Şimdi Ara

İ5 12600K VE RTX 3070 Tİ LI SİSTEM TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar elimde intel i5 12600k işlemci ve Gigabyte rtx 3070 ti gaming oc ekran kartı bulunuyor bu iki ürünü daha yeni aldım ve sistemin diğer bileşenleri konusunda önerilerinizi bekliyorum. Bütçe olarak benim seçtiklerim kısmında attığım ürünlere yakın fiyatlarda olursa öneriler sevinirim fakat tabii ki bir miktar aşağı veya yukarı yönlü değişimlerde olabilir. Ayrıca şuanda mevcut monitörüm 1080p 144 hz ve eylül ayında 2k 144 hz bir monitöre ve rtx 3080 ti ekran kartına geçeceğim. Şimdilik overclock düşünmüyorum ama ilerde işlemci ve ekran kartına bir tık overclock yapabilirim. Bu seçtiğim bileşenler sizce iyi midir ve alternatifli olanlardan hangilerini önerirsiniz? Ayrıca sizin başka model önerileriniz varsa lütfen belirtin.

Benim seçtiklerim:

ANAKART: Gigabyte Z690 UD Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

ALTERNATİF ANAKART 1: MSI PRO Z690-A DDR4 SOKET 1700 DDR4 5200 (OC) PCI-E Gen 5 Fiyatı (hepsiburada.com)

ALTERNATİF ANAKART 2: Msı Pro Z690-P Ddr4 Soket 1700 Ddr4 5200 (Oc) Pcı-E Gen 5 Fiyatı (hepsiburada.com)

ALTERNATİF ANAKART 3: Asus Prime Z690-P D4 Intel LGA1700 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU: Noctua NH-D15, Premium İşlemci Soğutucusu, 2x NF-A15 PWM 140 mm Fanlı (Kahverengi) : Amazon.com.tr: Bilgisayar

ALTERNATİF İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU 1: Noctua NH-U12A, Yüksek Performanslı Sessiz NF-A12x25 PWM Fanlara Sahip Premium İşlemci Soğutucusu (120 mm, Kahverengi) : Amazon.com.tr: Bilgisayar

ALTERNATİF İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU 2: Noctua NH-U14S, NF-A15 140 mm Fanlı Premium İşlemci Soğutucusu (Kahverengi) : Amazon.com.tr: Bilgisayar

SSD: Samsung SSD, 970 EVO P. M.2, 1 TB, NVMe MZ-V7S1T0BW : Amazon.com.tr: Bilgisayar

PSU: Gigabyte GP-P1000GM 1000 w Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

ALTERNATİF PSU 1: FSP Hydro G Pro HG2-1000 1000 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

RAM: CORSAIR CMK16GX4M2E3200C16 VENGEANCE LPX 16GB (2 X 8GB) DDR4 Fiyatı (hepsiburada.com)

ALTERNATİF RAM 1: G.Skill RipjawsV 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 Ram Fiyatı (hepsiburada.com)

ALTERNATİF RAM 2: Kingston 16GB 3200MHZ Ddr4 CL16 Dımm (Kıt Of 2) Hyperx Fury Fiyatı (hepsiburada.com)

KASA: Aerocool Airhawk Duo Cam Yan Panel Adreslenebilir Duo RGB Fiyatı (hepsiburada.com)

• Soğutucu olarak Noctua NH-U14S yeterli gelir kullandığım bir üründü montajı da gayet rahat aşırı yer kaplamadan güzel ve sessiz bir soğutma performansı alırsınız.

Seçtiğiniz ramler de G.Skill RipjawsV 3600MHz daha iyi fp oranına sahip.

Psu olarak 850w 80+Gold serisi kaliteli bir marka yeterli olur, örneğin Gigabyte AORUS P850w gibi, seçtiğiniz modeller de gayet iyi ucuz olanı alınabilir.

https://www.techpowerup.com/review/gigabyte-geforce-rtx-3070-ti-gaming-oc/33.html

Anakart olarak 3.500-4.000 TL aralığında ise; az fiyat farkı ile, MSI PRO Z690-A Wi-Fi ya da, diğer bileşenlerden tasarruf (psu gibi) edilerek biraz daha üst seri olarak MSI MPG Z690 EDGE Wi-Fi modeli alınabilir.

