Geçtiğimiz cumartesi de dizel getz hala gelmediği için getz almaktan vaz geçtim. :( Kızdım ertesi gün araba pazarından WV Polo Classic aldim. 1.6 100 HP. olanını. Lakin arabasızlıkta bir dert olmaya başlamıştı. Getz hakkında bir sürü bilgi aldığım için bu topic e katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
hayırlı olsun iyi günlerde kullan kardeşim..
quote:
Orjinalden alıntı: leogoner
Geçtiğimiz cumartesi de dizel getz hala gelmediği için getz almaktan vaz geçtim. :( Kızdım ertesi gün araba pazarından WV Polo Classic aldim. 1.6 100 HP. olanını. Lakin arabasızlıkta bir dert olmaya başlamıştı. Getz hakkında bir sürü bilgi aldığım için bu topic e katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: leogoner
Hayırlısı olsun. Seni anlayabiliyorum kardeş. Biz kaporayı yatırdıktan 3 gun sonra arabayı teslim almıstık. O 3 gun bile gecmez olmuştu
Hakkaten cok gec getirdiler yeni kasa Getzleri. Birde hyundai reklam yapmayı bilmiyor bence. TV reklamları hiç hoşuma gitmedi. Halbuki bir VW, bir Pejo reklamları nasıl espirili ve dikkat cekici oluyor.
Teyzemlerde var 1.6 Polo classic. Sıfır almışlardı zamanında(99 yılı olması lazım) Hala kullanıyorlar ve memnunlarmış. Sadece servisi pahalı ve biraz fazla yakıyor diyorlardı. Onun dışında bir şikayetleri yoktu yani.
ha bu arada yeni getz gördüm siyah bizim siteden biri almış. mükemmel olmuş önü arkası. arkada stop grubunun yenilenmesi çok hoş durmuş. siyahta ayrı bir yakışıyor araca . ön tarafı kesinlikle çok iyi olmuş. bizim araçlarda eski 90 lı yılların havası vardı. bu çok çok yakışıklı olmuş. yeni motorlar nasıl acaba bir test sürüşü yapmam lazım mutlaka . neyse 10.000 bakımında aracın hyundaiye gittiğimde bir test sürüşü yaparım artık. alan varsa haber versin yeni kasa getz.
angaralı ama ben sevdim hyundainin yeni reklamlarını getz iyi ama en iyisi hyundai coupe nin reklamı. yaşlı hatunun arabadan atması filan güzeldi.. ama peugeotun şu 206 ytl 206 307 ytl ye 307 reklamı mükemmel. adam "ama benim çocuklarım var" dediğinde ben kopmuştum.
neyse yeni getz kullanan biri varsa şiddetle bekliyorum. bir elde keser bi elde falçata
reklam konusunda gerçekten katılıorum getz in reklamı daha da güzel olabilirdi özellikle onun için...
ama şu far konusunda katılmıorum tabiki zevk meselesi o ayrı ama bence eski kasanın kesimleri daha güzel ben de kırmızı bi getz gördüm full model değildi diesel de değildi, baktım iyice bizim sitede nedense aynı tatlılığı veremedi bana ben sırf kasa şekli için 2005 tipinden aldım yoksa aldığımda bunlarda çıkmıştı ama tekrarlıorum zevk meselesi bence arka farları o kadar güzel olmamış, ve ön oval olmuş çok fazla...
dediğin gibi kardeşim zevk meselesi ama motorlar konusunda aynı fikirdeyiz sanırım. bens enin yerinde olsam sırf motor yüzünden yenisini seçerdim ama bizim motorlarda iyidir..
motor konusunda tabiki haklisiniz.. ama kasa icin bunu sectim cunku hersey ayni, tipini beğendim hatta yeni getz e de binmiştim yani bunu almaya karar verdiğimde, ama ben tarabyadan maltepeye hergün gidiyorum öğrenciyim üniversitem orada, ve diesel düşmanıyım (kendi zevkim) bilmiorum antipatim var, 1.4 benzinli nin tüketimleri baya farklıydı gördüğümde o yüzden 1.3 benzinli aldım baya memnunum içinden ufak tefek sesler gelsede :)
@KED@Y : bende servis gunleri nezaman baslayacak diye bekliyordum :) Nekadar surecek bir bilgin varmı? 8500km deyim daha 1500km var 10bin bakımına o surede yaparım belki :)
@Düttürü: Bu arada hyundai coupe reklamı fena olmamıs ama diger reklamları cok vasat bence. vw ve pejo reklamlarını ornek alsalar guzel olur. Özellikle tuscon reklamı cok itici geldi bana. Kimse komşusunun arabasını yıkamaz heralde. Abartı var ama komik olmamış. Pejo reklamlarında da abartı var ama insanı gulumsetebiliyor. En super reklamları da VW yapıyor bence
Bu arada eski kasa Getz'ın ön kaput ustundeki tasarım benim daha çok hoşuma gidiyor nedense.Ama yeni kasanında ön ve arka farları guzel olmuş.
