Şimdi Ara

i5 2500K Overclok Rehberi (5.00 GHz) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
9
Favori
14.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konu amacından çıkmaması için şu >>LINK<< konuya bakmanızı öneririm ilkten saçma gibi geliyor ama mantıklı
  • Teşekkürler.Faydalı bir inceleme olmuş.Gigabyte Z68-DS3 anakartı ile yakında oc denemelerine başlayacağım ben de.
  • arkadaşlar bende d14 aldım az önce test ettim i5 2500k işlemcimi 5ghzde kullanyorum tam yükte 65 dereceyi geçmedi. bilginize

1.46 volt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoze06 -- 28 Nisan 2012; 13:04:19 >
  • doğrudur günlük 5.00 GHz kullanabilmek için bu tip bir soğutucu şart yada sıvı soğutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoze06

arkadaşlar bende d14 aldım az önce test ettim i5 2500k işlemcimi 5ghzde kullanyorum tam yükte 65 dereceyi geçmedi. bilginize

1.46 volt

Sürdüğün macunun markası nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

quote:

Orijinalden alıntı: hoze06

arkadaşlar bende d14 aldım az önce test ettim i5 2500k işlemcimi 5ghzde kullanyorum tam yükte 65 dereceyi geçmedi. bilginize

1.46 volt

Sürdüğün macunun markası nedir?

d14 soğutucunun kutusundan çıkan macun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

doğrudur günlük 5.00 GHz kullanabilmek için bu tip bir soğutucu şart yada sıvı soğutma

aynen
  • Arkadaşlar ben standart 3.30 da kullanıyorum.Yükte 65i geçmiyor.Akasa venom ile bu değerler.Boşta 38-40 derece.Diyarbakırdayım.Kasanın bulunduğu yer biraz havasız , herhalde biraz yüksek olması bundandır diyorum.

4.4de boşta yine 40 derece yükte 72 derece.Prime 95 ile testleri yaptım.Macun olarak da Akasanın kutusundan çıkan macun ile cooler masterın macununu kullandım.Pek değişen birşey olmadı.

Bence yine de stok fana göre sonuçlar iyi.
    L.A. Noire oynuyorum.Oyunda da 52-55 dereceyi geçmiyor.

2 fan taktım.  i5 2500K Overclok Rehberi (5.00 GHz)  i5 2500K Overclok Rehberi (5.00 GHz)
    3.30 GHZDE boşta eco mod
     i5 2500K Overclok Rehberi (5.00 GHz)

4.2 ghzde max load eco mode

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 12 Mayıs 2012; 22:44:14 >

• bende
    2500k
    thermaltake frio soğutucu
    ve asus z68 v-lx anakart var

benim sorunum şu ben nasıl işlemci voltajını sabitleyebilirim
    çünkü devamlı değişiyor voltaj
    birde işlemciyi nasıl sabitleyebiliirm
    5ghz da deniyorum ama çarpan devamllı işleme göre değişiyor
    mesella 4ghz oluyor 1.6 oluyor 4.4 oluyor devamlı değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnception77

bende
    2500k

Olması gerekeni yapıyor zaten işlemci yüke bindiğinde ayarladınız voltaj ve hızı sonuna kadar kullanır, deneyip görmek isterseniz cpu kararlılık testleri var deneyip görebilirsiniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İnception77

bende
    2500k

Olması gerekeni yapıyor zaten işlemci yüke bindiğinde ayarladınız voltaj ve hızı sonuna kadar kullanır, deneyip görmek isterseniz cpu kararlılık testleri var deneyip görebilirsiniz

peki voltaj dalgalanması sorun olurmu ?
    ben bu konu da da bazı sorular soracağım

işlemci testi için bir tane orthos ile 1tane prime95 açıyorum ve 2sine de 2şer çekirdek benzesmesi yapıyorum böylece 100% yüke biniyor
    ve böyle 1 saat testte sorunsuz ve stabil test ettim 5.0 da ve daha sonra batillfield-metro 2033-crysis2 gibi oyunları sırf test için 30ar dk oynadım
    ondan sonrada 3dmark 06 testi yaptım ondan da sağlam çıktı ve 29000 üzerinde bir puan aldı ha bu arada ısı ve voltaj değerlerine de HWİNFO64 PROGRAMI İLE BAKTIM
    ISI DEĞERLERİ BOŞTA 40c full 1 saatllik testte ise maksimum 97c yi gördü
    ve voltaj değerleri boşta 090 civarında
    full yükte 1 saatten sonra 1.48 maks
    bu değerler nasıl ?

şimdi işlemci stabil olduğuna emin olabilir miyim ?
    birde 4çekirdeği tek başına full kararlılık testi yapacak 1 program varmı ?

• 1. soru voltaj dalgalanması gibi bir durum söz konusu değil işlemci boşta çalışırken güç tasarrufu için çarpan ve voltajı düşürür zarardan çok yararlı bir şey.
    2. si ise ısı değerleri bence sakıncalı seviyede 97 derece çok fazla, 1.3v 4.5 GHz daha ideal olur
    3. soru ise işlemci %99 ihtimal stabil çalışıyor fakat az önce dediğim gibi ısı durumu yüksek seviyede, stabilite testi için Aida64 kullanın her çekirdeği %100 yük altına sokuyor indirmek için TIKLAYIN
  • quote:

1. soru voltaj dalgalanması gibi bir durum söz konusu değil işlemci boşta çalışırken güç tasarrufu için çarpan ve voltajı düşürür zarardan çok yararlı bir şey.
    2. si ise ısı değerleri bence sakıncalı seviyede 97 derece çok fazla, 1.3v 4.5 GHz daha ideal olur
    3. soru ise işlemci %99 ihtimal stabil çalışıyor fakat az önce dediğim gibi ısı durumu yüksek seviyede, stabilite testi için Aida64 kullanın her çekirdeği %100 yük altına sokuyor indirmek için TIKLAYIN

Gökhan hocam rehber için eline ve emeğine sağlık...
    Bende msi anakart ve 2500k işlemci edindim ve bugün oc denemesi yapıcam , Zamanında sizden işlemci ve anakartınızı istemiştim ve pazarlık yaparken sizi biraz kızdırdım herhalde ...Neyse...

