PC özelliklerim budur. Kötü olduğunun ve yeni PC toplamamın daha iyi olcagının farkındayım ama şu anlık üni sınavına hazırlandıgım için alamam. Bunlardan hangisini şimdilik düzeltirsem bir süre daha bu PC'de sıkıntı çekmeden kullanabilirim? Arada CS:GO, Valorant en düşük ayarlar bütün Windows Defender, geribildirimler her şey kapalı yine de FPS düşmesi ve düşük FPS alıyorum. Monitörüm de iyi olmadıgı için çok aşırı FPS'ye ihtiyacım yok sadece akıcı olsun yeter. İşlemci: Intel(r) Core(tm) i3-3220 CPU @ 3.30GHz (4 cpus), ~3.3GHz. Anakart: ASUS P8H61-M LE r2.0 H61 DDR3 1155P anakart. Ekran kartı: AMD Radeon HD 6570 2 GB. 4 GB RAM. 500 GB HDD. |
i3 3220 yükseltme
-
-
pc de online dersler vs ve daha hızlı int için ram lazım ve ssd lazım
yani 4 gb ın yanına bir adet 8 gb al 12 gb yap 120 lik bir ssd al windows u kur programalrını cs go valo yu kur ciddi manada rahat edeceksin
işlemcinde valo ve cs go için yeterli
-
quote:
Orijinalden alıntı: asko56pc de online dersler vs ve daha hızlı int için ram lazım ve ssd lazım
yani 4 gb ın yanına bir adet 8 gb al 12 gb yap 120 lik bir ssd al windows u kur programalrını cs go valo yu kur ciddi manada rahat edeceksin
işlemcinde valo ve cs go için yeterli
hocam ssd nin açılış ve giriş hızlandırnda etkili oldugunu duymuştum onlara pekte ihtiyacım yok.
valorantta kasma ve fps drop olmasa bana yeter fazlada bütçe ayırmıcam.
1 adet 4 gb ram alsam benim işimi görür mü ? görev yöneticisinde bellek %100 cpu %70 çalışıyo oyunda
-
artık Google crome ve cs go da 8 gb ram yetersiz
işlemci yeterli zaten cs go vs valorant çok yüksek bir sistem istemiyor
ama ssd muhakka alın tavsiye ederim cidden hdd den sonra ilaç gibi gelicektir size
8 gb bakın
-
quote:
Orijinalden alıntı: asko56artık Google crome ve cs go da 8 gb ram yetersiz
işlemci yeterli zaten cs go vs valorant çok yüksek bir sistem istemiyor
ama ssd muhakka alın tavsiye ederim cidden hdd den sonra ilaç gibi gelicektir size
8 gb bakın
şu sürede ssdye cidden ayırıcak bütçem yok baya okudum oyun içi fpsimi arttırmaz diyor herkes.üni sınavından sonra bilgisayar toplarken 15 k ya yakın harcayıp tam alıcam.
Kingston KVR13S9S8/4 4 GB DDR3 1333 MHz şuanki ramım .4 gb daha alsam yetmezmiki ? google chrome ile işim olduğunda oyuna girmiyorum zaten sadece valoranta girdigimde fps akıcı olursa işimi görür
-
artık 8 gb ram yetersiz
bügün windows da ram tüketiyor crome da ve arka da açık olan uygulamalar da tüketiyor spotfy yada discord gibi programlar ram yiyor
2.eli arastırın ddr3 1333 mhz ram bulursanız uygun fiyata alın geçin
-
şöyle söyliyim bilgisayarım windows 10 . bütün bildirim,feedback,ekstra ayar,defender her şey kapalı. discord vs program yok sadece google chrome ,valorant,derslerim var. zaten valoranta girerken pcyi resetleyip hiçbir şey açmadan oyuna giriyorum bazen hiç kasma olmadan 4-5 saat oynarken bazen ilk anda girdigimde bile kasma oluyo . şimdi araştırıyorum .
-
dedigim gibi windows 10 sistem den ram tüketir ne yaparsan yap 1.5-2 gb yer
eger çevrnede arakdaşlarında eski ddr3 sistem varsa rica et rami getirsin dene isini görüyorsa sende ihtiyacın olan rami alırsın
çevrende 4 gb ddr3 rame sahip olan varsa getirsin dene
-
teşekkür ederim yarın bakıcam eski pc var 2,3 tane. windows 8 veya 7 alsam düzelir mi fps felan?
