Şimdi Ara

i5 10400f - Z490 / 2666 MHZ ram vs 3600 MHZ ram oyun testleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • inceleme için elinize sağlık hocam, bende i5 10400f almayı düşünüyorum fakat anakart olarak b460m tercih ettim. çünkü b460m ve z490 arası fark + yüksek mhz ram farkı ile neredeyse 1200 tl, performansta ortalama fps farkı %10 civarı, bu yüzden değmeyeceğini düşünüyorum. yalnız hitman 2 deki dalgalanma aklıma takıldı. 1660 super de 1070 dengi bir kart, gpu kullanımı genelde kaç gibi seyir etti öğrenebilir miyiz, gerçekten besleme sorunu söz konusu muydu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Testler için teşekkürler, tekrar hayırlı olsun. i5 10400f - Z490 / 2666 MHZ ram vs 3600 MHZ ram oyun testleri 

• quote:

Orijinalden alıntı: Texassm0ke

inceleme için elinize sağlık hocam, bende i5 10400f almayı düşünüyorum fakat anakart olarak b460m tercih ettim. çünkü b460m ve z490 arası fark + yüksek mhz ram farkı ile neredeyse 1200 tl, performansta ortalama fps farkı %10 civarı, bu yüzden değmeyeceğini düşünüyorum. yalnız hitman 2 deki dalgalanma aklıma takıldı. 1660 super de 1070 dengi bir kart, gpu kullanımı genelde kaç gibi seyir etti öğrenebilir miyiz, gerçekten besleme sorunu söz konusu muydu ?

Aynen hocam gpu kullanımı çok dalgalı belki 2666 mhz ram değerleri ile oynayıp biraz düzeltmek mumkun olabilir

• Arkadaşlar, bir oyuna ram hızının ciddi bir biçimde etki etmesi işlemcinin o oyunda çok zorlandığına işarettir. Eskiden İntel işlemciler RAM hızından etkilenmiyordu çünkü oyunlar İntel işlemcilere göre optimize ediliyordu. Şimdi dikkat ettiyseniz Ryzen işlemcilerde farklı RAM hızlarında bu kadar fark olmuyor. Yeni nesil konsollara göre geliştirilmiş oyunların gelmesiyle bu durum daha da Ryzen lehine dönecek. Yeni pc toplayanlar intelden uzak durmalı bence.

Çalışma için de arkadaşa teşekkürler. Daha çok benchmark lazım aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Demirci25

Arkadaşlar, bir oyuna ram hızının ciddi bir biçimde etki etmesi işlemcinin o oyunda çok zorlandığına işarettir. Eskiden İntel işlemciler RAM hızından etkilenmiyordu çünkü oyunlar İntel işlemcilere göre optimize ediliyordu. Şimdi dikkat ettiyseniz Ryzen işlemcilerde farklı RAM hızlarında bu kadar fark olmuyor. Yeni nesil konsollara göre geliştirilmiş oyunların gelmesiyle bu durum daha da Ryzen lehine dönecek. Yeni pc toplayanlar intelden uzak durmalı bence.

Çalışma için de arkadaşa teşekkürler. Daha çok benchmark lazım aslında.

Eyvallah hocam, aslına bakarsanız banada tam tersi giibi görünüyor yeni nesil intel işlemciler ram zamanları ve hızlarını sonuna kadar kullanmaya musait tabi z490 serisi kartlarla örneğin 10400f in rakibi ryzen 5 3600 de ram hızları artınca intel in rahat öne geçtiğini görebiliyoruz oyunlarda

• Gear Tactics testleride eklendi arkadaşlar, farkın belli olduğu bir başka oyunda bu oldu, ayrıca oyun testi olarak gördüğüm en detaylı sonuçları veren test incelemenizi öneririn 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 10 Kasım 2020; 8:17:47 >
  • i5 10400f - Z490 / 2666 MHZ ram vs 3600 MHZ ram oyun testleri

3466 cl14 18 18 35 ayarları ile 3600 cl 14 19 19 36 ayarlarına göre bu testte bir tık daha önde çıktı gibi, 3466 da voltajda vemedim

• 2666 mhz yapım cl degerlerini 12 ye düşürün bakın nasıl fark ediyor voltajıda verin

• quote:

Orijinalden alıntı: xcaka28

2666 mhz yapım cl degerlerini 12 ye düşürün bakın nasıl fark ediyor voltajıda verin

Onuda bir deneyelim bakalım cl12 tutarsa ama 3600 mhz le yine aynı olmaz öyle

• Konuyu biraz hortlatacağım gibi ama 2666mhz'de gecikme değerlerini düşürerek ne kadar fark ettiğini test eder misiniz? Bende 10400f işlemci almak istiyorum.z490 anakartlar neredeyse 600tl daha pahalı. Eğer değerler yaklaşırsa b460 alıp geçeceğim. Rami sanuna kadar OC edebilirim. B460 CL'leri overclocklamaya izin veriyordur herhalde.

• Sorumun cevabını bu videoda buldum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.