Şimdi Ara

i5 3570K için Thermalright Silver Arrow Sb-e (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

İlginç olan noktada orda zaten benim soğutucu corsair h80 olmasına rağmen occt power supply modunda 85 86 dereceye kadar çıkıyo ama sizinki cm hyper olmasına rağmen 82 derece kadar çıkıyo + sizinki benden 2 ghz daha yüksek, açıkcası inanılısı gelmiyo ama olabilirde tabi.

aynn bu terste bi işlik var

• quote:

İlginç olan noktada orda zaten benim soğutucu corsair h80 olmasına rağmen occt power supply modunda 85 86 dereceye kadar çıkıyo ama sizinki cm hyper olmasına rağmen 82 derece kadar çıkıyo + sizinki benden 2 ghz daha yüksek, açıkcası inanılısı gelmiyo ama olabilirde tabi.

sendedemi 3570k var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrkŞhn

evet
  • quote:

quote:

evet

gerçekten ne alırsan al ,telefon ,kulaklık vs .elektronik işi şans işi yani.benm şansıma ( ilk defa ) sağlam ürün geldi.çok az voltaj ısınıyo yine ama çok deil.ona rağmen sağlam işlemci.işyerinde i5 2500k 4.6 ghz oc yaptım aynı soğutucuyla 69 geçmedibunlar çok ısınan işlemciler ama 100 tl pahalı olsa macunu kaliteli olsa ve hyper threading olsa tadından yenmez

• şunu da eklim işlemcim gerçekten az voltajla stabil çalışıyosa ve çok uçuk şekilde ısınıyosa denemelik olarak 4.8 - .4.9 denemek isterim açıkçası silver soğutucuyla.baktım normal kullanım 70 geçmiyo yine 68 falan da olsa 4.7 ye geri çekçem.dediğim gibi maksat hobi ben hep kaydettim sıcaklıkları stok halde 4.7 ye gelene kadr işlemcinin boştaki sıcaklığı 32 derece
  • quote:

şunu da eklim işlemcim gerçekten az voltajla stabil çalışıyosa ve çok uçuk şekilde ısınıyosa denemelik olarak 4.8 - .4.9 denemek isterim açıkçası silver soğutucuyla.baktım normal kullanım 70 geçmiyo yine 68 falan da olsa 4.7 ye geri çekçem.dediğim gibi maksat hobi ben hep kaydettim sıcaklıkları stok halde 4.7 ye gelene kadr işlemcinin boştaki sıcaklığı 32 derece

Prime testinde voltaj düşüşü oluyor mu? Bir kontrol edermisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

quote:

şunu da eklim işlemcim gerçekten az voltajla stabil çalışıyosa ve çok uçuk şekilde ısınıyosa denemelik olarak 4.8 - .4.9 denemek isterim açıkçası silver soğutucuyla.baktım normal kullanım 70 geçmiyo yine 68 falan da olsa 4.7 ye geri çekçem.dediğim gibi maksat hobi ben hep kaydettim sıcaklıkları stok halde 4.7 ye gelene kadr işlemcinin boştaki sıcaklığı 32 derece

şuan iş yerindeyim evde denerim . bazen voltaj düşmesi falan oluyomu ? ztn o occt powersup testinin geçene kadr göbeğim çatladı yok bi atikmdag.sys hatası veriyo bi mavi ekran.bi küt diye kapanıyo.bi herşey donuyo

• quote:

quote:

quote:

şuan iş yerindeyim evde denerim . bazen voltaj düşmesi falan oluyomu ? ztn o occt powersup testinin geçene kadr göbeğim çatladı yok bi atikmdag.sys hatası veriyo bi mavi ekran.bi küt diye kapanıyo.bi herşey donuyo

Ben Owerclock Taraftarı Değilim Fakat Merak Ettiğim Bir Nokta Var ;

Aynı İşlemci Kullanıp Senden daha Düşük Değerlerde Yüksek Sıcaklıklara Ulaşan Arkadaşlarla Kullandığınız İşletim Sistemini KIyasladınmı?

