Şimdi Ara

HYUNDAI H 100 (van) Mı YOKSA MITSUBISHI L 300 MÜ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
2
Favori
323.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım yaklaşık 1 senedir l300 kullanıyorum.sadece binmek için hiç bi ticari neden yok.gerçekten çok sağlam ve rahat bi araç.özellikle şehir için de.ben de alırken çok araştırdım h100,transit 100v ve l300 arasında çok gidip geldim ama herkes l300 dedi.pişman da değilim....
  • quote:

Orjinalden alıntı: suyumcum20

arkadaşım yaklaşık 1 senedir l300 kullanıyorum.sadece binmek için hiç bi ticari neden yok.gerçekten çok sağlam ve rahat bi araç.özellikle şehir için de.ben de alırken çok araştırdım h100,transit 100v ve l300 arasında çok gidip geldim ama herkes l300 dedi.pişman da değilim....

herhalde yanii bi kere japon eli değmiş...

• quote:

Orjinalden alıntı: suyumcum20

arkadaşım yaklaşık 1 senedir l300 kullanıyorum.sadece binmek için hiç bi ticari neden yok.gerçekten çok sağlam ve rahat bi araç.özellikle şehir için de.ben de alırken çok araştırdım h100,transit 100v ve l300 arasında çok gidip geldim ama herkes l300 dedi.pişman da değilim....

fodr dasaglamdır ama ,l300 kadar kullanıslı olamaz

ben gıttım salak gıbı trafık aldım keske L300 alsaydım

sımdı sehır ıcınde trafıc kullanmak bana ezıyet gıbı gelıyo.manevrası cok zayıf .hızlanması cok zayıf
  • quote:

Orjinalden alıntı: BESEN

quote:

Orjinalden alıntı: vti_1.6

Ben h100 kullandım sadece ve şunu söylemek istiyorum 170 km hıza çıkabildim.. Çok rahat bir minibüs

160 KADRAN OLAN Bİ ARAÇTA NASIL 170 KM HIZ YAPABİLİOSUN.. ??????

Arkadaş, şu ana kadar gördüklerim kadarıyla bi araba eğer uygun ortam oluşursa araçlar rahatlıkla kadranlarını geçebiliyorlar. 160 kadran olan bir arabayla 170 yapılır ama hyundai bunu yapabilir mi bilmem. Bildiğim şey az önce de dediğim gibi kadranlar geçilemez diye bişey yok. Örneğini aşağıdaki videoya koydum bakabilirsin...

http://www.youtube.com/watch?v=Mv_bb-bdxu4

• quote:

Orjinalden alıntı: bybeyaz407

quote:

quote:

Ben h100 kullandım sadece ve şunu söylemek istiyorum 170 km hıza çıkabildim.. Çok rahat bir minibüs

Arkadaş, şu ana kadar gördüklerim kadarıyla bi araba eğer uygun ortam oluşursa araçlar rahatlıkla kadranlarını geçebiliyorlar. 160 kadran olan bir arabayla 170 yapılır ama hyundai bunu yapabilir mi bilmem. Bildiğim şey az önce de dediğim gibi kadranlar geçilemez diye bişey yok. Örneğini aşağıdaki videoya koydum bakabilirsin...

http://www.youtube.com/watch?v=Mv_bb-bdxu4

tam keko bu veletler

baba parasıyla ılgılı bı topıc vardı tam bunları anlatıyo ıste

yukarda kı arkadas resmı hangı amacla koydun anlayamadık

• L300 daha sağlam, H100 daha konforlu
    L300 daha pahalı, H100 daha ucuz
    L300 köprüde daha çok savurur ( muş) , H100 daha az savurur ( muş )
    H100 ün süspansiyonları daha yumuşak geldi bana.Adam yemekte yoğurt yiyip üstüne su içse, midesinde ayran olur.
    Ama şunu söyleyeyim.Bizde 99 L300 vardı.Geçen yaz almıştık.8.500 ytl ye. Adam tanıdıktı.Ama araba resmen pert.Toplatcaz diye aldık, bırakın toplatmayı, 4 ayda arabayı 1 kere yıkadık.Hiç uğraşmadan arabayı o şekilde galeriye 10.000 ytlye devrettik.Yani senin anlayacağın kuruş masraf etmeden arabayı 4 ay kullanıp, 1.500 ytl kar ettik.Ama o şekil H100 olsa arabayı kolay kolay satamazdın.Benim tercihim L300 den yana olurdu.Bu da bizim makam arabası

