Şimdi Ara

i5 3470 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
11.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Boşver sen de sonuçta belgesiz ben de belgesiz konuşuyoruz, önemli olan bize bekleyip görmek, ilk testler tabi ki kesin hüküm koyulacak testler değil ama 4770k çok da önünde değildi Ivy lerin, nitekim Ivy de sandy nin çok önünde değildi. Tabi belirli bir fark olacak ama korkarım ki bu fark eğer AMD iyice çekilirse istedikleri fiyatlara oranla değmemeye başlayacak. Bu yüzden benim gibi fiyat performansçıların AMD den az da olsa umutlanma dışında bir seçenekleri yok, zaten genel eksik tarafları tek çekirdeğin güçsüz olması. çok iyi multi threaded programlarda güzel çalışıyorlar. Ama bunu da zaten mimariyi değiştirmeden gerçekleştiremezler.

Eğer Intel Haswell çıkardığında üst modeller için (Extreme dışında) 1000TL+ lar istemezse yine iyiyiz derim ben. I5 serisi yine 500 TL yi aşmazsa f/p olmaya devam eder. Öbür türlü bizim işlemcilerle işimiz var

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

AMD den bomba bekleme, en çok %8-15 aralığı beklemen gerek. Streamroller içn %30 diye ifade edilen şey, alttaki Execution Unitlere işlemcinin front-end'i tarafından %30 oranında daha çok komut yollanabileceği ile ilgili. Yani fabrikada alt katta çalışanlar var, üst kattakiler onlara yeterince yüksek miktarda ara mal yollayamıyorlar. Streamroller ile 2 kolddan aşağıya mal yollanacak, alt katta çalışanların boş bekleme zamanları azalacak. Ama bu performansın tavan yapacağı anlamına gelmiyor, bazı durumlarda olabilir belki ama %30 değil.

Haswell'de ortalama ve kısmı olarak (kısmı ile ne demek istediğimi uzatıcam birazdan )%10-15 civarında performans artışının olması, IB 'ye göre perf artışı olmadığı anlamına gelmiyor. SB'ye göre %15 civarında rahatça görebileceğimiz çok yer olacak. 8-12 ay zarfında bazı uygulamalarda bu farklar %30ları rahatça bulabilecek. SB-Haswell arasında bazı durumlarda fark, i7 950 vs. i7 3770 arasındaki fark kadar olabilecek. Nasıl render alırken 3770k, ikisi de stok hızda iken %40-45 civarlarında daha hızlı Haswell ile bunu da görebilecez. BF3 oynarken 3770k vs. i7 860 arasında stok hızlarda hafif ortalama durumlarda nasıl çok bi fark yokken max oc ve max zorlanma durumunda 20fPS leri bulabilen farklar oluyor, Haswell de de benzerlerinin olma ihtimali var.

Nasıl şimdi piyasada mal olsa bile 2600 / 2600k sıfır alan pek çıkmıyor, SB'lerde sadece uygun fiyata 2500k var ikinci elde, ya ikinci el 2500k yada sıfır 3570/3770 peşine düşüyor insanlar, benzerlerinin hepsi Haswell ile de oalcak.

Gerçekte olan ölçülebilen ve tamam var diyebileceğin performans farkı ile, insanların ürün çıkmadan önceki tutuculukları ile genel testleri gördükten sonra / ürün çıkıp kullanıcılar arasında alınmaya başlanmadan önceki tutuculukları ürün piyasada alınabilir hale geldikten en çok 3-4 ay içerisinde hızla azalır. Şimdiye kadar da böyle oldu bundan sonra da böyle olacak.

Haswell'in performansı yeri göğü inletir değil belki, öyle beklentisi olanlar zaten baştan yanlış konumdalar. AMD için hep fazla beklenti içinde olunurken Haswell için de eksik beklenti içindeler. GPU su mesela hd4000 den %60 lar civarında daha performanslı diye beklentide olursak daha düzgün bakmış oluruz. Ama bunun her durumda %60larda olmayacağını, shader-heavy oyunlarda hd4000 nasıl nal topluyor, onun gibi daha düşük %lerde olabileceini kabul etmek lazım.

Bi de hem o telden hem bu telden çalmamak lazım. "3.5-3.8ghz civarı bi IB herkezin ihtiyacını rahat rahat görür" ile "bir gıdımcık performans farkı için ortalığı birbirine katmak" olmaz, bu forumun esas sorunu olduğu gibi.