-
aamn hiç 7-8 ile ugraşmayın eski pc lere bakın muhakak ddr3 ram vardır bakarsınız denersiniz ugraştıgınza format attıgınıza deymez
-
Yorumlara bakmadım bile boş boş anlatacak herkes birşey. Valorant oynamak istiyorsan yapman gereken 1050ti almak şuan. Bütçen daha kısıtlıysa daha düşük amd bir kartta bakabilirsin. Benim tavsiyem 2.el rx 570 alman tabi psun kaldırıyorsa. İleriki dönemdede mütevazi bir sistem toplayıp ekran kartını değiştirmezsin. Paran varsa kesinlikle ddr3 4gb daha ram al. Ama ekran kartını değiştirmediğin sürece ramden performans artışı bekleme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 27 Aralık 2020; 21:9:3 > -
Arkadaşlar ramden bahsetmiş ramini şuanki durumda 32gb de yapsan fps artışı bekleme pek. 6570 dediğiniz kart oyun oynatabilecek bir kart değil. Kesinlikle 4gb daha ram alıp ekran kartını değiştirin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sevecen69Yorumlara bakmadım bile boş boş anlatacak herkes birşey. Valorant oynamak istiyorsan yapman gereken 1050ti almak şuan. Bütçen daha kısıtlıysa daha düşük amd bir kartta bakabilirsin. Benim tavsiyem 2.el rx 570 alman tabi psun kaldırıyorsa. İleriki dönemdede mütevazi bir sistem toplayıp ekran kartını değiştirmezsin. Paran varsa kesinlikle ddr3 4gb daha ram al. Ama ekran kartını değiştirmediğin sürece ramden performans artışı bekleme.
dostum selam, benim bilgisayarım toplasan 700 tl zor eder zaten oynatmıcak kart olduğunu bende biliyorum şuan sınava hazırlanıyorum ve böyle eski bi bilgisayara tekrar çok para harcamam sınavdan sonra 15bin tl gibi ayırıp dizicem zaten şuan en kolay fps artıcak yol kime sorduysam 4 gb daha ram almam
-
Alacağın ekran kartını satarsın. Sen bilirsin 4gbrami takmadan fpslerine bak. Sonra takıp bak. Farkı burayada atarsan inceleme şeklinde bizde bilgi ediniriz. -
4gb ram ekleyince problem çözüldü fps drop veya kasma yok valorantta. bellek daha önce %100 yerken %40,50 ye düştü pc rahatladı.
-
''Yorumlara bakmadım bile boş boş anlatacak herkes birşey''
Tam kendini tarif etmişsin. Arkadaş takılmalar oluyor diye tavsiye istiyor sen gelmiş fps artışı yaşamazsın yazıyorsun. Bir şey demesen de zaten okumadan yazdığını anlardık.
@Mohinka Hayırlı olsun. Yine takılma yaşarsanız daha önce hdd'nin sebep olduğu takılmalara denk geldim bilginiz olsun onun da hafif takılma yapma ihtimali var. Sonraki ufak çaplı yükseltmeniz ssd olur daha sonra sıra zaten sistem değişimine gelir.
-
teşekkür ederim , bilgisayar çok bir fiyat etmiyor zaten o yüzden şu haliyle bana fazlasıyla yarar yeni bilgisayar toplayana kadar.ramıda arkadaşımın evde duran bilgisayarından şansa buldum.
-
Ssd yeni bilgisayara geçirebileceğiz bir parça zaten o açıdan problem olmaz. Ama anakartınıza bakmadım, desteklediğine dikkate edin sadece olurda yükseltirseniz.
-
Üzerinize alındığınıza göre burada boş yorum yapan sizsiniz. Fps shuttering ve low fps arasındaki farkı idrak edin sonra yorum atın. Arkadaş düşük fps alıyorum demiş shuttering ise teknik bir sorun işlemciden rame hatta hdd ye kadar herşeyden kaynaklanabilir. 4gb ramle açtığınız bir oyun ram yükselttiniz diye fps boost olmayacaktır. 16 yı 32 yapıncada performans artıyor mu engin bilgilerinizi paylaşırmısınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: sevecen69
Üzerinize alındığınıza göre burada boş yorum yapan sizsiniz. Fps shuttering ve low fps arasındaki farkı idrak edin sonra yorum atın. Arkadaş düşük fps alıyorum demiş shuttering ise teknik bir sorun işlemciden rame hatta hdd ye kadar herşeyden kaynaklanabilir. 4gb ramle açtığınız bir oyun ram yükselttiniz diye fps boost olmayacaktır. 16 yı 32 yapıncada performans artıyor mu engin bilgilerinizi paylaşırmısınız.dostum oyunda yaklaşık 40-50 fps oda kötünün kötüsü grafiklerde oyun dosyalarından bile grafik düşürdüğümde alıyodum . şuan o oyun dosyalarını normal hale getirdim sadece oyun içi ayarlarım en düşükte buna rağmen 80 fps akıcı oynuyorum . görev yöneticisinden önceden bellek %100 oluyodu şuan %40 %50 pc rahatladı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mohinka -- 31 Aralık 2020; 17:54:32 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X