Şimdi Ara

Hz. Muhammed'in Hayatı ile İlgili Kitap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dili yalın, okuyucuyu sıkmayacak ve Hz. Muhammed'in hayatı ile ilgili tarihi gerçekleri anlatacak kitap(lar) önerebilir misiniz? Martin Lings'in kitabına rastladım, acaba o iyi midir? Tavsiyeleriniz neler?

• Ahmet Cevdet paşanin yazdığı peygamber efendimizin hayati Çamlıca yayınları okumuştum bahsettiğiniz gibiydi anlatımı ve güvenilir kaynaklardan olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRajikomik

Ahmet Cevdet paşanin yazdığı peygamber efendimizin hayati Çamlıca yayınları okumuştum bahsettiğiniz gibiydi anlatımı ve güvenilir kaynaklardan olduğunu düşünüyorum.

Hocam o kitap 2000'li yıllardan önce mi yazıldı? Eski kitaplarda günümüz Türkçe'si kullanılmayabiliyor, farklı kelimeler ve ifadeler yer alabiliyor. Günümüz Türkçe'sinin kullanılmasını ve yabancı kelimeler olmamasını tercih ederim.
  • Ahmet Cevdet paşa diyince tabi ister istemez kafaya bu soru takıldı :) ben okuduğumda zorlanmadim sizde zorlanmazsiniz diye düşünüyorum benim Osmanlıca veya Arapça terim bilgim pek yoktur. Basım yılı yeni ve yanılmıyorsam anlayacağımız tarzda sade en önemlisi sağlam kaynak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet Cevdet Paşanın Kısas-ı Embiya ve Tevarih-i Hulefasını öneririm ama sadece siyer arıyorsan biraz daha ciddi üslübü olan Muhammed Hamidullahı resimli olarak Talha Uğurluel olabilir resimli olması hariç zayıf Martin Lings giriş için iyidir Ali Muhammed Sallabi oldukça geniş olup olaya daha çok din ilimleri açısından bakar bundan sonra farklı bakış açısı için Ali Şeriati bakılabilir Lesley Hazleton ile Karen Armstrong kitapları da okunmalı bence Mehmet Azimlinin Siyeri Farklı Okumak kitabı ve ona Şaban Öz tarafından yapılan eleştiri de okunmaya değer
  • İslam Ansiklopedisi'nde bakabilirsin;
    http://www.islamansiklopedisi.info/

Daha fazla kaynak için madde sonundaki kaynaklar listesinde önerilen kitapları okuyabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.