Şimdi Ara

Hyper 212 Evo Fan Yönü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forum halkına sorum 1.fan sola taktım ben ayrıyetten 2.fanıda takmak istiyorum ve yönü nasıl olnası
    Hava akımı ve yönünden hiç anlamadığım için size danışmak istedim ikinci taktıgım fanın şekli yönü nasıl olmalı ?

örneğin şu şekilde.

↓→ ←↑

bu doğru mudur ikiside içe üflüyor yoksa ikiside sola arkaya mı üflücek ?

oklarla doğruyu gösterebilir misin ?

acaba soldaki fanın aşağı dönmesinin , sağdakininde yukarı dönmesinin bi zararı olmalı mı yoksa çeviirip ikiside aşağı yada ikiside yukarı mı dönmeli ?

Burdaki soldaki fan sağa sağdaki fan ise sola şeklinde takarsam sanırım doğru olucak ?

Örnek foto :

Hyper 212 Evo Fan Yönü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalxx2 -- 26 Aralık 2014; 23:01:16 >

• Takiptetim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

Muhtemelen 2. fan egzos olarak takılmalı ← ←.
    1. fandan aldığı havayı egzos olarak çekip kasanın egzos fanına iletmeli. Eğer 2side ↓→ ←↑ şeklinde takılırsa 2 taraftan hava çarpışması olur daha mantıklı gibi duruyor ama 2. fanın arkasındaki kasanın egzos fanının işlevi kalmaz. Kasa içinde yükselen sıcak havayı kasanın egzos fanı dışarı tahliye etmesi gerekirken takılıcak 2. fan ↓→ ←↑ yönünde üflerse , kasanın egzos fanının tahliye etmesi gereken sıcak havayı çekip aynen soğutucuya üfleyecek , sağ fan soğuk hava üflüyor soldaki 2. fan sıcak hava üflüyor hemen altındaki ekran kartından yayılan ısıyı egzos fan atması gerekirken 2. işlemci fanı bu sıcak havayı kullanıcak kasadan dışarı çıkması gereken hava işlemciye üflenicek ve hem kasadan sıcak hava çıkışı olmayacak ve üflenen sıcak hava kasada kalıcak. Bu durumda kasanın egzos fanı belki hava tahliye edebilir ama oluşan durum dışarı atılması gereken hava işlemci soğutucuya üfleniyor ve ekran kartı gibi kasayı ısıtmaya başlıyor.
    Tavsiyem ← ← yönünde takmanız böylesi daha sağlıklı olacaktır.

• Dostum su an fotograf cekmeye cok üşendim bak burda dönmeyen fan var o öyle olacak diğeri de tam terzi durumda oalcak yaprakları. Aslında her fanın dönüş yönü yazar üzerinde bka buna eğer analamzsan ayrdım edeim tekrardan alıtnı yap bu mesajıma haberim olmuyor yoksa.

Biliyorum açıklayıcı video değil ki zaten bu amaçla çekmemiştim ama faydası oalbilir olmazsa açıkalrım tekradans sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_mania -- 27 Aralık 2014; 1:33:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LLamperogue

Merhabalar

1. fandan aldığı havayı egzos olarak çekip kasanın egzos fanına iletmeli. Eğer 2side ↓→ ←↑ şeklinde takılırsa 2 taraftan hava çarpışması olur daha mantıklı gibi duruyor ama 2. fanın arkasındaki kasanın egzos fanının işlevi kalmaz. Kasa içinde yükselen sıcak havayı kasanın egzos fanı dışarı tahliye etmesi gerekirken takılıcak 2. fan ↓→ ←↑ yönünde üflerse , kasanın egzos fanının tahliye etmesi gereken sıcak havayı çekip aynen soğutucuya üfleyecek , sağ fan soğuk hava üflüyor soldaki 2. fan sıcak hava üflüyor hemen altındaki ekran kartından yayılan ısıyı egzos fan atması gerekirken 2. işlemci fanı bu sıcak havayı kullanıcak kasadan dışarı çıkması gereken hava işlemciye üflenicek ve hem kasadan sıcak hava çıkışı olmayacak ve üflenen sıcak hava kasada kalıcak. Bu durumda kasanın egzos fanı belki hava tahliye edebilir ama oluşan durum dışarı atılması gereken hava işlemci soğutucuya üfleniyor ve ekran kartı gibi kasayı ısıtmaya başlıyor.

