Şimdi Ara

i5-6600k ve HyperX Fury 2666 MHz OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bahsettiğim bileşenler Gigabyte Z170-HD3P üzerinde bulunuyor.
    Sistemi yeni kurdum. BIOS'ta işlemci stok değerinde görünüyor. Ramler de 2666 MHz görünüyor yani onlarda satın aldığım değerde.

İşlemci'yi yine Gigabyte'ın M.I.T Bios'tan %20 Upgrade seçeneğiyle OC ettiğimde işlemci 4200'lere çıkıyor ancak Ramler 1666 MHz'e düşüyor.
    OC konusunda pek bilgim yok ilk defa çarpan kilidi açık işlemci kullanıyorum. Bu standart bir durum mu yoksa birşeyi eksik mi yapıyorum ?

Bir de işlemciyi OC etmeden Advanced Memory Frequency bölümünde ramler XMP profili olarak görünen Profile 1 seçiyorum. Ancak ramlerde bir değişiklik olmuyor.
    Ramleri satın aldığım değer 2666 Mhz Oc ile dahi çıkabileceği en yüksek değer midir ? Yani kart kendiliğinden Oc mi ediyor ramleri ?

Teşekkürer şimdiden, iyi forumlar.

• bilm-i yorum kullanıcısına yanıt
    Evet arkadaşim günümüz anakartlari overclock yaparken sadece çarpan artirarak o.c yapmiyor geneli ayrica fbs yani kuzey köprüsünüde artiriyor hal böyle olunca ramin hizida artmiş oluyor bu overclock ile ama pek tavsiye edilmiyor çünkü stabilite tuturmak zor hedef işlemci overclock etmek ise eğer siz otomatik anakartin verdiği overclock yaptiğinizda programlar ramlerde overclock olucak haliyle ramleriniz pek overclock yatkin değilse stress testlerinde mavi ekran yiyeceksinizdir.Ama eğer şansliysaniz stress testine koyun mavi ekran yemezseniz hayirli olsun nurtopu gibi hızlı işlemciniz oldu o değerlerdede kullanabilirsiniz sakıncasi yok mavi ekran yemediğiniz yada pc res atmadiği donmadiği yani stabil olduğu süretçe her türlü overclock sorunsun olmuş demektir!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.