Önemli olan motor. 110bg'lik dizel motoru cok merak ediyorum bende. 1300kg civaırndaki focusda 110bg dizel motor baya performans verirken 1200kg lık getzde neler yapar cok merak ediyorum acıkcası
hyundai işte kardeşim farklı farklı forumlara giriyorum genelde kimse getzden memnun degil herkes arka frenlerinden ses geliyor vs vs vs vs vs vs vs diyor
bende öyle bi problem yok burdaki birçoğu insanda öyle bi problem yok, o problem önceden vardı fakat giderildi, ayrıca bu tip problemler herkeste olabilir sırıf araba eleştirmek için bu foruma giriyosan oa senin kişiliğin, toyota da daha 2 3 gün önce binlerce aracını geri çağırdı motorda kaynaklanan bi problem yüzünden, yani teknik işler, en ufak hata herşey olabilir ama aşşalamak için gelmeyin bu foruma
öncelikle herkeze merhaba 1.5 crdi full ağustos başından beri izmirde cirit atıyom daha önceleri sık sık okumama rağmen aktif olarak katılamamıştım inşallah bundan sonra güzel sohbetlere ortak olurum.
arabaların az gelmesi konusuna gelince hyundai'nin gemisi battı.....evet şaka deil gemi battığı için şu an tamamı getz..sonata ve coupe olan yaklaşık2500 araç okyanusta balıklara yuva olma görevinde...
eğer incelemelerimizi biraz geniş tutarsak getz'in satış rakamları (ki bukadar insan elbet birilerine danışarak alıyo bu arabaları)
hadi türkiyede insanlar bilmeden alıyor diyelim BBC'deki TOP GEAR programını bu işlerle alakalı herkez biliyordur. getz'i yaklaşık 10 marka arasında "parasının karşılığını veren binek araç" kategorisinde aynen şu cümlelerle birinci seçti. "kapınızın önüne gururla çekebileceğininz bir otomobil"
hadi bunuda geçelim türkiyedeki şikayet sitelerine bakarsanız markaların oranlarını görürsünüz sikayetvar.com en iyisidir. eee? satısda birinci ama sikayette gerilerde...hoş bi durum değilmi?
quote:
Orjinalden alıntı: Toyota d4d
hyundai işte kardeşim farklı farklı forumlara giriyorum genelde kimse getzden memnun degil herkes arka frenlerinden ses geliyor vs vs vs vs vs vs vs diyor
okyanusa gidiyorum o zaman bi coupe yi çıkarır baktırırız :p
benimde aklıma geldi de bu gün 10bin bakımında yükseliş plazadaki arkadaşlara sordum koordinatları vermediler bide çıkarmak sorun deilde yosun olayı bozar garantide yosundan bahsetmiyo...
yeni accent sr'yi gören varmı?? inanılmaz güzel...taklit maklit ister benzetti desinler ister demesinler makina mükemmel..
www.hyundai.com international link'inde altta concept cars...tek kelimeyle nefis ben siyah getz kullanıyorum siyaha bayılırım arabada ama bi beyaz harika durmuş keratada....
daha önce yazmıştım bu forumda ,, neyse bi daha yazalım
2005 öncesi tüm getzlerin kronik bir sorunu vardır. arka kampana veya disklerden can sıkıcı fren seslerinin gelmesi. Kampananın geri çekme yayları serviste ücretsiz değiştirilir ama bu fayda etmez. üzerine fren baskı yaylarınıda değiştirmeniz gerekir buda yetmez çünkü asıl sorun tekerlek poryasındadır . Tekerlek poryasını garanti kapsamında değiştirerek bundan kurtulabilirsin dostum. bu işlem ücretsiz yapılacaktır.
ha bide bişey eklemeyi unutmuşum . sorun 2005 mart sonrası getzlerde kesin olarak yoktur. belirtiyim dedim. eğer mart sonu alınan getzlerinizde bu sorun varsa size özgü bir fabrika hatasıdır. hyundai bu sorunu mart ayında halletti. eğer mart öncesi ise tekerlek poryasını değiştirmelerinde ısrar edin..
quote:
Orjinalden alıntı: Toyota d4d
öncelikle herkeze merhaba 1.5 crdi full ağustos başından beri izmirde cirit atıyom daha önceleri sık sık okumama rağmen aktif olarak katılamamıştım inşallah bundan sonra güzel sohbetlere ortak olurum.
arabaların az gelmesi konusuna gelince hyundai'nin gemisi battı.....evet şaka deil gemi battığı için şu an tamamı getz..sonata ve coupe olan yaklaşık2500 araç okyanusta balıklara yuva olma görevinde...
euaha walla gelirim hiç acımam bi coupe alır yarı fiyatına tamir ettirir gezeriz fenamı :P
ahahahh tamam bende yeni getz alırım :)))
quote:
Orjinalden alıntı: royartar
euaha walla gelirim hiç acımam bi coupe alır yarı fiyatına tamir ettirir gezeriz fenamı :P