yanıtınız için çok teşekkür ederim dikkate alıcam dediklerinizi ve öyle takıyım o zaman yeni arkadaslardanda cevapları beklerim yani sizden anladığım kadarıyla
    Sağdaki fan sola soldaki fanda sola üslücek ikiside arka egzosa gidicek doğru mu efendim ? ← ←
    Birde pervanenin teki yukarı doğru dönerken diğeri aşağıda doğru dönse sorun olur mu ?

quote:

Orijinalden alıntı: Celalxx2

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

Dostum su an fotograf cekmeye cok üşendim bak burda dönmeyen fan var o öyle olacak diğeri de tam terzi durumda oalcak yaprakları. Aslında her fanın dönüş yönü yazar üzerinde bka buna eğer analamzsan ayrdım edeim tekrardan alıtnı yap bu mesajıma haberim olmuyor yoksa.

Biliyorum açıklayıcı video değil ki zaten bu amaçla çekmemiştim ama faydası oalbilir olmazsa açıkalrım tekradans sana.

Hocam kusura bakmayınız pek anlıyamadım iki tane fanında şu oklarda şekil olarak ifade edebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalxx2 -- 27 Aralık 2014; 2:06:34 >

• quote:

Dostum su an fotograf cekmeye cok üşendim bak burda dönmeyen fan var o öyle olacak diğeri de tam terzi durumda oalcak yaprakları. Aslında her fanın dönüş yönü yazar üzerinde bka buna eğer analamzsan ayrdım edeim tekrardan alıtnı yap bu mesajıma haberim olmuyor yoksa.

Hocam kusura bakmayınız pek anlıyamadım iki tane fanında şu oklarda şekil olarak ifade edebilir misiniz?

• quote:

quote:

Merhabalar

yanıtınız için çok teşekkür ederim dikkate alıcam dediklerinizi ve öyle takıyım o zaman yeni arkadaslardanda cevapları beklerim yani sizden anladığım kadarıyla
    Sağdaki fan sola soldaki fanda sola üslücek ikiside arka egzosa gidicek doğru mu efendim ? ← ←
    Birde pervanenin teki yukarı doğru dönerken diğeri aşağıda doğru dönse sorun olur mu ?

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRsAqzca_xShAWnVYcAGbx8tSpsmie6wyNQxWg_fKPcEk5aXyLl9g

Hocam birde haf 912 de kapağa taktıgım fanın şekli yaprakları nasıl olucak dışardaki havayı içeri mi vermeli içerden dışarı mı vermeli yapraklar nasıl olucak ?

• 212'nin 1. fanı yani direk kendi fanı egzosa doğru üflüyor , takacağın 2. fanda 1. fandan havayı alıp egzosa vermeli. Hava akışı ← ← şeklinde olmalı dostum. Fanların dönüş yönü bildiğim kadarıyla saat yönünün tersi yönünde. Yani aşağıdan yukarı doğru , yapraklar direk sola doğru dönüyor. 2. fanı , 1. fandan hava çekicek şekilde takıcaksın soğutucuya. Fanın bi tarafı açık diğer tarafındada 4 tarafında + şeklinde gibi plastikler var. Açık tarafından havayı çekip kapalı tarafından havayı üfler fanlar. 1. fanın görünen tarafı açık durumda şuan çünkü hava çekip heatsinke doğru üflüyor , 2. fanıda açık tarafını heatsinke yapıştırıcan. diğer kapalı tarafta üfleyen taraf ve egzosa bakıcak oda. Yön böyle olacak ← ← . Yani 1. fandan üfle 2. fan çeksin , 2. fanda egzosa üflesin aynen böyle. Yukarı yada aşağı dönme durumlarını dert etme 2. fanı takarken hangi türlü takarsam egzosa doğru üfler diye dene tamamdır.

Kasa kapağındaki fan içeri üfleyecek. Yandan ve önden alınan serin hava üst ve sol üstteki fandan dışarı atılma durumu olucak yani. Yapraklar açık durumda olucak dışarıdan bakınca , plastikli kısımda içeride kalıcak.

