Şimdi Ara

HYUNDAI DIZEL GETZ EKONOMIK DEGIL(MIS) MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: umutbaran

1. ben aldığımda dizel polo 32000 ytl idi getz 82 bg 23500 e aldım
    2.rakiplerinin (fabia,corsa,206) dizel base modellerinden bile fiyatı düşük olmasına rağmen birçok donanımı vardı.
    3.dizel getz 1198 kg dir.fiesta nın full+full modelinde bile arka camlar manueldi :) hiçbirinde ,4 disk fren yoktu, mp3 çalar yoktu 82 bg motor yoktu, abs yoktu,. ne yani şimdi fazladan para verip boş araba mı alsaydık.hem az para verdik hem de diğer markaların base modellerinden daha ucuza full araba aldık.

Gayet mantıklı bir cevap olmuş

Konu burda biter heralde

• Şöle adam akıllı bir cevap önceden verilseydide konu bu kadar gereksiz muhabbetlerle uzamasaydı, verdiğiniz cevap için teşekkürler
    Aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle
    quote:

Orjinalden alıntı: umutbaran

1. ben aldığımda dizel polo 32000 ytl idi getz 82 bg 23500 e aldım
    2.rakiplerinin (fabia,corsa,206) dizel base modellerinden bile fiyatı düşük olmasına rağmen birçok donanımı vardı.
    3.dizel getz 1198 kg dir.fiesta nın full+full modelinde bile arka camlar manueldi :) hiçbirinde ,4 disk fren yoktu, mp3 çalar yoktu 82 bg motor yoktu, abs yoktu,. ne yani şimdi fazladan para verip boş araba mı alsaydık.hem az para verdik hem de diğer markaların base modellerinden daha ucuza full araba aldık.

• arkadaşım ilk olark liste fiyatı şişirme getzlerde. 27 dediğin araç için 24500 e iniyorlar. klima abs dizel bir araç alıyorsun. bu fiyata benzinli araç bile bulmak zor. diğerleri ne kadar iner bilmem... kaldı ki ben en son ne olur dedim 245000 dedi daha doğru dürüst bir pazarlık dahi yapmadık.

ikincisi araba seri ve buraya dikkat sesiz.... Bir polo bir fabia burdan kaybediyor. İnsanlar bir yandan dizel ile ekonomi yaparken diğer yandan kamyon gibi çalışan ve yavaş arabalara binmek istemiyorlar.

Üçüncüsü 5 yıl garantisi var. Ekonomik olsun diye dizel ve turbolu bir araç alan insanlar turbo bozulursa ekonominin hayal olduğunu bilirler. Dolayısıyla garanti uzadığı için arabaya binme süresi de uzuyor. Bir arabaya 5.... 6.... yıl garanti vermek kolay değil. Arabanın en çok sorun çıkaracağı zamanlarda bile araba hala garantide olacaktır. Ancak güçlü bir fırma bunun altından kalkabilir. bu da marka imajını güçlendiriyor.

dördüncüsü parçası ucuz clio ,polo, fabia, micra,seat vs vs bundan kaybediyor. clioyu başa yazdım. sanılanın aksine renault parçası ucuz olmuyor. fiat hala makul.

beşincisi donanımıda fiyatına kıyasla iyi sayılır...

son olarak arkadaşın verdiği teste daha önce göz atmıştım... BÖyle bakınca sanki en kötü araba getz gibi görünüyor. belki de öyle ama fiyat performans oranı değerlendirilince araç tüketicinin beğenisini kazanıyor. bir de türk tüketicisi bence performansa çok değer veriyor

