUCAK İNŞAALLAH
araç arkadan kazalı ben olsam almazdım boya tamamda değişen parça
Araç kaç model? Bazı modelleri 3 silindir imiş ben getzimi alırken buna dikkat etmemi söylemişlerdi. Geçen sene şubatta 2007 1.5 vgt (yine crdi motor) 160.000 km değişensiz boyasız getzi ben 17 bine almıştım.
quote:
Orijinalden alıntı: frreestyle
Araç kaç model? Bazı modelleri 3 silindir imiş ben getzimi alırken buna dikkat etmemi söylemişlerdi. Geçen sene şubatta 2007 1.5 vgt (yine crdi motor) 160.000 km değişensiz boyasız getzi ben 17 bine almıştım.
Araç 2005 Model 3 Silindirli sanırım. tam olarak 3 silindirlilerin sorunu nedir ? araştırdığım kadarıyla sadece biraz gürültülü çalışıyorlarmış.
quote:
Orijinalden alıntı: frreestyle
Değişin parça da o kadar önemli bir bölgede değil önden kazalı olsaydı dediğiniz doğru ama araca baktım hani değiştiği bile belli olmuyor. arka tampon en nihayetinde arka bagaj kapağınında sac kısmı değiştirilmiş. hepimizin başına gelebilecek bir sorun ben pek takılmıyorum buna.
quote:
Orijinalden alıntı: maynaxxx
Herkese Merhaba uzun araştırma arayış bekleyişin sonunda bu araca karar verdim. Benimle fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. adamla konuştum araca baktım Kapora verdim. fakat araçlardan hiç anlamadığım için herşey havada şu anda yarın bir kaç servise göstereceğim arabayı ve söylenenin aksine birşey çıkmaz ise aracı almayı düşünüyorum. Aracın özelliklerini ve fiyatını aşağıda yazıyorum. teşekkürler.
Huyundai GETZ Km: 80.000 Renk : Kırmızı Motor Tipi : 1.5 CRDI Dizel Araçta Sunroff 4 airback abs 4 lastikde disk fren esp elektirikli ısıtmalı aynalar 4 cam otomatik. vs. GETZ Modelinin en fulu diyebilirim.
Araçta 2 adet değişen mevcut arka tampon ve bagaj kapı saçı. araçta 1 de boya var arka sol çamurluk.
Lastikler bitik. fakat iki adet az kullanılmış lastik hediye edeceğini söyledi :)
Bakımlarının düzenli olduğunu 80 bin bakımını yaptırdığını (özel servis) söyledi. hertürlü istediğim servise aracı baktırabileceğimi söyledi.
Tutar hakkında araç hakkında veya dikkat etmem gerekenler hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız çok çok sevinirim herkese teşekkürler.
2005 model getzee espmu varmis? eps olmasin i??
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
quote:
Lastikler bitik. fakat iki adet az kullanılmış lastik hediye edeceğini söyledi :)
2005 model getzee espmu varmis? eps olmasin i??
Şimdi ne söylesem yalan olur ikisininde tam olarak ne işe yaradıklarını bilmiyorum o yüzden bir yanlışım varsa afola :)
Ilk araciniz oldugu icin guzel gelecektir Zamanla fazla beklentiniz olmasin ama :) Hayirli olsun
quote:
Araç 2005 Model 3 Silindirli sanırım. tam olarak 3 silindirlilerin sorunu nedir ? araştırdığım kadarıyla sadece biraz gürültülü çalışıyorlarmış.
Alıntıları Göster
2005 ise makyajsız kasa oluyor o zaman bence o aracın ederi kilometre orjinal bile olsa 15.500- 16 arası olur o da temiz ise. 3 silindiri bana ustam demişti uzak dur eski teknoloji arızaya daha müsait gibi şeyler söylemişti açıkcası tam olarak bende bilmiyorum.Şöyle söyleyeyim ben 160.000 de aldım şimdi 188.000 i geçti 2 defa baktım yaptırdım sadece yağ ve filtreler değişti 120 şer lira verdim araç sorunsuz.
