arkadaşlar yeni gaming rig yaptım ve bir heyecanla OC yapmaya kalkıştım, tabi mutiplier ve voltage gibi en basit parametreleri biliyorum. Biraz daha kurcalayım derken bios ayarlarında OC turner adında bir seçenek gördüm ve açıklamasında otomatik overclock yaptığı yazıyordu. Denedim ve bilgisayar kendi kendine 2-3 restart attıktan sonra açıldı. Şu an prime95 ile torture test yapıyorum. Cpu-z ve coretemp programları ile sistemin ne halde olduğunu gözlemlemeye çalışıyorum ve bu noktada aldığım screenshotlar üzerine sizin yorumlarınızı dinlemek istedim. Çalışan sistem hakkındaki yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi yazarsanız çok sevinirim.
1 buçuk saatlik torture test sürecinde hiçbir problem olmadı fakat biosu açıp ayarlara bir göz gezdireyim derken fanın son hızda çalışmaya başladığını ve hafiftende olsa plastikimsi bir koku aldığımı farkettim. Anında restart atıp temp değerlerine baktığımda hepsi 35 derece civarındaydı. Bilgisayarın yeni olması ve cpu'ya taktırdığım cnps11x extreme fanının hızlı çalışmasından dolayı olabileceğinden şüpheleniyorum. Sizce durum nedir?
Aslında değerler iyi ancak sıcaklıklarda da sorun yoksa diğer koku konusu için söylenebilecek birşey yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme