Şimdi Ara

İ5 750 4.0Ghz üzeri stabilite sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, imzamdaki sisteme sahibim ve ayarlarım aşağıdaki gibi. ısı problemim yok ama 4.2ghz de stabilite sağlayamadım önerilerinizi bekliyorum neler yapabilirim ? voltaj olarak 1.38'e kadar çıktım ama prime hat veriyor 4.0ghz de vcore:1.34 imc: 1.30 stabil.

• Lynnfield bir CPU için harika değerlere çıkmışsın bence...

Bu arada OC nasıl yapıyorsun? FSB arttırarak mı? Çünkü bildiğim kadarı ile bu CPU lar çarpan kilitli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolindark

Lynnfield bir CPU için harika değerlere çıkmışsın bence...

Bu arada OC nasıl yapıyorsun? FSB arttırarak mı? Çünkü bildiğim kadarı ile bu CPU lar çarpan kilitli.

Hayır çarpan kilitleri yok bu modellerde ben kendi adıma i5 760 kullanıyorum ve i7 4770k'da odluğu gibi 50 multiplier'a kadar açık değil çarpan en fazla 22 yapılabiliyor fakat ayarlamalarla çok güzel oc imkanı veriyor BCLK üzerinden. Yani en azından benim BIOS'da FSB olarak bildiğim şey BCLK olarak gözüküyor.

Gelleim diğer olaya i5 750'nin stok hızı 2.67 GHz olması gerekiyor zaten bu işlemciyi 4.0GHz'e çıkarmanız yeterince efsane bir durum fazla zorlamanı önermem. Hele ki kullanığın soğucu su soğutma olmadığı sürece değerler gayet dengeli.

• The_North_Face kullanıcısına yanıt
    Sen FSB dediğime bakma, eski toprağız biz

BCLK zorlamak son derece tehlikeli, anakartının üzerindeki herhangi bir donanıma zarar verirsin.
    Çünkü sadece işlemci değil, başta PCI veriyorlu olmak üzere herşey overclock oluyor...
    Daha da zorladığında kilitlenmelerin sebebi budur o vakit, madem voltaj da fayda etmiyor.
    Gerçi bir durum daha var, overclock çipten çipe çok fark ediyor, gerçekten transistörlerinin sınırına da dayanmış olabilirsin; yani istediğin kadar yüklen çalışmayabilir.
  • bu işleri bırakalı yıllar oldu ancak en son işlemcim i5 750 idi tam bir f/p işlemcisi bana göre o zamanlar 4.2 ghz de full stabil kullanıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 15 Mayıs 2014; 14:52:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolindark

Sen FSB dediğime bakma, eski toprağız biz

BCLK zorlamak son derece tehlikeli, anakartının üzerindeki herhangi bir donanıma zarar verirsin.
    Çünkü sadece işlemci değil, başta PCI veriyorlu olmak üzere herşey overclock oluyor...
    Daha da zorladığında kilitlenmelerin sebebi budur o vakit, madem voltaj da fayda etmiyor.
    Gerçi bir durum daha var, overclock çipten çipe çok fark ediyor, gerçekten transistörlerinin sınırına da dayanmış olabilirsin; yani istediğin kadar yüklen çalışmayabilir.

Aslında sadece Multiplier üzerinden OC Sandy Bridge ile gelmiş Haswell ile kalmış bir olay gerekli ayarlamalarla belirli ölçülerde BCLK frekansı ile oynamakta sıkıntı yok. Dediğiniz tamamen doğru yani multiplier kadar esnek değil ve stabil olduğundan emin olmak için çok daha fazla test ve takip gerekiyor ama Lynnfield'larda sıvı soğutma ile 5.0GHz'e çıkan efsane işlemciler gördüm ki bu mümkün i5 750 için değil ama i5 760 için OC sitelerinde birçok 4.0GHz üstü OC'ler gördüm ki çoğunlukla 4.0GHz olan konfigürasyon 200x20 şeklinde elde edilmiş ki stok halde BCLK frekansı 133 olmakta i5 760 için.

Ben açıkçası bu ve daha önceki serilerde OC işini her zaman daha eğlenceli bulmuşumdur. Ben var olan hava soğutmam ile 4.2GHz'de stabiliyetiyi yakaladım şu an 3.6 olarak kullanıyorum ve gayet memnunum performansından. Yani bu yapısı ile beni uzun süre götürecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.