Yine bilen biri 3 silindir mevzusunu anlatır ama benim tavsiyem eğer getz alacak iseniz yine aynı paraya 2006 ve sonrası makyajlı kasa 4 silindirli getzlere bakmanız. Araç genel manada az yakan,sorunsuz şehir içi arabası.B sınıfı bir araç malzeme kalitesi ve konfor olarak pek birşey beklemeyin.88 bg gayet yeterli bir motor atak bir araç.Ayrıca yukarda esp de yazmışsınız ama satıcı karıştırmış sanırım o eps direksiyon sistemi olacak.
Bu arada tesadüf ki benimde ilk aracım ve kırmızı :) Aklınıza takılan başka bir soru olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalısırım.
quote:
Şimdi ne söylesem yalan olur ikisininde tam olarak ne işe yaradıklarını bilmiyorum o yüzden bir yanlışım varsa afola :)
4 frende disk degildir sanmiyorum ama artik kapora vermissiniz.
quote:
3 silindirin herhangi bir sıkıntısı yok sadece rolantide biraz daha sesli ve titreşimli çalışır normal sürüşte hissetmezsiniz bile. Bu arada hayırlı olsun. Getz içi geniş ve kullanışlı bir araç, araca hakimiyet ve sürüş dinamikleride kötü değil.
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
quote:
4 frende disk degildir sanmiyorum ama artik kapora vermissiniz.
Alıntıları Göster
Araçtan çok fazla beklentim yok ayağımı yerden keszin ekonomik olsun sadece bunlar :)
Evet makyajsız kasa 3 silindir olayı kafamı kurcalıyor çok araştırdım internetten olumsuz sadece gürültülü çalıştığı yönünde dediğim gibi biraz daha araştıracağım bilgilendirme için çok teşekkürler. :)
Aracın 4 tekeride disk fren önler hava soğutmalı arkaları bilmiyorum ama disk :) 2005 modellerin full olanlarına bakarsanız görebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: AO
quote:
3 silindirin herhangi bir sıkıntısı yok sadece rolantide biraz daha sesli ve titreşimli çalışır normal sürüşte hissetmezsiniz bile. Bu arada hayırlı olsun. Getz içi geniş ve kullanışlı bir araç, araca hakimiyet ve sürüş dinamikleride kötü değil.
Çok teşekkürler. öğrendiğim gibiymiş içim rahatladı :)
Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz arkadaşlar çok para vermek istemiyorum en fazla 2 sene kullanıp aracı satmayı düşünüyorum. ve elden çıkarırken çok bir zarar etmek istemiyorum.
quote:
Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz arkadaşlar çok para vermek istemiyorum en fazla 2 sene kullanıp aracı satmayı düşünüyorum. ve elden çıkarırken çok bir zarar etmek istemiyorum.
km orjinal ise fiyat bana çok uygun geldi sonuçta dizel araç alıyorsunuz 1 ay önce benzinli 1.3 gls 2006 model getzimi 15750 TL ye sattım 2 kapı lokal boyalı ve ön tamponda hafif yırtık vardı
quote:
Orijinalden alıntı: ttfvol
quote:
km orjinal ise fiyat bana çok uygun geldi sonuçta dizel araç alıyorsunuz 1 ay önce benzinli 1.3 gls 2006 model getzimi 15750 TL ye sattım 2 kapı lokal boyalı ve ön tamponda hafif yırtık vardı
Alıntıları Göster
Kilometre orjinal tramer sorguda 6. ay 2010 muaynede 58 bin 6 ay 2012 muaynede 73 bin gözüküyor. baktırıcam bu gün aracı tabi bi sorun varsa çıkıcaktır umarım.
Merhaba;
2011 Yılı Ağustos ayında fıstık yeşili, 2005 km de, 56.000 km de 1,3 GLS (benzinli) Hyundai Getz' i 14.250 TL ye almıştım, Yaklaşık 9 ay kadar kullandım.
Senin ilk araban olacağı için herhalde iç hacim bagaj vs sorun olmayacaktır.