Haswell eğer %10-15 aralığında daha iyi performans, daha düşük güç tüketimi, IB'ye göre daha düşük ısınma ve daha iyi oc. kontrolü, AVX2 desteği ile gelecek uygulamalarda %30lara kadar iyileşme gösterebilirse benim durduğum noktadan iyi iş yapmış olacak. Sonuçta Core2 >> Nehalem için de aynı tutuculuk vardı, Nehalem >> SB için de vardı, SB>> Haswell için de olacak.

Çıkıp bana i7 3770 ile Q9650'nin aynı çapta işlemciler olduğunu da gösterebilirsin, hala 9650'nin yeterli olduğunu da söylersin, aralarında çok az belki hiç fark olmadığını da söylersin, ama tam tersi şekilde aralarında yerine göre dağlar kadar fark olduğunu, 9650'en 3770'e rahatça geçmeyi tavsiye edebileceğini, aradaki performans / güç tüketimi / getiriye rahatça değeceğini de söylersin.

Hepsi nereden baktığına göre değişir. Ortalama %bilmem kaç demek, yada pek bi ilerleme olmayacak demek esasen çok çok doğru değil. Birden çok gerçekliği olan şeyleri bizim zihnimizde tek bi imgelemeye indirgemeye çalışıyoruz. Oyunda veya başka bi programda %1-2 anca fark olduğu gibi %40-45 arasında farkın olduğu durumlar da var, ortalaması %3-5 mi diyecez ? %10-15 mi 20-30 mu diyecez?

Haswell'den abartı ötesi şeyler beklenilsin demiyorum ama, umulduğundan daha iyi.

Yer yer insanlar ,Haswell iyi perf verecek diye ortalıkta fazlaca haber dolaşırsa ellerindeki i5 i7ler sanki değersizleşicek 2. elde daha düşük fiyata gidecek bu yüzden fark yok diye birbirini gazlamaya mı çalışıyor diye düşünüyorum bazen.

hocam i5 2400 için GA Z77 DS3H mi MSİ Z77A G43 mü önerirsiniz overclock ve saglamlık konusunda ? msi hakkında eskı konulara baktım bıos guncellemesınde sureklı sorun cıkartıyor demısler .

http://www.gigabyte.com.tr/products/upload/products/3438/98e6_5.jpg

http://www.overclockers.ua/motherboard/msi-z77a-g43/05-big-msi-z77a-g43.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahaakeles -- 14 Haziran 2014; 17:28:11 >

• tahaakeles T kullanıcısına yanıt
    Giga 1 tık daha iyi olabilir emin değilim. Yapacağın şey turbo çarpan ile bclk değişmek zaten oc. adına fazla bişey yapmayacaksın 2400 için.
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    3570k,2600k ve 4670k oyun ve günlük işlemler için kullanılacaksa bir fark yaratır mı? Skylake ve ddr4 çıkana kadar (2016 ) idare edecek hangi işlemciyi tavsiye edersiniz...tek kartlı konfigürasyon için...

istenen fiyatlara çok azda olsa bakıyorum ikinci elde 450-500tl arası bulunabilir pekala...(sadece işlemci için)

2600k+p67 mı
    3570k+z77 mı
    4670k+z87 mı
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Farketmez, 2500k da alınabilir hatta.

Günlük iş derken, hepten 3'e 5'e bakmayan test dışında bi işe yaramayan farklardan bahsediliyorsa hiç gerek yok en uygun seçeneklisi uygundur.

Diğer taraftan mesela günlük iş denilen de olsa CPU gücü gerektiren işler olabilir. Analiz, simülasyon, sıkıştırma render vs. ne oluyorsa artık. LAzımsa böyle şeyler 2500k yerine 2600k, 3570k yerine 3770/3770k'ya bakılabilir.

insanlar uyandı sanırım uzun süre sonra, o yüzden kilitli 3770'i de ucuza satmıyorlar. Ama onun yerine uygun fiyatlı Xeon E3 ler de alınabilir (3.9 küsür ghz civarına çıkarlar bclk oc. kaldırırsa 105mhz şeklinde. kilitli i7ler gibi turbo oc. olmazlar ama yine de 4ghz'e yakın bi Xeon e3'de oc. 3570k'dan iyi perf verebilir multi uygulamalarda). Veya günlük işlemlerde hiçbi fark anlamazsınız.