• sözün bittiği yer: 1 depoyla (45 litre) 1102 km uzun yol yaptım.Kendi sınıfında,bu agırlıga sahip hangi araç bu kadar yakıtla bu kadar km katediyor.
    Yok ilk kalkış hızlanması kötüymüş:Arkadaslar formula 1 yarışçısı değiliz.Geç git ama gideceğin yere tek parça git.
    Yok ön göğüs plastik kalitesi kötüymüş:Plastiğe başını koyup yatmıyorsun ki.Arabyla yatıp arabayla kalkıyorsan birşey diyemem.
    Yok Tipi kötüymüş;zevkler ve renkler tartısılmaz.Sankı herkes arabasını kız tavlamak için alıyor da.
    Yok kaportası üstüne basınca eğiliyormuş;Hangi araçla kaza yaparsan yap oldugu gibi duran kaporta var mı?hepsi çekiç boya veya değişim ister sonucta.
    Yok bagajı küçükmüş;o zaman gidin kamyon alın heryere evinizi de götürürsünüz bu şekilde.
    Yok marka olarak sıradanmıs;o zaman hiç lafını etmeyin gidin BMW,Mercedes,Ferrari vs alın.
    Yok dış ısı göstergesi yokmuş,dış ısıyı bilsen ne değişicek veya şimdiye kadar araç dışı ısıyı bildiğin için neyi değiştirdin hayatının akışında.
    Yok yol tutuşu berbatmış.70 ile girilecek viraja 100 le girmeye kalkarsan araç o yolu değil,yol o aracı üstünde tutmaz.Fiziğin kurallarını altüst edecek araç varsa söyleyin biz de öğrenelim.
    Yok efendim torpido gözü kalitesizmiş;Söyleyelim altın ve gümüş taşlarla süslesinler.

aracım Hyundai GETZ 1.5 CRDİ 82 beygir .

• aynen o sinir bozucu tiplerden bu forumda çok var onların yorumlarına cvp vermemek en mantıklısı
    quote:

Orjinalden alıntı: altanalp

bakın arkadaşlar...
    öncelikle saygılı yazmayı öğrenin lütfen...

birisi sallama diyor birisi cahil diyor... daha neler neler...
    biz de herkes gibi paranın zor kazanıldığı bir ortamdayız...
    sadece merak ettiğim bir şeyi sormak istemiştim ki sağ olun ağzımdan burnumdan getirdiniz...

ileri geri konuşana kadar
    -işte bayi indirimi hoşuma gitti
    -yok 5 sene garantisi super
    ya da
    -bakma sen hyundai olduğuna avrupa markalardan daha iyidir ... gibisinden diyen yok maalesef

neyse... saygılı olanlara saygılar....

• heyt be clıoya bakfavorim
  • Arabam.com yıllardır test yapıyor ve sanırım yaptıkları yol testleri her sferinde aynı değil, çünkü çok saçma sonuçlar gördüm...
  • Getzin 180 sayfalık forumu var. İstersen şimdiden okumaya başla, 6 ayda ancak bitirirsin.
    Sonra gelip bize anlatırsın.
    Neden GETZ???

quote:

Orjinalden alıntı: altanalp

SORUM MANTIGINI KULLANIP DA GETZ ALANLARA.... NEDEN GETZ?
    Ki daha demin piyasa fiyatlarina yakin degerler verenwww.dod.com.tr ye baktim ki
    30a satilan polo 2006 25e giderken; 27lere satilan getz.ler 20nin de altinda fiyatlar isteniyor...
    yani fiyat kaybi da daha fazla....

hadi bakalim beyler... son kez... NEDEN GETZ???

• 4 litre ortalamayı tutturmak için 70'le mi 80'le mi gittin? Ben minimum 5 litre civarını tutturdum ki 90 sabt hız giderken. 500 km yolda.
    Birde dış ısı göstergesi olmadığına emin misin? Bendekinde var.
    Ayrıca aracın yol tutuşunu beğenmeyenler hiç clio'ya binmişler mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: mufettis74