Benzinlisi bile az yakıyordu ki dizelinin çok cimri olduğunu duymuştum, bana 9 ay boyunca sadece oksijen sensörü arızası çıkardı onun dışında her hangi bir arızası olmadı. Parçaları gayet ucuz, km gelmesinden dolayı trigerini değiştirmiştim yanlış hatırlamıyorsam 60 TL gibi komik bir fiyatı vardı.
Ama yol tutuş, konfor konusunda aynı iyimserliği söyleyemeyeceğim.
Eşim ve çocuktan dolayı daha büyük bir araba alma düşüncesi ile sattım. Fiyatı ve donanımı olarak ilk araba için bence Getz gayet iyi iken ki nerede ise Şahin Doğan parasına ama dizelini almadan önce dikkatli olmanı, km sini iyi kontrol ettirmeni tavsiye ederim, ayrıca benim şahsi fikrimdir, bagaj kapağı değişen bir aracı satarken canım ülkemde biraz zorlanabilirsin.. Karar senin..
quote:
Orijinalden alıntı: darüzzafer68
Merhaba;
2011 Yılı Ağustos ayında fıstık yeşili, 2005 km de, 56.000 km de 1,3 GLS (benzinli) Hyundai Getz' i 14.250 TL ye almıştım, Yaklaşık 9 ay kadar kullandım.
Senin ilk araban olacağı için herhalde iç hacim bagaj vs sorun olmayacaktır.
Benzinlisi bile az yakıyordu ki dizelinin çok cimri olduğunu duymuştum, bana 9 ay boyunca sadece oksijen sensörü arızası çıkardı onun dışında her hangi bir arızası olmadı. Parçaları gayet ucuz, km gelmesinden dolayı trigerini değiştirmiştim yanlış hatırlamıyorsam 60 TL gibi komik bir fiyatı vardı.
Ama yol tutuş, konfor konusunda aynı iyimserliği söyleyemeyeceğim.
Eşim ve çocuktan dolayı daha büyük bir araba alma düşüncesi ile sattım. Fiyatı ve donanımı olarak ilk araba için bence Getz gayet iyi iken ki nerede ise Şahin Doğan parasına ama dizelini almadan önce dikkatli olmanı, km sini iyi kontrol ettirmeni tavsiye ederim, ayrıca benim şahsi fikrimdir, bagaj kapağı değişen bir aracı satarken canım ülkemde biraz zorlanabilirsin.. Karar senin..
Arkadaşlar aracı baktırmaya gittim biraz önce söylenenler herşey doğru fakat aracın motorunun bitik olduğunu Motorun üfleme yaptığını servisten öğrendim. ustayı kenra çekerek konuştum ve bulaşmamamı aracı kesinlikle almamamı söyledi. herkese çok teşekkür ediyorum. araç arayışıma kaldığım yerden devam ediyorum :)
80 binde motor nasil bitmis arac bayandan mi?
quote:
Arkadaşlar aracı baktırmaya gittim biraz önce söylenenler herşey doğru fakat aracın motorunun bitik olduğunu Motorun üfleme yaptığını servisten öğrendim. ustayı kenra çekerek konuştum ve bulaşmamamı aracı kesinlikle almamamı söyledi. herkese çok teşekkür ediyorum. araç arayışıma kaldığım yerden devam ediyorum :)
Alıntıları Göster
2004-2006 yılları arasında 2004 model 1,3 GLS Getz sahibiydim.
Bekarsan, ilk araban olacaksa yeterli. Kullanımı fena değildir, şehir içinde rahattır, ufak boyutlarından dolayı.
İç hacim ve bagajın darlığı, performans zayıflığı ve yüksek yakıt tüketimi nedeni ile satmıştık.
55.000 km kadar kullandım. Araç daha yeniyken motorda 1000 devir civarında kayış gıcırtısı gibi bir ses ve ön süspansiyonların gıcırdama sesi gibi şeylerle karşılaştım, serviste çözdüler.
Genel olarak problemsiz bir araçtı, arabada problem çıkaracak bir donanım da yoktu zaten.
Gerçi bunlar 1,3 benzinli motor için geçerli idi, 1,5 CRDI ile performans ya da tüketimden dolayı bir sıkıntı olacağını sanmam.