Yani bi programda 100sn de yaptığı işi 110sn de yapar, başkası 10sn de yaptığı işi 11sn de yapar en fazla. O sırada başka şeyler de uğraşılıyorsa günlük iş anlamına fark yaratmaz. Sadece HT'li bi işlemci / i7 mi yoksa i5 mi ona bakın.

Haswell'lerin sıfırları o açıdan pahalı. ikinci el bi 3770 bulunsa Haswell yerine rahtça alınır. IB herhangi bi işlemci bile alınır bi yere kadar (3470 gibi, turbo oc. ile 4 ghz 'de kullanılabilir, uzun süre de idare eder ).

Bir yerde test görmüştüm, multi tasking performanslarını karşılaştırıyorlardı. Haswell'ler multi tasking anlamında biraz geride kalıyorlar. SB/IB'ler geçebiliyorlar. O açıdan tek bi uygulamada salt perf. lazım değilse ve fiyat da bi miktar önemli ise Haswell'i çıkartın listeden derim.

Firefox'da bende 140 küsür tab açık, Chrome da da 40 küsür tab açık. Açık başka bi sürü programlar faln oluyor(tv, ram yiyen charting, tablolama ofis faln gibi). 3.7ghz 2500k ile sorun yaşanmıyor (3.7'ye düştüğünü bile anlamadım, nasıl düşmüşse artık, oc. kullanıodum normalde. Bu msj üstüne bakim dedim 3.7ghz'e düşmüş).

Yani kolay kolay bi fark olmaz. Bazıları bazı şeylere kafayı gereksiz yere taktığından çok başka yerlere geliyor iş.

Ama dediğim gibi, render için ön izleme lazımdır, 3-5 sn bile artık gına getiriyordur o ayrı, bazılarına sıkıntı verir. Ama bazısı da dert değil nolcak der(parasını kazanıyorsan gidersin alırsın şikayet etmezsin o durumda da). Bende analiz programı var, 5dk çalışmaya ve istediğim bişeyi bulması için bekliyorum. Yaptığı hesap sayısı 10 bin değilde 12bin olsa daha optimum bi sonuç bulacak mıydı? ondan dolayı işimin yönü değişti mi? bilemem orasını. saatlerce hesaba bırakıp istediğim gibi sonuç veremediği de oluyor. Yani direk kafayı takılacak bişey değil bana göre.

Sonuç olarak yüklü ofis makinası olarak kullanılacaksa hiçbiri farketmez. Bütçeye göre biri alınıp büyük bi yeni donanım çıkması lanse edilmesi durumuna kadar raht rahat yeter. HT multi tasking için faydalı da olabiliyor zarar verici de olabiliyor, uygulamasına göre. Yani 3570k yerine 2600/2600k aldım daha iyi sonuç alacam demenin garantisi yok. Ama günlük iş hafif/ağır, hepsine uzun süre yeter gibi duruyor.

Hızlı bi SSD alma, SSD cache olarak kullanma duruma varsa Haswell+hdd yerine 2500k+SSD çok daha iyi seçim olabilir mesela. Sıfır Haswell+z87 yerine 2. el herhangi bişi + SSD + ilave 8GB ram ortalamada daha iyi deneyim verebilir(200 küsür SSD, 200 küsür 8G ram Haswell vs. 2. el arasındaki fiyat farkına denk geliyorsa).

Bu detaylı ve uzun mesajınız için öncelikle teşekkür ederim..Benim için günlük işten kasıt normal internet falan....Yani kısacası asıl amaç oyun...2600k iyi seçenek ama istenen 400-450-500 tl yi ona vermeye gönlüm razı değil...Onun yerine 4670k alırım daha iyi sanırım... 3570k için ise ölü soket diyorlar,(bence değil de) bu kullanım amacına göre değişir..

