Şimdi Ara

İ5 7500 7.NESİL İŞLEMCİ İLE MSİ GTX 1080

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sistemim i5 7500 msi gtx 1080 gaming x anakartım msi z270 tomahawk fakat gta 5 gibi oyunlarda fps sabitlemesini 60 yaptığımda yer yer 55lere 50lere düşmekte ekran kartı genelde % 80lerde kullanıyor fakat işlemcim sabit olmasa ile %100 kullanımlara ulaşıyor sizce darboğazmı yapmakta? Güç kaynağım 80plus 600w çözünürlük olarak full hd 1080p'de oynamaktayım.

• O islemcinin darbogaz yapmama ihtimali yok zaten. Ki zaten %80 lerde kullanılmasından darboğaz olduğunu söylemişsiniz direk. Ama gta v de bazı ayarlar işlemciyi çok yoruyor. Onları kapatırsanız 60+ fps olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Mart 2017; 14:0:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raminiz ne kadar? Birde tek kanal mı çift kanal mı ?
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    16 gb 2x8 şeklinde 3000mhz gskill şeklinde
  • ayandelon A kullanıcısına yanıt
    Arka planda işlemciyi kullanan başka birşey olmasın ? Yoksa normalde o işlemci sabit 60 fps verir GTA 5'de .HA darbogaz yapar mı yapar ama 60'ın altına düşmemesi gerekir.
    Arka planda birtek windows uptadeter çalışmaktaydı %30 luk bir yüzde kullanıyordu ama sorun devam ediyor. Spec Ops The Line gibi bir oyundada anlık fps düşüşleri yaşadım. Gtada gölge ayarları vs msaa gibi ayarlarda kapalı bana hiç normal bir durum gibi gelmedi
  • Gta v biraz anormal bir oyun islemci kullanimi konusunda. Yani cok kotu degil ne yapacagi belirsiz bir oyun. Baska oyunlari baz alin bence. Ama gta v illa olacaksa advanced graphicsteki extended barlarini ve high resolution shadowsu kapayin. Bir de oyle bakin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • z270 anakartınız var bclk ile oc yapın.
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    kabylake blck oc çok kısıtlı ve her anakartta olmuyor.
    Bclk destekleyen bioslar eski oldugundan kaby lake tanimiyor. Yani imkansizdir.

• Tavsiye edeceğiniz çözüm önerisi nedir acaba? Windowsu formatlamayı düşnüüyorum birde başka oyunklarda deneyeceğim
    Evet her anakartta olmuyormuş.
  • İmkansız değil fakat çok kısıtlı .İntel microcode düzeyinde yaptığı güncellemeler ile kabylake blck oc'de önünü iyice kapattı.

Mesela ASrock Z170M OC Formula ile 103 BLCK G4560 yani çok kısıtlı.

http://hwbot.org/image/1793783.jpg
  • ayandelon A kullanıcısına yanıt
    Ekran kartını almadan sorsaydın i5 işlemcili 1080p monitörlü sisteme gtx 1080 alma derdik, örneğin i7 7700k ve 1070 ile eminim daha iyi sonuçlar alırdın.
  • BF1 gibi oyunlarda test etme fırsatım henüz olmadı belkide gta 5'in gerçekten optimizasyon sorunu mevcuttur. Ama yıllar öncesinin oyunu olan spec ops the line'da bile nadirde olsa fps drop yaşadığımı düşünürsek sanırım ters giden birşeyler mevcut. 3DMARK testinde 6500 puan aldı ekran kartı normalmidir? Sorun işlemcidemi ekran kartındamı ondanda emin olamıyorum
  • İşlemciyi i7 7700e çeksem sorun giderilirmi bugğn cs go gibi bir oyunda test ettim ondada yer yer cpu kullanımı 100e çıkmakta

• Vay be eskiden 4440la falan 780 kullanılabiliyordu.

Şimdi ona denk gelen 7500, 1080'i besleyemiyor.

Ya GPU'lar aşırı iyi oldu ya da CPU'lar çok geride kaldı.

• Gtx 1060ı gayet iyi besliyordu vatanda çalışmanın zararı indirimi görünce hemen almak istiyor insan alırken besler diye düşündük olmadı

• Bende 7700k ve 1080 var gta da oynarım sürekli msaa 4x açık diğer tüm ayarlar ultrada 100 fps üzeri alıyorum fakat kullanım olarak hiç bakmadım sistemi toplayalı 5 gün oldu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.