M2 ssd olarak Silicon Power US70 1TB modeli f/p olarak iyi duruyor, incelemeleri başarılı kullanıcı yorumlarına göre bakılarak alınabilir.

https://www.guru3d.com/articles_pages/silicon_power_us70_pcie_4_nvme_review,20.html

• Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam, soğutucu konusunda ağırlık biraz kafamı karıştırıyor açıkçası örneğin 800 900 gram bir soğutucu yerine 1200 1300 gram bir soğutucu kullansam uzun vadede ağırlıktan dolayı anakarta bir sıkıntı yaratır mı?

Psu konusunda 1000w seçmemin sebebi eylülde 2k monitöre ve 3080ti ekran kartına geçeceğim ve ilerleyen zamanlarda işlemciye ve ekran kartına bir tık overclock yaparsam bunun içinde ekstra enerjiye ihtiyaç olacak, birde kasada akasa viper fanlardan 7 tane olacak, mouse u klavyesi monitörü derken şöyle bir hesap yaptığımda ekran kartı harici sistemin diğer bütün bileşenleri tam yükte 400-450w enerji çekse 3080ti da tam yükte 350-380w civarında enerji çekiyor bu noktada 850w sınırda kalıyor gibi birde işlemciye ve ekran kartına da oc yapınca sıkıntı yaratır gibime geliyor bu nedenle 1000w olsun istiyorum sizce sistemde psu dan enerji çeken her bir parçayı hesaba katarsak kaliteli bir 850w yeterli olur mu bu anlattığım senaryoda?

Anakart konusunda 3,5-5 k aralığında bir şey olacak zaten en yaygın modeller o aralıkta ve 5k üstüne de pek çıkmak istemiyorum açıkçası bu sebeple fp olarak gigabyte z690 ud iyi gibi duruyor ama dediğiniz msi modeli de iyi gibi sizce hangisi daha iyidir hangisini almalıyım?

Bu arada dediğiniz msi mpg z690 edge wifi modeline baktım MSI Mpg Z690 Edge Wıfı-6 Ddr4 Hdmı-dp Pcıe 16x V4.0 1700p Atx Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL burada 4800 tl sizce güvenilir midir almalı mıyım baya düşük fiyattan satılıyor trendyol aracı gerçi ama satıcının bu fiyattan satıyor olması beni şüphelendirdi açıkçası.

• Sistemi topladınızmı bilmiyorum , ama toplamdıysanız tavsiyem anakartta aralarında msi pro z 690a olabilir. İndirmlerde dha iyi seviye ye geliyor.

İşlemci soğutucusu noctua u14s veya d15 olabilir ama bütçe yetmiyorsa biraz daha uygun fiyatlara iş görecekler de var. Tabi noctualar iyidir. Ekran kartı dışında diğer sistem bileşenlerinin çektiği güç 450

wattlara pek ulaşmaz evet ekran kartı 3080 ti olacaksa 400 leri bile geçebilir zaman zaman ama diğer bileşenler öyle sürekli 400- 450 watt civarı çekmez.

İşlemci 12600k olacaksa sayılan psuların veya onların kalitesinde olan markaların 850 watt olanları da yeterli gelecektir. 1000 watta fiyat uygunluğuna göre tercih edilebilir.

Fsp ve gigabyte ın modeli iyi belirtilenler arasında, gigabyetın bazı sorunlu modelleri var onlardan uzak durun ama bu iyi. Seasonic focus gold , xpg core reactor , Coolermaster mwe gold bunlarda kalitelidir.

Daha bir kaç model var ama saymak uzun sürer kafa karışmasın diye yazmadım.

Ramlerde bnm tercihim gskill veya kingston olurdu. M2 de de tercih, bu kadar şey alınabiliyorsa sıfır olarak 4.0 olan bir model tercih edilebilir 970 3.0 evo ya göre. Diye düşünüyorum tabi karar sizin.

• Anakart olarak da Pro Z690-P mantıklı.

https://www.hepsiburada.com/msi-pro-z690-p-ddr4-soket-1700-ddr4-5200-oc-pci-e-gen-5-m-2-usb3-2-2-5g-lan-atx-anakart-p-HBCV000013OB0U

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.