Şimdi Ara

Hypatia ve İskenderiye Kütüphanesi Üzerine (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tahmin yürüttüm sadece ve alanım olmadığını söyledim. Dikkat edersen kesin konuşmuşluğum yok bu konuda. Ben bu tür gerici eylemlere karşı olduğumu söyledim sana. Hatta kütüphane olsun olmasın Pagan tapınağını yıkmaya kalkışmak, siyasi bir olay uğruna bir kadını öldürmek elbette karşı çıkacağım şeyler. Ortada bir bilim düşmanlığı var mı ona bakalım diyorum ben. Olaylara bakılırsa hep Pagan öğeler taşıdıkları için bilimsel eserlere zarar gelmiş. Doğrudan bilim düşmanlığı olmasada dolaylı yoldan buna yol açılmış. Bu yapılar doğru değildi bunu inkar etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Mark of Ephesus -- 12 Şubat 2020; 1:32:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yangından sağ çıkabilen bir miktar eserin olabileceğini ben de belirtmiştim zaten. Tartışma konusu olan bu zaten tarihçiler arasında. Kütüphanenin bir kısmı sağ kalsa bile ortada bilim düşmanlığı var diyemiyoruz. Tapınağı yıkma girişimi Paganizmi ortadan kaldırma amacıyla yapılıyor haliyle bilimsel eserlerde nasibini almış oluyor bu durumda. Yani eğer tamamen yok olma olayı doğru değilse, başka bilmediğimiz durumlar yoksa üstteki arkadaşın bahsettiği gibi kütüphane şehrin içinde başka başka yerlere bölündüyse ve bunu bilmiyorsak ortada bilim karşıtlığı olduğunu söylemek saçma.

Ayrıca bu tür tikel meseleler beni bağlamıyor abicim. Ben inancın özüne, teolojisine ve felsefi tutarlılığana bakarım. Hristiyanlar melektir diyen yok zaten. Hristiyanın Hristiyana zulm ettiği bile tarihi bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Mark of Ephesus -- 12 Şubat 2020; 2:5:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Sezar milattan önce 44 te öldürülüyor.
    Kitapların hediye edildiği tarihten çok önce.
    Marcus ancak kuşatmadan (MÖ 48 - 47) önce yani henüz Caesar hayatteyken hediye etmiş olabilir diyordu da arkadaş onun üzerine yazdım bunun mümkün görünmediğini. Kleopatra'nın ilk macerası Caesarla, Antonius ile ilişkisi Caesar'dan sonra gelişiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.