İkinci el bölümüne bakmaya devam edeceğim...Amd tarafında ise 8320 ilk seçenek gibi duruyor.Ya 8320 alacağım, ya da anladığım kadarıyla 2600k(2600k için uygun fiyatı beklemem lazım tabi) veya 3570k alın diyorsunuz 4670k ile aradaki performansı( oyun için) anlamsız diyorsunuz... Bilmiyorum doğru mu anladım... tekrar teşekkürler...
    anladım hocam gıga ya bastan berı yakındım ama vrm sogutucusu olmaması kafamı karıstırdı . ne gıbı dezavantajı olur olmamasının ? turbo ve blck la yapacagım oc u kaldırır dıye dusunuyorum
    Hiçbi sorun olmaz, ortalamada tüketimi stok 2600k dan bile düşük olacaktır zaten. İstersen ve pimpirikliysen stabil olduu kadar undervolt da yaparsın rahat rahat kullanırsın. Undervoltu Ivy Bridgeler kadar olmasa da kaldırıo SB'ler de (IB'lerde 0.95v ile 4ghz de çalışabilio mesela ama 32nm SB ler o kadar rahat değil).

Özeti sorun çıkartmaz, oc. fx6300'e iyi alternatif olur uygun fiyatlı bulduysan.
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Haswell uygun fiyatlı bulmak bence imkansız. Sıfırı da ikinci eli de. 40 yılda bi denk düşer o da kolay kolay denk gelmez. Yada anakart için wibtek z87 gibi bişey alırsın ucuz olsun diye, şans eseri 500 altı 4670k denk gelirse bi şekilde anca o olur.

3570 / 2600 fiyat için hangisini bulabileceğin önemli. Günlük işlerde genelde farkını görme imkanın olmaz. 500tl'ye i5 yerine 300tl'ye 3.8ghz Xeon E3 aldım diye ben hiç dövüneceğini sanmıyorum mesela. Yeri gellir faydasını bile görebilirsin.

Oyunlar için önceliğin frekans / single thread performansı olduğunu unutma. Ama Intel vs. Intel karşılaştırdığın zamanda aradaki 3 kuruş performansın senin için ne kadar önemli oldğuna karar ver. Genelde oynadığın oyunlara faln bak tek çekirdek üstüne mi yoğunlaşıyor faln diye. Özel olarak multi bf de max perf olacak dersen 2600/2600k'ya bakabilirisn. Onun dışında ne kadar ucuz o kadar bütçe dostu olur. Haswell yerine 2600 aldım ama testte aralarında şu kadar fark gözüküyor diye bakmamak laızm bence. Anca ufak farkların peşindeysen olur.

4670k'yı 2600k'nın %20 'ler kadar önünde gösterebilen testlere pek aldırış etme yani. Ucuz 2. el bulamadım, Haswell alayım kafam rahat eder 2. elden de iyi fiyata satarım değer kaybı az olr dersen 4670k bak bence. Ben günlük hayatta farkları hissedebileceğine inanmıyorum. Dahası dediğim gibi Haswelller ender durumlarda perf. kaybı yaşıyorlar. Ama multi-tasking durumunda götürüsü daha fazla. Aynı anda mplayer + 7zip çalışırken 4670k mesela 2500k'nın gerisinde kalıyor onun gibi. Ama bunlar fazla ayrıntı bence ve ihtiyacın varsa bakmalısın. Günlük hayatta kolay kolay rahatsız edeceğini sanmıyorum.

• quote:

Hiçbi sorun olmaz, ortalamada tüketimi stok 2600k dan bile düşük olacaktır zaten. İstersen ve pimpirikliysen stabil olduu kadar undervolt da yaparsın rahat rahat kullanırsın. Undervoltu Ivy Bridgeler kadar olmasa da kaldırıo SB'ler de (IB'lerde 0.95v ile 4ghz de çalışabilio mesela ama 32nm SB ler o kadar rahat değil).

Özeti sorun çıkartmaz, oc. fx6300'e iyi alternatif olur uygun fiyatlı bulduysan.

undervolt un ne oldugunu bılmıyorum hocam ama yaptıgım oc yetmezse o detaylarada gırebılırım ki yeterlı olur dıye dusunuyorum.

