Şimdi Ara

i5 3570k overclock voltajı ve 75 derece sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sistemim imzamda yazıyor. işlemciyi 4.5 ghz'e çektim 1.38v verdim. battlefield 4 de bile 68 derecelere çıkıyor. daha önce 4.8 ghz kullanırken 1.425v veriyordum işlemciye anakarttan. sıcaklık 75 derecelere cıkıyor.

kasada 10 tane fan var ve corsair 400r kasa. havalanması gayet iyi işlemci fanı seidon 120v versiyon 2.

radyatöre 2 adet fan taktım ikisi de üflüyor. boşta 36-38 arası değişiyor ama mesela chrome açınca baktım hemen 45 derecelere çıkıyor. oyunlarda ise 4.8 de 75 derecelerde.

bu arada anakartım daha önce arızalanmıştı. yaptırdım. adam yapamadığını söyledi para da almadı. eve geldiğimde tekrar çalışıyordu. :) bu da ilginç bir detay olarak kalsın. ısınmanın pci-ex girişlerindeki sıkıntılardan olabileceğini söyledi. işlemciyi de ısındırır orada bir sorun varsa dedi.

neyse. herkes işlemcisini max 59-60 (o da yükte) calıştırırken ben bu soğutucuyla niye sorun yaşıyorum. daha önceki seidon 120 bozuldugu için yenisini almıştım bu da böyle.

sizce ısınmanın sebebi ne olabilir arkadaşlar?

uzatmayayım arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-406E52D83 -- 22 Şubat 2017; 7:28:23 >

• O voltaj ve o hızda 60 derece bence imkansız gibi.Benim işlemcim 4,3Ghz de 1,270-75 arası voltaj ile masaüstünde 36-40,prime ile 80-90 arası değişiyor.Soğutucum H100i ve 4 fanlı.Bence değerleriniz gayet iyi.
  • Bu işlemci en fazla kaç dereye kadar çıkar ?

Stok fan ile 4.1 Ghz. de 93-97 dereceleri görünce hemen kapadım. Oyun içinde The Division'da boşta ana merkezdeydi.
  • 1.38v ile 68 derece zaten normal ne olmasını bekliyorsun ki düşük bir güç değil bu.

1.425v ise zaten çok yüksek bir değer ve 75 derece diyorsun yapma bence alırsın işlemciyi eline,

59-60 derece o hız ve Voltaj değerinde bencede arkadaşın dediği gibi imkansız custom soğutmada dahi o sıcaklıklarda tutacaklarını düşünmüyorum %100 yükte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.