• quote:

quote:

Kardeş yan olan ok dönüş yönünü ifade eder o çok da önemli değil de dik olan ok havanın çıkış yönünü ifade eder.

• quote:

quote:

quote:

Kardeş yan olan ok dönüş yönünü ifade eder o çok da önemli değil de dik olan ok havanın çıkış yönünü ifade eder.

bu okları kullanarak ortada demirin oldugunu düşünerek baana iki fanıda gösterbilir misiniz oklarla ?

• quote:

212'nin 1. fanı yani direk kendi fanı egzosa doğru üflüyor , takacağın 2. fanda 1. fandan havayı alıp egzosa vermeli. Hava akışı ← ← şeklinde olmalı dostum. Fanların dönüş yönü bildiğim kadarıyla saat yönünün tersi yönünde. Yani aşağıdan yukarı doğru , yapraklar direk sola doğru dönüyor. 2. fanı , 1. fandan hava çekicek şekilde takıcaksın soğutucuya. Fanın bi tarafı açık diğer tarafındada 4 tarafında + şeklinde gibi plastikler var. Açık tarafından havayı çekip kapalı tarafından havayı üfler fanlar. 1. fanın görünen tarafı açık durumda şuan çünkü hava çekip heatsinke doğru üflüyor , 2. fanıda açık tarafını heatsinke yapıştırıcan. diğer kapalı tarafta üfleyen taraf ve egzosa bakıcak oda. Yön böyle olacak ← ← . Yani 1. fandan üfle 2. fan çeksin , 2. fanda egzosa üflesin aynen böyle. Yukarı yada aşağı dönme durumlarını dert etme 2. fanı takarken hangi türlü takarsam egzosa doğru üfler diye dene tamamdır.

Kasa kapağındaki fan içeri üfleyecek. Yandan ve önden alınan serin hava üst ve sol üstteki fandan dışarı atılma durumu olucak yani. Yapraklar açık durumda olucak dışarıdan bakınca , plastikli kısımda içeride kalıcak.

Hocam beni bu konuda gerçekten inanılmaz aydınlatığınız için teşekkür ederim elleriniz bilgileriniz zahmet görmesin çok teşekkür ederim

• quote:

quote:

212'nin 1. fanı yani direk kendi fanı egzosa doğru üflüyor , takacağın 2. fanda 1. fandan havayı alıp egzosa vermeli. Hava akışı ← ← şeklinde olmalı dostum. Fanların dönüş yönü bildiğim kadarıyla saat yönünün tersi yönünde. Yani aşağıdan yukarı doğru , yapraklar direk sola doğru dönüyor. 2. fanı , 1. fandan hava çekicek şekilde takıcaksın soğutucuya. Fanın bi tarafı açık diğer tarafındada 4 tarafında + şeklinde gibi plastikler var. Açık tarafından havayı çekip kapalı tarafından havayı üfler fanlar. 1. fanın görünen tarafı açık durumda şuan çünkü hava çekip heatsinke doğru üflüyor , 2. fanıda açık tarafını heatsinke yapıştırıcan. diğer kapalı tarafta üfleyen taraf ve egzosa bakıcak oda. Yön böyle olacak ← ← . Yani 1. fandan üfle 2. fan çeksin , 2. fanda egzosa üflesin aynen böyle. Yukarı yada aşağı dönme durumlarını dert etme 2. fanı takarken hangi türlü takarsam egzosa doğru üfler diye dene tamamdır.

Hocam beni bu konuda gerçekten inanılmaz aydınlatığınız için teşekkür ederim elleriniz bilgileriniz zahmet görmesin çok teşekkür ederim

valla rica ederim fotograf da cektım de pc teleofnu görmedi kısmet değilmiş ama şöyle söyleyeyim kafanızda tam oturması için yana dogru olan değil de darkaya doğru olan yön avr ya birisi metal blogu gösterecek ki bloga ufleyecek yani birisi standart diğeri ise arkayı gosterecek. yani birisi metal bloktan üflerken dıgerı bloktan cekecek.

Bu da şöyle mumkun oluyor o okları aynı yöne getirin metal blogu arasına tost yapın :D blok sogumus oluyor. aksanın ustunde havalandırma avrsa ust kısmına yonlendırın daha etkılı oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.