Şimdi Ara

i5 2500k OC sıcaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • stok fan ile 4.2ghz de %100 yukte 92dereceye cikiyor cekirdeklerin sicakligi bosta 70 derece civarında oc siz haliylede yine %100 yukde 65 70 derece arası degisiyor bostaykende 30 40 derece arası degisiyor sıcaklıklar normal mi sizce bu sıcaklıklar bana cok asırı gibi geldi ztn bi sogutucu almayı dusunuyordm ama bu kadar ısınmayıda beklemiyordum acaba montajda yada macunda bi sorun olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre1912 -- 31 Mayıs 2012; 21:41:06 >

• Montaj yapılırken macun lar genelde intel işçemcilerde kurumuş oluyor bu NEdenle sistem yüksek derecelerde çalışıyor. Değitirmenizi tavsiye ederim Macunu.. ..--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerdova -- 1 Haziran 2012; 1:16:58 >
  • Macun değişimi dışında, soğutucu tam oturdu mu? Mümkünse boardu sökün soğutucuyu öyle monte edin. Boardun arkasından tırnaklarını kontrol edin. Boardu da söktükten sonra halı battaniye gibi şeylerin üzerine koymayın. Statik elektrik baskı devreli ürünlerin baş düşmanıdır.... Sonra tozlanma gelir...
    Eğer macunu temizleyip yeni macun sürecekseniz saf alkolle işlemci ve soğutucu yüzeyini temizleyin. Kolonya vb kullanmayın. Soket yuvasındaki pinlere dikkat edin, en ufak temasta garanti dışı kalır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 1 Haziran 2012; 2:40:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre1912

stok fan ile 4.2ghz de %100 yukte 92dereceye cikiyor cekirdeklerin sicakligi bosta 70 derece civarında oc siz haliylede yine %100 yukde 65 70 derece arası degisiyor bostaykende 30 40 derece arası degisiyor sıcaklıklar normal mi sizce bu sıcaklıklar bana cok asırı gibi geldi ztn bi sogutucu almayı dusunuyordm ama bu kadar ısınmayıda beklemiyordum acaba montajda yada macunda bi sorun olabilirmi?

hocam bende i5 2500K yı aynı değerlerde ve stok fanla kullanıyorum boşta 30 derece yükte ise 65-70 arası sizin değerleriniz çok yüksek
  • Çok yüksek ısı değerleri. Ben de i5 2500K@4200 kullanıyorum, boşta 30, yükte 40 oluyor. Arctic Cooling Freezer Pro gibi küçük boy bir soğutucu kullanmama rağmen. Kasam midi tower, diğer soğutucular sığmıyor.
  • tmm cevaplarınız icin tesekkur ederim:) bugun bi termal macun alip macununu yenilemeyi dusunuyorum setek arkadasın dedigi gibi montajı kontrol ettikten sonra, yine fazla birsey farkettirmezse sogutucu alicam artk:)
  • bugun cooler masterın hyper 212e sogutucusunu aldm montajını kendm yaptm macunda ve montajda sorun olmadıgından eminim bu sefer :) oc siz sıcaklıklar gayet normal 30 bosta 40 45 yukte 4.2ghz oc li haliyle bosta 45 50 yukte 55 60 oluyor prime 95 ile %100 yuk altına sokuncada 75 civarına cikiyor sicaklıklar sizce bu sıcaklıklar 2500k icin guvenlimidir yoksa oc yi biraz azaltmalimiyim? istersenz cpu z ve core temp resimlerini koyabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre1912 -- 6 Haziran 2012; 22:44:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD-FX 8350 Sıcaklık Problemi !
    11 yıl önce açıldı
    İ5 4690k sıcaklık değerleri
    6 yıl önce açıldı
    MSI Z68 Anakart ve i5 2500K cpu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 8 10 dk civarı calismisti fazla zorlamamak icin kapattım ama 5 6 saat aralıksız oyun oynadıktan sonra sıcaklık artısı gormedim hic 4.2 deykende hep 55 civarıydı sıcaklıklar
  • biraz arastırma sonucu sıcaklıkların fazlalılıgının sebebini bulabildm:) ben 4.2 ye anakartımın oc genue ozelligiyle cikiyordm cpu Z den baktıgımda 1.52 voltage gösteriyodu 1.5 uzeri voltajla milletin 5ghz ustune ciktigini gordm dedim bunda bi terslk war :) manuel oc yaptm 4.5 e cikardim sıcaklıklar normal 4.5te ancak soyle bi sorun cikti sistem bostayken cpu Z yi acip baktıgımda 4.5ghz oldugunu gosteriyor program ama system stability test uyguladıgımda yük %100 e ciktigi zaman kendi kendine tekrar 4.2 ye donuyo cpu ghzi. sanırım biosta yapilması gereken ufak bi ayarı war bunun. neyi degistirmem gerekiyor bilgi sahibi olan warsa bi aydınlatabilirmi beni . bu arada cpu z ve core temp resimleri asagıda:)