Burada Öğrenmek İstediğim Detay Sadece İşletim Sisteminin Ad Olarak Aynı Olup Olmadığı Değil ,
    Örneğin ; Aynı İşlemciye Sahip Her iki Kişide Windows 64 Bit Professional Kullandığını Varsayarsak, Her İki Kişide İşletim Sistemini Aynı Ayarlardamı Kullanıyor?
    İşletim Sistemi Temaları,Özel Ayarlar,Effectler,Eklentiler,Uygulamalar,Arka Planda Çalışan Diğer Programlar.
    Oda Sıcaklıkları , Kasa Fanları, Anakart,Güç Kaynağı Watt ve Gerilim Değerleri ... vs Diğer Bileşenler de Diğer Unsurlar.

Bu Gibi Detayların Her İki Kişideki Sıcaklık Değişikliklerinde Etkisi Varmıdır?Yoksa Seninde Söylediğin Gibi İşlemcinin iyisi Denk Gelmiş Deyip Kabulmü Etmeliyiz?
    Baştada Söylediğim Gibi Owerclocktan Ziyade Diğer Etkenlerden Olan İşletim Sistemi ,Stabil ve Verimli Kullanım Etkilerini Merak Ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: IQRI

quote:

quote:

quote:

Ben Owerclock Taraftarı Değilim Fakat Merak Ettiğim Bir Nokta Var ;

Aynı İşlemci Kullanıp Senden daha Düşük Değerlerde Yüksek Sıcaklıklara Ulaşan Arkadaşlarla Kullandığınız İşletim Sistemini KIyasladınmı?

Burada Öğrenmek İstediğim Detay Sadece İşletim Sisteminin Ad Olarak Aynı Olup Olmadığı Değil ,
    Örneğin ; Aynı İşlemciye Sahip Her iki Kişide Windows 64 Bit Professional Kullandığını Varsayarsak, Her İki Kişide İşletim Sistemini Aynı Ayarlardamı Kullanıyor?
    İşletim Sistemi Temaları,Özel Ayarlar,Effectler,Eklentiler,Uygulamalar,Arka Planda Çalışan Diğer Programlar.
    Oda Sıcaklıkları , Kasa Fanları, Anakart,Güç Kaynağı Watt ve Gerilim Değerleri ... vs Diğer Bileşenler de Diğer Unsurlar.

Bu Gibi Detayların Her İki Kişideki Sıcaklık Değişikliklerinde Etkisi Varmıdır?Yoksa Seninde Söylediğin Gibi İşlemcinin iyisi Denk Gelmiş Deyip Kabulmü Etmeliyiz?
    Baştada Söylediğim Gibi Owerclocktan Ziyade Diğer Etkenlerden Olan İşletim Sistemi ,Stabil ve Verimli Kullanım Etkilerini Merak Ediyorum.

şöyle sçylim bende tüm aero efektleri falan görsellikler açık.kısıtlama yok.bunlar ekran kartını yer.işlemci sıcaklık için benm kasanın içi geniş + havalandırma iyi.işlemcinin üstüne denk gelen 12 mm lik fan var ve o da soğutmada yardımcı.arka plan programları bence işlemciyi zorluyo olabilir ve dediğim gibi şansa yani.çoğu işlemci birbirinden farklı olabiliyo aynı model olmasına rağmen

• + kasa önemli bi faktörmüş ben yeni pc de anladım.öncekine ekran kartı sıcaklığı kasa dışarda olsa dahi boşta 40 tı ve atıyorum oyunda 65 oluyo du 65 olunca donuyodu oyun .şimdi full yükte 60 dereceyi geçmiyor ve kasa dolabın içinde.bu yüzden kasanın iç havalandırması önemli etken
  • quote:

