Şimdi Ara

İ5 4440 Gtx 760 vs. Fx8320 Gtx 760 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • En başta dediğim gibi Am3+ soketin geleceği yok.Oysaki ileride 2. el veya ucuzundan 4770 alıp yoluma devam edebilirim.Bu durum kafamı karıştırmakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ANKA_

Bence nVidia alma derim. H87 lerde CFx var SLI yok buda ileride sıkıntı yaratır

Sli düşünmüyorum, sorun değil benim için.
  • İntel'in 4 çekirdek işlemcileri ile AMD'nin 4 modül işlemcilerinin çok izlekli program performansları birbirine çok benzer diye benzetim yapılıyor. İntel'in avantajlı yanı, üretim sürecinin daha düşük akım potansiyelinde aynı hıza ulaşabilmesi. 22nm ve FinFET sayesinde yarıiletken kapılarının daha hızlı çalışması sağlanıyormuş. Yani, İntel 1.18v'de ulaştığı saat hızına AMD işlemcilerin biraz daha yüksek voltajla ulaşması ısınma problemi olarak geri dönüyor.
    Bir de İntel'in daha sıkı dokunmuş, çabuk işleyen önbellek hızına karşılık AMD'nin işlemcileri genelde daha fazla L3 önbellek sunuyor. İntel'in tahmin birimleri hızlı mikrokod döngüsü yapabiliyormuş diye de okudum. AMD'nin ise avantajı ise önbelleğinin fazlalığıyla yakalama şansının yüksek olabilmesi, ayrı L3 hafızalarından ulaşma imkanının çekirdekleri birbirinden daha bağımsız çalıştırabilmesiymiş. Kimi yerde tek L3 önbelleğe bağlı ringbus mimarisine karşı 4 ayrı önbelleğin farklı performansta olması mümkün oluyor farklı programlar çalıştırırken diye yorumluyorum.
    Bu kısmını geçecek olursak, İntel'in kesir işlemci kapasitesi daha yüksek, 2 katı daha fazla performans sunabilir FX-sekiz serisinden. Tabii, kesir işlemler daha yavaş gerçekleşiyor diye söyleniyor ve kesir hesaplama zaten çoklu örneklem için tek komut vektör hesabı olduğu için pek ala ekran kartından da yapılabilir deniyor. Tek engel ekran kartı ile işlemci arasındaki alışverişin alacağı zaman. Bu konuda da makaleler mevcut, işlemciyi sadece bellek işlemlerine indirgeyen getir çöz komutlarını yapacak, asıl işi ise ekran kartına sevketmenin "sanal işlemci tasarımı" aşamasında da olsa performans artışı olarak yer edinebileceğinin açıklandığı araştırma makaleleri teknoloji sitelerine haber oluyor.
    Sonuçta, HSA tutarsa AMD'nin iyi bir şansı var, kimse de AMD alıp da performans alınmaz diyemez, sadece performansını ortaya koyabilmesi için çalıştıracağı kodu sık elemeyi gerektiren bir mimarisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 17 Mayıs 2014; 21:03:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _ANKA_

Ben imzamdaki sistemi kullanıyom. 4570 yarı yolda bırakmadı :)
    he 4440 gelirsek oda bırakmaz yolda ama O.C. imkanı kısıtlı (ratio kısmından MHz oynatabilirsin Çarpan oynatamassın)
    İ5 4440
    ga-h87-hd3
    kingston HyperX 2x4gb 1600Mhz / G.Skill Ares 2x4Gb 1600mhz
    Seagate 1tb HDD
    Kingston V300 120gb SSD
    Kasa kendine göre bulursun.
    Not: ben HD4600 (yani CPU içinde ki tümleşik graphics ile çok rahat BF4 oynadım. (hıgh da 50 dibimde 4-5 bomba patlarsada 25 fps gördüm) çok rahat seni 2-3 ay götürür. Ama sonra Ultra oynamaya başlayacan. O zaman sıkıntı çıkarır)

Haklısınız :) gtx760 ı 3+ kullanırım öyle her oyun ultrada açsın demem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İntel'in 4 çekirdek işlemcileri ile AMD'nin 4 modül işlemcilerinin çok izlekli program performansları birbirine çok benzer diye benzetim yapılıyor. İntel'in avantajlı yanı, üretim sürecinin daha düşük akım potansiyelinde aynı hıza ulaşabilmesi. 22nm ve FinFET sayesinde yarıiletken kapılarının daha hızlı çalışması sağlanıyormuş. Yani, İntel 1.18v'de ulaştığı saat hızına AMD işlemcilerin biraz daha yüksek voltajla ulaşması ısınma problemi olarak geri dönüyor.
    Bu kısmını geçecek olursak, İntel'in kesir işlemci kapasitesi daha yüksek, 2 katı daha fazla performans sunabilir FX-sekiz serisinden. Tabii, kesir işlemler daha yavaş gerçekleşiyor diye söyleniyor ve kesir hesaplama zaten aynı komut çoklu örneklem vektör hesabı olduğu için pek ala ekran kartından da yapılabilir deniyor. Tek engel ekran kartı ile işlemci arasındaki alışverişin alacağı zaman. Bu konuda da makaleler mevcut, işlemciyi sadece bellek işlemlerine indirgeyen getir çöz komutlarını yapacak, asıl işi ise ekran kartına sevketmenin "sanal işlemci tasarımı" aşamasında da olsa performans artışı olarak yer edinebileceğinin açıklandığı araştırma makaleleri teknoloji sitelerine haber oluyor.
    Sonuçta, HSA tutarsa AMD'nin iyi bir şansı var, kimse de AMD alıp da performans alınmaz diyemez, sadece performansını ortaya koyabilmesi için çalıştıracağı kodu sık elemeyi gerektiren bir mimarisi var.