HYUNDAI H 100 (van) Mı YOKSA MITSUBISHI L 300 MÜ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 58_transporter_58 -- 2 Haziran 2007; 19:46:55 >

• L 300 ÜN MOTORU H 100 DEN SAĞLAMDIR DİYEN ARKADAŞLAR HERALDE MOTORLARIN AYNI OLUĞUNU BİLMİYORLAR BENDE BİR H 100 VAR 98 MODEL SIFIR ALDIM HALA BİNİYORUM 178.000 KM OLDU DAHA MOTORU ELLETMEDİM VEDE UZUN SÜRE ELEETMEYECEĞİM GALİBA BİR ARKADAŞ 100.000 KM YAPILMIYOR H 100 LERLE DEMİŞ İSTERSE 200.000 OLUĞUNDA RESİM ÇEKİP YOLLAYIM ONA
  • İi de biri 75 beygir diğeri 80 beygir.Valla böyle bişey olduğunu ilk kez senden duydum.Emin olmamakla beraber bu araçların farklı motora sahip olduğunu düşünüyorum.Ayrıca tork değerleri vs. de farklı.

quote:

Orjinalden alıntı: 1atasoy

L 300 ÜN MOTORU H 100 DEN SAĞLAMDIR DİYEN ARKADAŞLAR HERALDE MOTORLARIN AYNI OLUĞUNU BİLMİYORLAR BENDE BİR H 100 VAR 98 MODEL SIFIR ALDIM HALA BİNİYORUM 178.000 KM OLDU DAHA MOTORU ELLETMEDİM VEDE UZUN SÜRE ELEETMEYECEĞİM GALİBA BİR ARKADAŞ 100.000 KM YAPILMIYOR H 100 LERLE DEMİŞ İSTERSE 200.000 OLUĞUNDA RESİM ÇEKİP YOLLAYIM ONA

• ben hyundaı h 100 le 250,000 km yi devirdim daha motorda en ufak birşey yoktu...
    binmeden bilmeden konuşup,yanlış bilgilendirme yapmayalım...

quote:

Orjinalden alıntı: ilyushin

mitsubishiler saglam.
    H100 motorlari 100000km yapamiyor,cok hasas araclar
    -

---------- -------------- ---------------- -------------------- ------------------
    diger tavsiyem mazda e 2200, toyota hiace, hyudai starex

--------------- --------------- ------------------ ----------------
    uzak durulmasi gereken- kia pregio, kia besta

resimde ilk nesil L300 , bazi asya ulkelerinde devam uretiliyor
    ve ikinci nesil arazilik l 300

• hyundaı böyle tipsiz arabalar yapmaz....

quote:

İŞTE BUDA MITSUBISHI NIN YENİ KASASI HYUNDAI DA YAPSINDA GÖREYİM HADİ...

• katranı 180 dir....160 katranlılar 94-95 modellerde mevcuttur ve motor verileri;
    hyundaı 2,6 80 bg 172 tork...
    mıtsu 2,5 75 bg 128 tork....

quote:

quote:

• doğru gücü yetmez bunaa...... ayrıca öle bi diyosun ki sanki h100 her sene yenilenen bi araçta.. eskiden beri hep aynı görüntü hep aynı görüntü
    MITSUBISHI en azından yenilikten yana...

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

hyundaı böyle tipsiz arabalar yapmaz....

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BESEN -- 18 Haziran 2007; 12:58:10 >

• quote:

ben hyundaı h 100 le 250,000 km yi devirdim daha motorda en ufak birşey yoktu...
    binmeden bilmeden konuşup,yanlış bilgilendirme yapmayalım...

quote:

Orjinalden alıntı: ilyushin

mitsubishiler saglam.
    H100 motorlari 100000km yapamiyor,cok hasas araclar
    -

---------- -------------- ---------------- -------------------- ------------------
    diger tavsiyem mazda e 2200, toyota hiace, hyudai starex

