Şimdi Ara

İ5 4690 100°den inmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle herkeze iyi geceler. İ5 4690 islemci kullaniyorum stock fan ile bf3, gtaV, witcher 3 gibi oyunlari oynarken 100°ye kadar cikiyor ciktigi zamanda inmiyor yani oyuna bsaliyorum 5dk sonra 100° oluyor dahada inmiyor oyunu kapatana kadar. Kangi fani onerirsiniz? ben bunu buldum ama iyi midir bilmiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-red-scorpion-775115611551366am3fm1fm2-islemci-sogutucusu.html

Bide lga 1155, 1150ye uyuyo diye biliyodum oyle mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• barçalı-batu kullanıcısına yanıt
    O kadar pahalıya gerek yok bu işini görür

http://www.webdenal.com/deep-cool-gammaxx-s40_713486.html?gclid=CNi5yMnrickCFcFAGwodODQN2g

Genede 100 derece fazla bilgisayarında virüs falan olabilir mi işlemciye yoğun bir kullanım var galiba yada kasan küçük veya hava akımında sıkıntı var.Kasanın marka model yazarsan ve kaç tane fan var sölersen daha net yardımcı oluruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stock fanla da o ısıya çıkmaz o işlemci.

Termal macun değişimi yap soğutucuyla beraber. Hyper 212 Evo, kullandığım çok ısınan bir cpu olan i7 4790k'yı 60* yukarısına çıkarmıyor haberin olsun.
  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar.

İntel i5 4690k kullanıyorum . Frekanslar stokta hiç oynamadım.

Sıcaklık benim içinde aynı. 95-100 derece , ama çok bir fan gürültüsü yok. Termal macunu değiştirince 80'e 85'e düşüyor. 1 hafta sonra gerisin geri yine aynı sıcaklık.

Ben bir ara servise bile göndermeyi düşündüm. Ama sorunsuz kullanıyorum diye vazgeçtim. Çünkü prime95 2 saat açık kaldı, pc sorunsuz devam etti, sadece sıcaklıklar yüksekti.

Saygılar.
  • Aynı işlemciyi bende stok fan ile hemde yaz aylarında kullandım. Ona rağmen maksimum 65 gördüm. Ardından CM Hyper T4 ve Xigmatek Freezing Point aldım.

Belki termal macunu iyi süremedin yada işlemcinin montajında bir temassızlık var. 100 dereceye stok fan ile çıkması imkansız. Hemde bu soğuk havalarda.

Bu da geçtiğimiz sene açtığım konu.

http://forum.donanimhaber.com/m_95874060/f_//tm.htm#95874060
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

O kadar pahalıya gerek yok bu işini görür

http://www.webdenal.com/deep-cool-gammaxx-s40_713486.html?gclid=CNi5yMnrickCFcFAGwodODQN2g

Genede 100 derece fazla bilgisayarında virüs falan olabilir mi işlemciye yoğun bir kullanım var galiba yada kasan küçük veya hava akımında sıkıntı var.Kasanın marka model yazarsan ve kaç tane fan var sölersen daha net yardımcı oluruz

Aerocool strike x one advance 3 fan var

• quote:

Orijinalden alıntı: Lincolnn

Aynı işlemciyi bende stok fan ile hemde yaz aylarında kullandım. Ona rağmen maksimum 65 gördüm. Ardından CM Hyper T4 ve Xigmatek Freezing Point aldım.

Belki termal macunu iyi süremedin yada işlemcinin montajında bir temassızlık var. 100 dereceye stok fan ile çıkması imkansız. Hemde bu soğuk havalarda.

Termal macun islemci faninin altinda suruluydu zaten. Ben sadece taktim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 4460 vs i5 4590
    9 yıl önce açıldı
    İ7 4790 VS İ7 4790K ????
    8 yıl önce açıldı
    i7 3770 full
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Baska kimse yok mu, oneri yapicak.

• 4590 var stok fanla 80 derece civarı oyunlarda.Şöyle 100 lira civarına alacağımız fan işimizi görür mü ? Kasanın önünde ve altında giriş, arkada bir tane çıkış fan var yeterli mi sizce ?
  • kasa anakart dizilimi darsa normaldır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoDoking

kasa anakart dizilimi darsa normaldır .

Aslinda islmeci, ram ve ekran kartinin arasinda kaliyo ekran kartida 31cm di sanirim ama yan kapaktan oraya hava ufleyen fan var o sorun olmaz diye dusunuyorum. En iyi cozum yeni fan almak olucak sanirim.

• Bana macun sorunu gibi geldi ama. Ince bir tabaka halinde suruyorsun degil mi ?
    Sicaklik artarsa voltaj azaltip kendini korumaya alir bu da performansa yansir. Islemci sogutucusu alabilirsin ama macun yanlis surulmusse o da cok etki edemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lincolnn

Aynı işlemciyi bende stok fan ile hemde yaz aylarında kullandım. Ona rağmen maksimum 65 gördüm. Ardından CM Hyper T4 ve Xigmatek Freezing Point aldım.

Hocam aslında kasam biraz küçük ve sıkışık.

Acaba servise mi göndermeliyim ? Sıkıntı olabilir mi diyorsunuz ?

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Bana macun sorunu gibi geldi ama. Ince bir tabaka halinde suruyorsun degil mi ?
    Sicaklik artarsa voltaj azaltip kendini korumaya alir bu da performansa yansir. Islemci sogutucusu alabilirsin ama macun yanlis surulmusse o da cok etki edemez.

Bende oyle dusunuyorum. Acaba islemcide mi sorun var.

• Hocam stok fan bile olsa o sıcaklık çok fazla. Kaldı ki OC olayı da yok zaten K serisi değil. Ben yine de Cooler Master Hyper Evo 212 öneririm. Bu soğutucuyu daha önceki işlemcimolan i5 4670K ile de kullandım mevcut işlemcim i7 4790 ile de kullanıyorum. Her ikisinde de daha 65 derece üzerini görmedim. Boşta ise 26-30 derece arasında geziniyor. Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Hocam stok fan bile olsa o sıcaklık çok fazla. Kaldı ki OC olayı da yok zaten K serisi değil. Ben yine de Cooler Master Hyper Evo 212 öneririm. Bu soğutucuyu daha önceki işlemcimolan i5 4670K ile de kullandım mevcut işlemcim i7 4790 ile de kullanıyorum. Her ikisinde de daha 65 derece üzerini görmedim. Boşta ise 26-30 derece arasında geziniyor. Tavsiye ederim.

Aksa venom iyi olur mu onun yerine?

• Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Termal macununuz ney? Soğutucunun montajının doğru ve çalışmasında sorun olmadığını düşünürsek geriye bir tek termal macunu kontrol etmek geliyor. Iyi bir termal macun ile doğru bir şekilde uygulanarak test etmek gerek. Eğer sonuç değişmez ise işlemci de problem arayabiliriz.

• Bence sicaklik cok yuseldigi zaman sogutucuyu elle hafiften itmeyi deneyin sicaklik dusuyorsa sogutucu iyi oturmamistir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ5 4690 im stok fanla 75 i görüyor ama bende kasa sogumamdan memnun degilim

• quote:

Orijinalden alıntı: cengiz4565

İ5 4690 im stok fanla 75 i görüyor ama bende kasa sogumamdan memnun degilim

75 olsa yine iyi, oyun oynarken 100-98 arasi oluyo

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.