< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 13 Şubat 2021; 19:0:26 > |
i3 10100f vs Ryzen 3 3100 / 7 oyunda karşılaştırdık (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
16 18 18 3800 den daha iyi latency değerine sahip bu değerler 46 civari idi latency :=) (eski ramlerimle aldıgım en stabıl ns değerimdi.)
tabiki hızında bır artısı olacak fakat küçümsenecek değerler değil
-
Yeğenime 10100f sistem topladık ama ileride yükseltmek isterse anakart sorun çıkarır büyük ihtimal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 13 Şubat 2021; 23:28:18 > -
quote:
Orijinalden alıntı: HIGHERYeğenime 10100f sistem topladık ama ileride yükseltmek isterse anakart sorun çıkarır büyük ihtimal.
desteklese zaten amd ye kimse bakmaz diye düşünüyorum, en azından 3100 öyle olurdu hocam.
-
-
-
Prime95 En ağır test seçeneği seçili sıcaklık 75’e sabitlenmiş durumda stock soğutucu ve termal macun fanın üstünde gelen macun ve artık eskidi macunu değiştirdikten sonrada paylaşacağım şuan macun etkisini kaybetmiş durumda.
Edit : Ayrıca kasada sadece egzoz fanı var onuda göz önünde bulundurun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 17 Şubat 2021; 11:38:16 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-041FF024CPrime95 En ağır test seçeneği seçili sıcaklık 75’e sabitlenmiş durumda stock soğutucu ve termal macun fanın üstünde gelen macun ve artık eskidi macunu değiştirdikten sonrada paylaşacağım şuan macun etkisini kaybetmiş durumda.
Edit : Ayrıca kasada sadece egzoz fanı var onuda göz önünde bulundurun.hocam kullanacağın termal macunu da ekler misin? marka vs gibi.
-
Alırsam ekleyeceğim hocam kaliteli bir macunla sabit 67-68 olacaktır tahminimce kasada 3 fan olsa o sıcaklık 63-64’lere bile düşebilir prime95 için çok iyi değer stok fanla.quote:
Orijinalden alıntı: caner1981hocam kullanacağın termal macunu da ekler misin? marka vs gibi.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 18 Şubat 2021; 17:18:42 > -
mx-4 termal macunu öneririm.
Bu arada prime 95 de small FFT testi her zaman oc için belirleyici oldu bende hiçbir hata vermeden 20-30 dk çalışıyorsa stabildir.
Bu testi yaparken inanılmaz yüksek sıcaklık elde edeceksiniz çok normal. işlemciler 90 derece üstünde sıkıntı yaratır hızını düşürmeye başlar, 90'ın altında gördüğünüz zaman bu testte yeterli ve normaldir.
Ben yine de içim rahat etsin diye işlemci 80-85 arasını gördüğü an oc'yi kesiyorum. çünkü bu günlük hayatta göreceğiniz bir yük değil, bu testte görülen değerin yaklaşık 15-20 derece altını görürsünüz oyunlarda o yüzden takılmayın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-041FF024C
Alırsam ekleyeceğim hocam kaliteli bir macunla sabit 67-68 olacaktır tahminimce kasada 3 fan olsa o sıcaklık 63-64’lere bile düşebilir prime95 için çok iyi değer stok fanla.
Alıntıları Gösterben berbat bir macun ile kullandım 74 gördüm. sağlam bi termal şart hocam
-
Ondan dolayı macunsuz ve stok fanla 74 derece gayet iyi bir değer smal FFT testinde macunu bir türlü değiştirme vaktim olmadı olursa 68-69 derece görse mükemmel değer stok fan için.quote:
Orijinalden alıntı: dOmimx-4 termal macunu öneririm.
Bu arada prime 95 de small FFT testi her zaman oc için belirleyici oldu bende hiçbir hata vermeden 20-30 dk çalışıyorsa stabildir.
Bu testi yaparken inanılmaz yüksek sıcaklık elde edeceksiniz çok normal. işlemciler 90 derece üstünde sıkıntı yaratır hızını düşürmeye başlar, 90'ın altında gördüğünüz zaman bu testte yeterli ve normaldir.
Ben yine de içim rahat etsin diye işlemci 80-85 arasını gördüğü an oc'yi kesiyorum. çünkü bu günlük hayatta göreceğiniz bir yük değil, bu testte görülen değerin yaklaşık 15-20 derece altını görürsünüz oyunlarda o yüzden takılmayın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X