Boşta

Yükte

Edit: 4.5 teyken prime 95 i kullanmamıstım stress test icin prime 95i denedim sonradan mavi ekran werdi tekrar 4.2 ye aldm prime 95 le denedim suan bi sıkıntı yok sıcaklıklar 10dk prime 95 sonunda en fazla 70e cikti bostayken 35 40 derece civarı 1.3v ile. simdilik boyle bırakmaya karar verdim. bu arada anakar msi z68ma g43 biostan direk olarak voltajı ayarlayamiyorum malesef autoda o yuzden. sanırım 4.5 icin daha fazla voltaj lazm. onuda beceremedigim icin boyle birakiyorm aynı anakartı kulllanan arkadaslar warsa yorumlarınızı bekliyorum 4.5ghz icin.

Simdiden Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre1912 -- 7 Haziran 2012; 18:55:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre1912

biraz arastırma sonucu sıcaklıkların fazlalılıgının sebebini bulabildm:) ben 4.2 ye anakartımın oc genue ozelligiyle cikiyordm cpu Z den baktıgımda 1.52 voltage gösteriyodu 1.5 uzeri voltajla milletin 5ghz ustune ciktigini gordm dedim bunda bi terslk war :) manuel oc yaptm 4.5 e cikardim sıcaklıklar normal 4.5te ancak soyle bi sorun cikti sistem bostayken cpu Z yi acip baktıgımda 4.5ghz oldugunu gosteriyor program ama system stability test uyguladıgımda yük %100 e ciktigi zaman kendi kendine tekrar 4.2 ye donuyo cpu ghzi. sanırım biosta yapilması gereken ufak bi ayarı war bunun. neyi degistirmem gerekiyor bilgi sahibi olan warsa bi aydınlatabilirmi beni . bu arada cpu z ve core temp resimleri asagıda:)

Boşta

Yükte

Edit: 4.5 teyken prime 95 i kullanmamıstım stress test icin prime 95i denedim sonradan mavi ekran werdi tekrar 4.2 ye aldm prime 95 le denedim suan bi sıkıntı yok sıcaklıklar 10dk prime 95 sonunda en fazla 70e cikti bostayken 35 40 derece civarı 1.3v ile. simdilik boyle bırakmaya karar verdim. bu arada anakar msi z68ma g43 biostan direk olarak voltajı ayarlayamiyorum malesef autoda o yuzden. sanırım 4.5 icin daha fazla voltaj lazm. onuda beceremedigim icin boyle birakiyorm aynı anakartı kulllanan arkadaslar warsa yorumlarınızı bekliyorum 4.5ghz icin.

Simdiden Tesekkurler.

cpu fan hızın kaç?

• tmm hocam cozdum olayı ben sagol ilgin icin:) voltajı ayarlamayı becerdim anakartta 1.32 voltajla 4.5ghzde sorunsuz stabil ve serin bir sekilde calisiyor suan islemcim:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.