Şimdi Ara

hyundai accent 1.3 lpg tekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende 1997 model hyundai accent 1.3 arabada benzin de calisirken giderken hiçbir sorun yok ama lpg ye gectigimde araba tekliyor sürekli yapmiyor ama ara ara tekliyor.. lpg beynini degistirdim ve benzin kesicisini değiştirdim distribütör kablosu ve bujileri değiştirdim ama sorun devam ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Hyundai Accent Admire / 2004 / 1.3 / Otomatik vites aracıma Lpg dönüşümü yaptırdım. Dönüşümden sonra 2 problemle karşılaştık. İlk problem motor soğukken motor arıza lambasının yanıp sönmesi, araç harareti normal seviyeye ulaştıktan sonra ise birdaha hiç yanmamasıydı. 2. sorun ise araç rolantide çalışırken ve trafikte dur kalk sırasında 10-15 saniyede bir şiddetli sarsıntılar yaşıyor, tam stop edecekken toparlanıyordu. Silkeleme-tekleme arası bir şeydi. Özellikle klima açıkken bu süre 5 saniyeye iniyordu sürekli stop edecek gibi oluyordu araç. Forumlarda araştırdım çok net bir çözüm bulamadım, çözümü kendim ürettim o yüzden buraya yazıyorum. İlk olarak Lpg'ciye gittim. Ayarlara baktı ama çok iyi olduğunu söyledi. Motor güçsüz belki ondan yapar belki boğaz kelebeğindendir dedi. Ben de oturdum düşündüm sorunun ateşleme sisteminden olabileceğine karar verdim. İş çıkışı hemen buji ve buji kablolarını 110 liraya satın alıp 10 dakikada değiştirdim. Ve sorun gayet net, temiz bir şekilde çözüldü. Şu an klima son kademede açıkken, araç D konumundayken, farlar sisler açıkken bile en ufak bir titreme yaşamıyorum. Düz yolda nasıl gidiyorsa rolantide de öyle çalışıyor. Eğer benzer problemi yaşayan arkadaşım varsa bujiler ile birlikte mutlaka kablolarını da değiştirsin. BUjileri değiştirdim tekleme devam ediyor diyenleri görüyorum. Kablolarını da mutlaka değiştirin ihmal etmeyin çünkü bujileriniz ne kadar iyi olursa olsun onlara akımı getiren kablolarınız akımı tam anlamıyla geçirmiyorsa ateşleme tam manasıyla sağlanmıyor demektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.