Şimdi Ara

i20 yakit tuketimi kokluyo mubarek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.2 i20 ise o arabayı olabilecek en sert şekilde kullanın 8 litrenin üstüne çıkmıyor.Kuzenimde var yokluk zamanlarımda ilaç o araba.
  • İkinci depodur muhtemelen. Ya da araç benzinde kalmıştır.
  • Anlıyoruz sizi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Yanlış bilgi insanları yanıltmayalım

17,5kr dediğinize göre 610*17.5/2.85= 37LT LPG demekki, o arada simit takılır.
    34LT simit tank takıldığını varsayarsak, 32-33lt filan alır o da 27.lt'den sonra öten valfe rağmen doldurulursa...

Ayrıca sürekli dur kalk durumunda brc benzinle çalışır... Bir de sürekli tam doldurulursa şamandıra bozuluyor. Bana şamandıra faturası kitlendiği için biliyorum.

1.25lt motor olsa o aracın en iyi yakacağı LPG'de 7-8lt daha aşağı imkansız. Madem yakmıyor herkes salak mı da dizel araba alıyor?
    Çok sığ bir konu olmuş, konu kilit; üye ban.

Sürekli durk kalkta brc benzinle çalışır sözünü bir açarmısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haketmedim -- 3 Ocak 2014; 23:27:55 >

• Şehir içi benzinde 6.5 ortalama var bir ara agresif kullandım zorladım 8 oldu ama 6.5 ortalama şehir içi için gayetkolay yakalanıyor
  • Uzun yolda, gaz 2.60 civarındayken 15 kuruş yaktırmıştım. Şu an karışıkta 23 kr civarı yakıyor. Burada gaz 3.30 şu an...
  • Haketmedim H kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda da brc lpg var, simit tank var.

simit tank normal seviyede 27-28lt alır, sürekli fazlasını aldırırsanız şamandıranız bozulur. Ben 2.el aldığm için zaten bozuktu/bozukmuş çalışmadığını biliyordum...

BRC ilk çalışmalarda benzinle yapar, çalıştırıp hareket edip ilk gaz vermeyi kestiğinizde gaza geçer eğer motor sıcaksa.. motor soğuksa geçme sıcaklığına geldiğinde ilk gazı kesip tekrar basma anınızda gaza geçer. gazı kesip basmazsanız geçmez ve öter durur Yaz aylarında aracı çalıştırıp evden gelenleri beklerim gaz vermediğim için benzinde kalıp hata veriyor bazen. O an gaza hafif dokunup devrin 1500ü geçmesini sağlarsanız lpg'ye geçer. Motor soğukken klima açılırsa gaz kesseniz dahi bazen klimadan ötürü ecu birazcık verdiği için geçmediği oluyor. Kullanınca alışılıyor

• Lpgnin litresini 2,85 alırsak ortalama 100/(285/17,5)=6,14 litre yapar 100 kmde bu da çok iyimser bir rakam o aracın lpgde yakacağı minimum 7,5/8 litre şu kış gününde bir terslik olmasın o işte...
  • Eski aracım lpgli idi. Yazın 50tl benzin alırdım. İlk calistiginda kısa sürede lpgye geçtiği için 2000-3000km yeterdi. Kışın ise kontak kapama mesafesine göre 800kmanca gidiyordu. Yani 2 depo lpgde bir 50tl bbenzin alıyordum.

Lpg kullananların bu yakıtı eklemesi gerek. Aksi taktirde şehir içi 6lt lpg tüketim sonucu çıkar ki bu da yanlış.

I20 forumunu bir dönem takip ettim. Şehir içi 7lt yakıyor o araç. Bu da 8 - 8.5 lt lpg yapar.

Küçük ve güçsüz bir motor için hiç de kokluyor gibi olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.