--------------- --------------- ------------------ ----------------
    uzak durulmasi gereken- kia pregio, kia besta

resimde ilk nesil L300 , bazi asya ulkelerinde devam uretiliyor
    ve ikinci nesil arazilik l 300

bende 400,000km yi devirdim MITSUBISHI L-300 ilee

• HYUNDAI h 100 ün diğer araçlara göre daha çok tutulması sebebiyle kasayı değiştirmiyor....
    ama accent admire 2 sene üretildi tutulmayınca accent era olarak kasası değişti ve era gerçekten tutuldu...
    firma tutulan ve satan bir araba için niye kasa değişikliği düşünsün!
    ama mıtsubıshının düşünmesi normal....l 300 h100 kadar tutulmadığı için rekabet ortamı oluşturmak için mıtsubıshı kasayı sık sık değiştirmeli .....
    ama buna rağmende tutulmadı tutulacağıda yokk...
    nedenlerinden birisi;piyasada tutulmadığı ikincisi h 100 e göre parça fiyatlarının bakım masraflarının pahalılığı ve h 100 ün motor gücünün l 300 de olmayışı.....

mıtsubıshı l 300,HYUNDAI H 100 kadar tutulan bir araç değildir ve olamazda;yolda örneğin;10 tane h 100 görüyorsan,l 300 den ya 1 tane yada hiç göremezsin...ne demek istediğimi anladın heralde

quote:

doğru gücü yetmez bunaa...... ayrıca öle bi diyosun ki sanki h100 her sene yenilenen bi araçta.. eskiden beri hep aynı görüntü hep aynı görüntü

quote:

quote:

• quote:

BU 2 ARACIN ARASINDA NE GİBİ( + )LAR VEYA( - )LER VAR????

( ayrıca da bu araçların şu an piyasada yeni kasası yok sanırıım!!!)

sonuç ne oldu acaba?bizde şu an aynı ikilemdeyiz denebilir babama alacağız.ama bizim gönlümüz şu anda hyundaiden yana yıllardır kullanan tanıdıklarımız var şikayetleri yok.ama l300ünda sağlam bi araba olduğunu biliyoruz.yalnız eniştemin l300ü vardı ve çok fazla yakıyordu bu yüzden sattı arabayı ve h100 aldı şimdi çok memnun.
    eğer aldıysanız ne aldınız kaça aldınız yazarsanız sevinirim.

• sonuç ne oldu acaba?bizde şu an aynı ikilemdeyiz denebilir babama alacağız.ama bizim gönlümüz şu anda hyundaiden yana yıllardır kullanan tanıdıklarımız var şikayetleri yok.ama l300ünda sağlam bi araba olduğunu biliyoruz.yalnız eniştemin l300ü vardı ve çok fazla yakıyordu bu yüzden sattı arabayı ve h100 aldı şimdi çok memnun.
    eğer aldıysanız ne aldınız kaça aldınız yazarsanız sevinirim.

walla arkadaşım bu mıtsubıshı ler çok uzun süre kullanılacak bir araçtır... bende var halaa kullanıorum araç 400000 km ye geldi... araç motor yaşlanmaya başladıkça fazla yakmaya başlıyor. mesela bnm araç başlarda hiç yakmıodu, adeta yakıtı kokluodu ancak katedilen yollar, kilometre arttıkça yakıt tasaruffu dediğimiz şey yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlıo ama bu olay bütün araçlarda olan doğal bi durum. tabiricaiz se araç artık motor istiyor ee kolay deil 400,000 KM.......

• quote:

HYUNDAI h 100 ün diğer araçlara göre daha çok tutulması sebebiyle kasayı değiştirmiyor....
    ama accent admire 2 sene üretildi tutulmayınca accent era olarak kasası değişti ve era gerçekten tutuldu...
    ama mıtsubıshının düşünmesi normal....l 300 h100 kadar tutulmadığı için rekabet ortamı oluşturmak için mıtsubıshı kasayı sık sık değiştirmeli .....
    nedenlerinden birisi;piyasada tutulmadığı ikincisi h 100 e göre parça fiyatlarının bakım masraflarının pahalılığı ve h 100 ün motor gücünün l 300 de olmayışı.....

mıtsubıshı l 300,HYUNDAI H 100 kadar tutulan bir araç değildir ve olamazda;yolda örneğin;10 tane h 100 görüyorsan,l 300 den ya 1 tane yada hiç göremezsin...ne demek istediğimi anladın heralde

quote:

doğru gücü yetmez bunaa...... ayrıca öle bi diyosun ki sanki h100 her sene yenilenen bi araçta.. eskiden beri hep aynı görüntü hep aynı görüntü

quote:

quote:

bırak şimdi L300 dikkatini çekmediği için onlardan az görüyorsun sen, yoksa TÜRKİYE yollarında en çok tutulandır MITSUBISHI L-300 bu sitede kime sorarsan sor 10 kişiden 8 i MITSUBISHI L-300 Ü TERCİH EDECEKTİR... ( HYUNDAI TAKIMI HARİÇ....)