sözün bittiği yer: 1 depoyla (45 litre) 1102 km uzun yol yaptım.Kendi sınıfında,bu agırlıga sahip hangi araç bu kadar yakıtla bu kadar km katediyor.
    Yok ilk kalkış hızlanması kötüymüş:Arkadaslar formula 1 yarışçısı değiliz.Geç git ama gideceğin yere tek parça git.
    Yok ön göğüs plastik kalitesi kötüymüş:Plastiğe başını koyup yatmıyorsun ki.Arabyla yatıp arabayla kalkıyorsan birşey diyemem.
    Yok Tipi kötüymüş;zevkler ve renkler tartısılmaz.Sankı herkes arabasını kız tavlamak için alıyor da.
    Yok kaportası üstüne basınca eğiliyormuş;Hangi araçla kaza yaparsan yap oldugu gibi duran kaporta var mı?hepsi çekiç boya veya değişim ister sonucta.
    Yok bagajı küçükmüş;o zaman gidin kamyon alın heryere evinizi de götürürsünüz bu şekilde.
    Yok marka olarak sıradanmıs;o zaman hiç lafını etmeyin gidin BMW,Mercedes,Ferrari vs alın.
    Yok dış ısı göstergesi yokmuş,dış ısıyı bilsen ne değişicek veya şimdiye kadar araç dışı ısıyı bildiğin için neyi değiştirdin hayatının akışında.
    Yok yol tutuşu berbatmış.70 ile girilecek viraja 100 le girmeye kalkarsan araç o yolu değil,yol o aracı üstünde tutmaz.Fiziğin kurallarını altüst edecek araç varsa söyleyin biz de öğrenelim.
    Yok efendim torpido gözü kalitesizmiş;Söyleyelim altın ve gümüş taşlarla süslesinler.

• Getz'in (dizel olanının) benim gördüğüm tercih edilme nedenleri;

- Benzerleri arasında en uygun fiyata sahip araçlardan birisi. Liste fiyatları aldatmasın, Hyundai bayileri çok ciddi indirimler yapıyorlar. Hele ki şirkete alınıyorsa filo indirimi uygulayıp fiyatın dibine vuruyorlar.

- Donanım olarak da benzerlerine göre gayet zengin. Pek çok markada bulamadığınız veya dünyanın parasını ödeyerek alabldiğiniz pek çok şey Getz'de standart.

- Dizel motoru gayet güçlü. Elbette yarışmak için alınmıyor ama araba dediğin bastı mı gitmeli.

- Hyundai marka olarak (en azından bence) çok da aşağıda değil. Şahsen Hyundai'yi Opel'den, Renault'dan, Fiat'tan veya Peugeot'tan daha aşağıda görmüyorum. Hatta çoğu rakibinin dillere dolanan kronik sorunları varken kullanıcılarının Getz'den pek şikayeti yok.

- Gerek rutin bakımlarda, gerekse diğer tamir-bakım işlerinde kullanıcısına fazla yük getirmiyor.

- Yakıtı testte fazla çıkmış olabilir ama halen kullanılan 4 silindirli CRDi motor iyi bir motor. Eski 3 silindirlilerde hem gürültü-titreşim, hem de yakıt sorunu vardı ama bu bayağı giderildi. Zaten 100 km.de 1lt fazla yaksa bile yılda 10.000 km yapan biri için 100 lt fazla mazot demektir ki alırken elde edilen fiyat avantajı yüzünden çok da büyütülecek bir şey değil. Kaldı ki bu kadar fark olacağını şahsen sanmıyorum çünkü diğer araçları Getz'in performansına eriştirmeye kalkıp gazlasanız onlar da yakar zaten.

Ben Getz bakmış ama almamıştım. Bagajı küçük olmasaydı ve otomatik tercih etmeseydim alabilirdim çünkü daha önce kullandığım Accent Admire'dan memnundum. Admire 2004 model şirket arabasıydı ve benim gibi acemiyi (yağı bile kontrol edemezdim) 40.000 km hiç sorun çıkartmadan taşıdı. Plastik kalitesi veya tipi iyi değil diyenler haklı olabilir ama bunlar benim tercih kriterlerimde ilk sıraları almıyor. Kabul edilebilir düzeyde olduktan sonra (ki öyle) çok da dert değil.

• ortalama 90-100 arası gittim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_9206057/mpage_3/key_//tm.htm#17780809
    detaylarını üstteki topikte yazdım.getzle yakıt rekorları baslıgı altında.

quote:

Orjinalden alıntı: VoodooRush

4 litre ortalamayı tutturmak için 70'le mi 80'le mi gittin? Ben minimum 5 litre civarını tutturdum ki 90 sabt hız giderken. 500 km yolda.
    Birde dış ısı göstergesi olmadığına emin misin? Bendekinde var.
    Ayrıca aracın yol tutuşunu beğenmeyenler hiç clio'ya binmişler mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: mufettis74

sözün bittiği yer: 1 depoyla (45 litre) 1102 km uzun yol yaptım.Kendi sınıfında,bu agırlıga sahip hangi araç bu kadar yakıtla bu kadar km katediyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.