Haklısınız fakat dediğim gibi şimdi Am3+ platformlu bir sistem kurarsam ölü yatırım yapmış olurum. Öteki yandan ileride 4770 alıp keyfime bakarım. Amd yeni işlecilerini 2015 te çıkaracak diye okumuştum. 1-2 ay içinde alacağım sistemi inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbald

Oyun performansı olarak şimdilik pek bir fark göremezsin arada.
    Fakat işlemciyi güncellemeden ekran kartını güncellerim diyorsan 4440 yarı yolda bırakır.Çünkü overclock imkanı çok kışıtlı,işlemciyi daha sonra güncellerim diyorsan 4440 daha mantıklı olabilir fakat benim tavsiyem bütçe müsaitse 4670k al.
    Uzun bir süre işlemci güncelleme ihtiyacı hissetmezsin.

4440 8320 kadar güçlü bir işlemci yarı yolda bırakma ihtimali eşit sayılır. Dediğim gibi ileride 4770 ye terfi edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

quote:

Fakat işlemciyi güncellemeden ekran kartını güncellerim diyorsan 4440 yarı yolda bırakır.Çünkü overclock imkanı çok kışıtlı,işlemciyi daha sonra güncellerim diyorsan 4440 daha mantıklı olabilir fakat benim tavsiyem bütçe müsaitse 4670k al.

4440 8320 kadar güçlü bir işlemci yarı yolda bırakma ihtimali eşit sayılır. Dediğim gibi ileride 4770 ye terfi edebilirim.

Bence 4440 biraz daha geri bir işlemci. Tekli izlek performansı iyi olabilir ama 6<8mb L3 bakımından daha kısıtlı bir tercih. L2 kısmına değinmiyorum; çünkü belli bir bellek poliçe yönteminden zannedersem AMD'nin L1 hızı, L2'ye yazma hızına sabitlenmiş durumda ve L2 de daha yavaşken İntel-AMD karşılaştırmasının 4x 256kb'ye karşı 4x 2mb olması yavaşlık sebebiyle performans anlamında pek farketmiyormuş. Yine de kimi AMD kullanıcıları, tercihlerini "akıcı" buluyorlar gündelik kullanımda.
    Beklentiniz anakartın ömrü ise, işlemci daha dayanıklı her şart altında anakarttan. O sebeple işlemciyi öncelikli seçmeniz uzun vadede size fayda sağlar diye düşünüyorum.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    H97'ler Vatan'da listelendi ama stok yok şu an. 270 TL'ye Asus'un modeli var Msi max 250 TL'lik model sokar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

quote:

Overclock açısından söylemiştim ikiside yarı yolda kaldığında amd ye overcolck la beraber önemli miktarda performans kazandırabilirsiniz o bakımdan söylemiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: soul calibur

H97'ler Vatan'da listelendi ama stok yok şu an. 270 TL'ye Asus'un modeli var Msi max 250 TL'lik model sokar .

Dediğim gibi en kısa zamanda biz kullanıcılara ulaşır umarım.

AMD anakartlar ucuz oluyor zaten.Ikinci elden 15 tL`ye iyisini bulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: dekstop's surgeon

AMD anakartlar ucuz oluyor zaten.Ikinci elden 15 tL`ye iyisini bulursun.

2. El urun almak riskli hocam :D

15 TL değil 150 TL

• Anladım zaten ama 2. el düşünmüyorum

Sen bilirsin

• 01 - AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    02 - MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    veya
    01 - INTEL Core i3 4150 Soket 1150 3.5GHz 3MB Cache 22nm İşlemci
    02 - ASUS H81-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

03 - GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    04 - SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

05 - CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA
    06 - ZOTAC / ASUS GTX760 GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

AMD sistemler belleklerde 1866 MHz'e kadar destek vermektedir : GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram alabilirsiniz.

PSU'suz Kasa ile 500W PSU'yu 80+ verimli olarak ayrı ayrı da alabilirsiniz.
    Fiyat düşürmek için, şimdilik bellek 4GB tek modül olarak alınıp, ileride 4GB bellek daha alınarak (2x4GB) DUAL olarak kullanılabilir.
    GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram

+
    Monitör

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.