• quote:

HYUNDAI h 100 ün diğer araçlara göre daha çok tutulması sebebiyle kasayı değiştirmiyor....

quote:

quote:

quote:

admire den sonra sana era çok şekilmiş gibimi duruyo. Valla ben o aracı aynı yumurtaya benzetiyorum. Ne o öyle Hiç güven vermiyo.

Tarafsız ve objektif olmak gerekirse mitsubishinin sağlamlığı ve motorda kalite hyundai kıyaslama ya bile değmez..

Aklıma tokyo drift filmi geldi. Ne yani sana hyundai mi verecektim diyo ya

• zevkler ve renkler tartışılmaz ama erayı yumurtaya benzeten l 300 ü kargaya benzetmeli.....ne o öyle ön tampon 1 metre önden gidiyor....karga burnu gibi....
    valla eraya binmediysen motorunu incelemediysen ....sadece dışardan görünümüne bakıp değerlendirme yaparak "yumurta gibi,hiç güven vermiyo"kelimelerini kullanıyorsun....yanlış bilgi verip aracı karalıyorsun

sanki l 300 çok güvenli estetik yönünden mükemmel bir araçmış gibi hava yaratmayın....

esas senin yaptığın objektiflik dışında ön yargı ve mıtsubıshı taraftarlığıdır....

h 100 ile l 300 ü yanyana koyun ve estetik(tip)yönünden hangisinin daha ağır bastığını,daha şirin durduğunu görün!
    ve motor güçlerinide bir inceleyin hangisi daha güçlü ve az yakıtlı görün...ayrıyeten gidin bir dizel motor ustasına h 100 ün motorunun hangi koşullarda kaç bin km yapacağını,l 300 ün kaç bin km yağacağını sorun ve tavsiye isteyin....

ustaya sorarkende bakım masrafları ve parça fiyatlarınıda bizzat sorun...

quote:

Orjinalden alıntı: ghost1802

quote:

admire den sonra sana era çok şekilmiş gibimi duruyo. Valla ben o aracı aynı yumurtaya benzetiyorum. Ne o öyle Hiç güven vermiyo.

Tarafsız ve objektif olmak gerekirse mitsubishinin sağlamlığı ve motorda kalite hyundai kıyaslama ya bile değmez..

Aklıma tokyo drift filmi geldi. Ne yani sana hyundai mi verecektim diyo ya

• tercih edilmesi ayrı mesele...tutulması ayrı mesele...

bende bmw yi veya opeli tercih ediyorum ama onların bakım masraflarını parçalarını karşılayamadıktan sonra ne yapayım ben o arabaları...alıyımda bir yeri bozulduğu zaman ewin önündemi yatsın..yakıtta önemli tabi....era alıp 50 ytl lik eurodieselle şehir içinde 330-350 km yapmak varken,bmw alıp 50 ytl lik benzinle 140-150 km yapayım...
    aynı olay l 300 ile h 100 arasındada geçerli....bu kadar fark olmasada mutlaka 5-6 ykr fark olacaktır...
    niye görmek istemeyim mıtsubıshıden kötülükmü gördüm veya sıkıntımı yaşadım...göz var nizam var şimdi kalkıp desemki,türkiye yollarında en çok kıa,mazda var...olurmu hiç başı tofaş kuş serisi çekerken ve ardından reno ardından hyundaı gelirken....

mesela h 100 ün ön balatası serviste orj.:35 ytl
    dışarda yan sanayi:15 ytl.....

l 300 ünki ne kadar karşılaştırın....

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bırak şimdi L300 dikkatini çekmediği için onlardan az görüyorsun sen, yoksa TÜRKİYE yollarında en çok tutulandır MITSUBISHI L-300 bu sitede kime sorarsan sor 10 kişiden 8 i MITSUBISHI L-300 Ü TERCİH EDECEKTİR... ( HYUNDAI TAKIMI HARİÇ....)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.