Benım ıcın onemlı olan bu kısımdı sorun cıkartmazsa tamamdır . fıyatı uygun revızyonunuda buldum 1.1 herseyıyle tamam
    undervolt = cpu voltajı düşürmek. Daha az güç tüketsin elektrik yaksın ısınsın vs. diye

zaten oc. etmek için voltaj vermeyeceksin sen, stok voltajla turbo oc. olacak. Ama sen tersine voltajı bile düşürebilirsin onun için marjın var onu demek istedim. Hem oc. yapacaksın hemde voltajı düşüreceksin hemde stabil çalıaşcak yani.
  • quote:

undervolt = cpu voltajı düşürmek. Daha az güç tüketsin elektrik yaksın ısınsın vs. diye

zaten oc. etmek için voltaj vermeyeceksin sen, stok voltajla turbo oc. olacak. Ama sen tersine voltajı bile düşürebilirsin onun için marjın var onu demek istedim. Hem oc. yapacaksın hemde voltajı düşüreceksin hemde stabil çalıaşcak yani.

anladım hocam neyse hayırlısıyla bı alayımda kartı ondan sonrası kolay :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahaakeles -- 16 Haziran 2014; 22:45:41 >
  • Arkadaşlar merhaba,

Bu işlemciyi sanırım 1 yıldır kullanıyorum. Oldukça memnunum. Ancak sormak istediğim bir soru var:

Sistem başlığı altında işlemcim şu şekilde görünmekte:

Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 3.60 GHz

Hiçbir overclock işlemi yapmadığım halde 3.60 Ghz yazıyor. Normal midir, değilse bunu nasıl düzeltebilirim? Overclock yapmamı gerektirecek bir durum yok. Neden bu şekilde yazdığını da anlamış değilim.

Anakartım: Gigabyte H77-DS3H
    Chipset Rev: 09
    Southbridge Rev: 04

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slaytanic -- 21 Haziran 2014; 15:11:53 >
  • quote:

hocam z77 alıcaktım baya buyukmus kasaya sıgmadı asus b75ma aldım bununla i5 2400 e oc yapma ımkanım varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahaakeles

hocam z77 alıcaktım baya buyukmus kasaya sıgmadı asus b75ma aldım bununla i5 2400 e oc yapma ımkanım varmıdır ?

B75'de malsef yok. micro atx z68 z77 ler var, ikinci elden de bakabilirdin. Çok ıncıına cıncıına takmıyorsan 2400'e oc yapmadım diye yanacak hayıflanacak bi kaybın olmaz. Full yükte 3100mhz yeirne 3360 mhz civarında çalışaktı olsaydı (ortalamada da 3360-3460 mhz aralığı olacaktı). Ama dediğim gibi ıncık cıncık ufacık farklara bakmıyorsan 260-360 mhz fark önemli değil.

@slaytanic Normaldir, işlemcinin çıkabileceği max. frekansı gösteriyor 3.6 ghz şeklinde, o da turbo ile 3600 mhz zaten. Ama kolay kolay turbo o frekansa çıkartmaz ayır. Ancak görev yönetiisinden full yükte çalışan programın affinity / benzşimi tek çekirdeğe ayarlarsan görebilirsin. Onun dışında turbo yükün durumuna göre 3400-3500mhz civarlarında ortalamada dolaştırır.

• Cevap için teşekkür ederim. Yani o ekranda 3.60 yazması overclock yapıldığı anlamına gelmiyor.
  • slaytanic S kullanıcısına yanıt
    Evet kendi normal hızı. Zaten kilitli oc yapılacak alanı pek yok. Z68(bios update edilmiş) / z77 anakart varsa ancak Turbo Çarpanını arttırabilirsiniz, bi de base clock 'u arttırabilirsiniz. O zaman da 3990-4100mhz civarında faln çalışabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tahaakeles

B75'de malsef yok. micro atx z68 z77 ler var, ikinci elden de bakabilirdin. Çok ıncıına cıncıına takmıyorsan 2400'e oc yapmadım diye yanacak hayıflanacak bi kaybın olmaz. Full yükte 3100mhz yeirne 3360 mhz civarında çalışaktı olsaydı (ortalamada da 3360-3460 mhz aralığı olacaktı). Ama dediğim gibi ıncık cıncık ufacık farklara bakmıyorsan 260-360 mhz fark önemli değil.

@slaytanic Normaldir, işlemcinin çıkabileceği max. frekansı gösteriyor 3.6 ghz şeklinde, o da turbo ile 3600 mhz zaten. Ama kolay kolay turbo o frekansa çıkartmaz ayır. Ancak görev yönetiisinden full yükte çalışan programın affinity / benzşimi tek çekirdeğe ayarlarsan görebilirsin. Onun dışında turbo yükün durumuna göre 3400-3500mhz civarlarında ortalamada dolaştırır.

sağolun hocam

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.