Şimdi Ara

i5 6600k O/C hkk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Geçen ay AMD'den Intel'e geçiş yaptım, Asus Z170 Pro Gaming anakart, i5 6600k işlemci ve 2x8gb 3000Mhz Corsair Venge ram seti aldım.

Merak ettiğim bir durum var. AMD kullanırken sadece çarpanı arttırmak suretiyle işlemci hızımı aşırtabiliyordum, fakat bu Intel'den mi kaynaklıdır veya bilmediğim bir ayar mı var nedir, sadece Turbo Core'u ayarladığım frekansa o/c yapıyor işlemci. Yani x35 olan çarpanı x40 yaptığım zaman 4000Mhz görmüorum, Turbo Core Freq. ayarını 40x yaptığımda -o da yük altında- 3500mhz'den 4000Mhz'ye arttığını görüyorum.

Bu durum Intel için mi böyledir, yoksa başka bir ayar var da ben mi bilmiyorum ?

• Bir Allah kulu da bir şey yazmamış vay be !
  • Fotoğraf atman imkanın varsa ne yaptığını bir göreyim şansımı deneyeyim ? sen oc yaparken zaten işlemcinin turbo boost frekansının altında kalıyorsan bir anlam ifade etmez
  • salimsa S kullanıcısına yanıt
    Hocam olay şu, ben Turbo Boost'u devre dışı bırakmak istiyorum, normal çarpan x35 ise bunu arttırmak suretiyle o/c yapmak istiyorum, AMD de bu böyleydi çünkü yıllarca bu şekilde kullandım, Bus Clock 100 Mhz sabitti, CPU Ratio ile oynardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slammer

Hocam olay şu, ben Turbo Boost'u devre dışı bırakmak istiyorum, normal çarpan x35 ise bunu arttırmak suretiyle o/c yapmak istiyorum, AMD de bu böyleydi çünkü yıllarca bu şekilde kullandım, Bus Clock 100 Mhz sabitti, CPU Ratio ile oynardım.

Dostum merhaba.Bende ayni islemciyi kullaniyorum.
    Sadece cpu ratio yu ×46 yaptim gerisini anakartim otomatik hallediyor.
    Anakartta oc kisminda bi yeri acinca turbo boostu anakart otomatik olarak disable yapiyordu ama tatilde oldugumdan ekran goruntusu paylasamiyorum.
    Anakart: MSI Z170I AC WIFI PRO GAMING ITX ANAKART

ayrica bununla ilgili youtubede bir suru video bulabilirsiniz hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ewarrr kullanıcısına yanıt
    4.6 ghz de kaç voltaj ile kullanıyorsun hocam ben de 4.6 da kullanıyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cr10ns35

4.6 ghz de kaç voltaj ile kullanıyorsun hocam ben de 4.6 da kullanıyorum. :)

Voltaj auto da bende 1.408v de genelde..
    Stabil hic mavi ekrana denk gelmedim ne strees testinde ne de oyunlarda.

Bende 1.376 ile stabil hocam mavi ekran falan yok.:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    Manuel vermissin ondandir.
    Dur senin degeri bende elle gireyin vermezse oyle kullanayim.
    4.6ghz ustunu denediniz mi hic hocam

Hocam 4.7 denedim ama 1.410 falan voltajla stabil kalıyor. Skylake için 1.4v üzeri önerilmediği için 4.6 ya geri çektim. Skylake oc konusunda takoz gibi hocam bi 2700k falan değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cr10ns35

Hocam 4.7 denedim ama 1.410 falan voltajla stabil kalıyor. Skylake için 1.4v üzeri önerilmediği için 4.6 ya geri çektim. Skylake oc konusunda takoz gibi hocam bi 2700k falan değiller.

Yine de degerler iyi
    4.6ghz oyunlarda canavar gibi.
    gtx1070 imi cok iyi akliyor...

Benim de 970 den 1070 e geçesim var bakalım hocam. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam aynı dedıgınız olay bendede var anakart ve ıslemcımız aynı bende oc yaparken turbo coru kapasammı dıye dusunmustum ama boylesı daha ıyı bence hıc yoktan boşta gereksız yüksek voltajda çalışmayıp daha serın oluyor zaten en ufak bır yükte 4 cekırdekte 4.5 ghz ye çıkıyor ama tabı böyle olunca wındowsta falanda ıslemcı 4.5 gözükmüyor kurcalayıp bulsammı dıye duşundum bı ara ama ıngılızceme guvenemedım bu anakartın bıosuda bı degısık geldı hıc bulasmıyım dedım bu arada ben 1.260v ile 4.5 da kullanıyorum canavar gıbı hem cok serın hemde en ufak bır hata almadım yarım saatlık prıme95 testınde falan denemenızı onerırım 0.1 ghz nın lafı olmaz :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.