+ kasa önemli bi faktörmüş ben yeni pc de anladım.öncekine ekran kartı sıcaklığı kasa dışarda olsa dahi boşta 40 tı ve atıyorum oyunda 65 oluyo du 65 olunca donuyodu oyun .şimdi full yükte 60 dereceyi geçmiyor ve kasa dolabın içinde.bu yüzden kasanın iç havalandırması önemli etken

Aynı Model İşlemcilerin Aynı Şartlar Altında Farklı Performans , Sıcaklık Değerlerine Sahip Olması Tuhaf, Yani Böyle Bir Hata Olmaması Gerekir.
    Neyse Ben Henüz Cevabıma Ulaşamadım, İlişkili Konulara Rastlarsam Yine Sorarım.
  • 4,8ghz e ne gerek var Allah'ım ya her turlu 4.5 yeter..
  • fthbrck işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrkŞhn -- 25 Eylül 2012; 19:59:56 >
  • bf3 mp oynuyorum çoğunlukla. eski ekran kartım gtx 285 di yüksek ayarlarda oynamak için gtx 670 amp aldım. ancak bu seferde işlemcim darboğaz yaptı. ani fps düşüşleri yaşıyordum. bazı yerlerde 30 fps nin altına düşüyordu. bu nedenle amd phnm.2x4 940 be işlemcimi sattım. işlmecinin oyunlara katkısı yok diyoruz ama işlemci düşük olduğu zaman ekran kartınıda kısıtlıyor. aklımdaki sistem aşağıdaki gibi tavsiyelerinizi bekliyorum.
    işlemci : i7 2700k - i7 3770k -i7 3570k hangisini alayım. 2-3 sene sonra amd gibi darboğaz yapmasın sadece ekran kartı değiştirerek yoluma devam edeyim.
    anakart : asus maxımus v gene z77 (sli yapmayacam.)
    ram : Gskill 1600 mhz 8 gb cl9 tek modül

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_44 -- 26 Eylül 2012; 11:26:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_44

bf3 mp oynuyorum çoğunlukla. eski ekran kartım gtx 285 di yüksek ayarlarda oynamak için gtx 670 amp aldım. ancak bu seferde işlemcim darboğaz yaptı. ani fps düşüşleri yaşıyordum. bazı yerlerde 30 fps nin altına düşüyordu. bu nedenle amd phnm.2x4 940 be işlemcimi sattım. işlmecinin oyunlara katkısı yok diyoruz ama işlemci düşük olduğu zaman ekran kartınıda kısıtlıyor. aklımdaki sistem aşağıdaki gibi tavsiyelerinizi bekliyorum.
    işlemci : i7 2700k - i7 3770k -i7 3570k hangisini alayım. 2-3 sene sonra amd gibi darboğaz yapmasın sadece ekran kartı değiştirerek yoluma devam edeyim.
    anakart : asus maxımus v gene z77 (sli yapmayacam.)
    ram : Gskill 1600 mhz 8 gb cl9 tek modül

3570k tercihimdir

• Konu hakkında benim de bir sorum olacak. İ5 3570K ve Silver Arrow SB-E almayı düşünüyorum. Anakart olarak P8Z77 V-PRO alacağım. 4-4.2 Ghz gibi değerlere çıkacağım en fazla. Silver Arrow SB-E ile bir problem yaşar mıyım? Bir de ileride SLI(GTX 670) yapmayı düşünüyorum, yer açısından sorun olur mu? RAMleri Corsair Vegeance Low Profile 8GB aldım. (Benzer bir sorum olduğu için yeni konu açmak istemedim.)
  • SLI'a işlemci soğutucusunun yer bakımından sorun yaratacağını düşünmüyorum o kartta. 4.2ghz içinse silver arrow fazla bile 4.5ghz'e çıkılabilir.
    Ramleri low profile almakla iyi etmişsiniz.
  • Cevap için teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.