Bugün oc yapmak için sizin rehberi kullanıcam , uzun lafın kısası Hakkınızı helal edin .....

• quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

boşta 17 derece olmaz bakın su sogutma h100 de bile 33 derece.

Arkadaşın bilgisayarında da 17 dereceye düşüyor aynı soğutucu ve tek fan olmasına rağmen(Biraz daha soğuk ortamda).. Boştayken elimi soğutucunun alt kısmına tuttuğumda baya bi soğuk geliyor bana.. Benim PC'de iyi yönde bir gariplik var sanırım. =)

Çevremde deneyebileceğim başka bir bilgisayarda yokki.. Farklı bir anakartta denesem kesin bir şey söylicemde yok..

Hocam geç bir cevap oldu ama söyleyeyim.

Şimdi yaz geldi antalyada yanı başımdaki termometreye bakıyorum sıcaklık 30.4 nem %83.

RealTemp ten bakıyorum sıcaklığa 35 derece fanlar %35-40 da. %101 yapsam en çok 33-34 görürüm. (elimde Thermaltake Frio var çift 120 mmli. bilen bilir dünyanın en iyi cpu sogutucularındandır.)

Sizde gözüken 17 derece boşta sıcaklığa normalde olması gereken 33 dereceden çıkardığımızda 16 derece kalıyor.

Sizin yükte 63 derece dediğiniz sıcaklıga + 16 eklersekde 79 derece çıkıyor. O zamandan bu yana böyle kullandıysanız kötü ki su zamanlarda 85-90 ı görmüştür.

• Su ve hava sogutmada ne yaparsanız yapın teorik olarak oda sıcaklıgının altına düşmesi imkansız.Elde edilebilecek en iyi sıcaklık ortam sıcaklıgıdır.Su sogutmada suya dışardan buz vs ilave edilebilir fakat kastettigim günlük kullanımda.
  • bende asus p8h77-v anakartta 2500k kullanıyorum şu anda stok soğutucuyla anakartın kendi kendine hız aşırtmasıyla max. 3,7 ghz de kullanıyorum...Fakat ileride su soğutma almayı düşünüyorum ozaman burada paylaşılan bilgiler gerçekten çok işime yarayacak...
    Birde arkadaşlar 2500k max. 1333mhz ram hızını destekliyor diye biliyorum.bende kingstone nun hiperX 1600 mhz ramini kullanıyorum. Ama 1333 mhz görünüyor.herhangibir o.c. işlemi yapmadan ramlari nasıl 1600 mhz de çalıştırabilirim?
    Konuyu başlatan konuya yorum yazan arkadaşların hepsine teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

Su ve hava sogutmada ne yaparsanız yapın teorik olarak oda sıcaklıgının altına düşmesi imkansız.Elde edilebilecek en iyi sıcaklık ortam sıcaklıgıdır.Su sogutmada suya dışardan buz vs ilave edilebilir fakat kastettigim günlük kullanımda.

Kesinlikle.
  • bende de aynı donanım var işlemcisinden (2500k) anakartına (msi ) hatta fanına (gaia) kadar acayip tesadüf olmuş

4500 yaptığımda bile (hic voltaj vermeden sadece çarpanı arttırarak) prime da 85 i buluyor 5 dakika olmadan
    ne macunlar denedim sonuç değişmedi

(aynı fanı amd ye taktığımda prime 95 ile 55 oluyor yarım saatte maksimum)

sizde de aynı ısı sorun varmıdır

normalde işlem yapmadığında hızı otomatik 1800 lere düşürmesi gerekiyor onu biosta bir yerlerden ayarlaya biliyormuyuz

vaktiniz olurda sorularımız cevaplayıp yardımcı olursanız çok memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arst2004 -- 18 Temmuz 2012; 16:31:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arst2004

bende de aynı donanım var işlemcisinden (2500k) anakartına (msi ) hatta fanına (gaia) kadar acayip tesadüf olmuş

4500 yaptığımda bile (hic voltaj vermeden sadece çarpanı arttırarak) prime da 85 i buluyor 5 dakika olmadan
    ne macunlar denedim sonuç değişmedi

(aynı fanı amd ye taktığımda prime 95 ile 55 oluyor yarım saatte maksimum)

sizde de aynı ısı sorun varmıdır

normalde işlem yapmadığında hızı otomatik 1800 lere düşürmesi gerekiyor onu biosta bir yerlerden ayarlaya biliyormuyuz

vaktiniz olurda sorularımız cevaplayıp yardımcı olursanız çok memnun olurum

Ayarları 1:1 yapın voltaj hariç boşta 1600 MHz çalışır, ısı konusu ise malum yaz sıcakları bunun etkisi çok fazla işlemcim boşta 38 çalışıyor şuan OC'suz onun dışında kasa kapalı bir yerdeyse veya hava sirkülayonu iyi değilse bunlar da ısının artmasına neden olur son olarak yanlış montajlama sonucunda ısı sorunu olabilir.

• guzel ınceleme olmus..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.