Şimdi Ara

i7 2600k O.C. yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. i7 2600k kullanıcısıyım. Bu işemciyi orjinal (kutudan çıkan) fan ve soğutucusu ile maximum kaç ghz'e çıkarabilirim? Yani sıcaklık açısından zararı olmayacak şekilde. (işlemciye zarar gelmeyecek şekilde...)
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Ayrı bir soğutucu kullanmak şart oc için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker484

Ayrı bir soğutucu kullanmak şart oc için.

kim dedi bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Ayrı bir soğutucu kullanmak şart oc için.

kim dedi bunu?

Bende stok fan ile 78dereceye çıktığı için sıcaklık kısa bi sürede yükte oyüzden sakıncalı olacağını düşündüm ocnin ama pekte profesyonel bir kullanıcı sayılmam yardımcı olmak istedim bilgim kadarıyla
  • O.c. yapmak için soğutucu şart değil, fakat gerekli. Stok fan ile 4.0 ghz ile kullananları duydum. Yanlız görmedim!!!
  • O zaman ben 3.8ghz ile mis gibi yaşayayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

O zaman ben 3.8ghz ile mis gibi yaşayayım

O işlemciyi 3.8 veya 4.0Ghz çalıştırmak arasında hemen hemen hiç voltaj artırma gerekmeyecektir neticede sıcaklık farkı da olmaz aslında. Bir deneyin bakalım ne değişecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

quote:

O işlemciyi 3.8 veya 4.0Ghz çalıştırmak arasında hemen hemen hiç voltaj artırma gerekmeyecektir neticede sıcaklık farkı da olmaz aslında. Bir deneyin bakalım ne değişecek

http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/intel-i7-2600k-core-i7-2600k-soket-1155-34ghz-8mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=51000
    burda aşağıda '' Turbo GHz 3.8GHz '' diyor. Acaba bu ne demek? Bir de ben oc'u bios dan voltaj auto'da yapıyorum. Doğrusu bu mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoğunBelKası -- 5 Mart 2012; 0:42:38 >

• quote:

quote:

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/intel-i7-2600k-core-i7-2600k-soket-1155-34ghz-8mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=51000
    burda aşağıda '' Turbo GHz 3.8GHz '' diyor. Acaba bu ne demek? Bir de ben oc'u bios dan voltaj auto'da yapıyorum. Doğrusu bu mudur?

http://www.pclabs.com.tr/2011/01/05/intelin-yeni-devrimi-2-nesil-core-mimarisi-sandy-bridge-incelemede/4/

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.pclabs.com.tr/2011/01/05/intelin-yeni-devrimi-2-nesil-core-mimarisi-sandy-bridge-incelemede/4/

çok teşekkürler iyice anlamış oldum

• stok fan ile 4.0ghz denedim. bf3 de 60 dereceyi geçmedi. İyi bir şey mi bu?
  • quote:

stok fan ile 4.0ghz denedim. bf3 de 60 dereceyi geçmedi. İyi bir şey mi bu?

Kullandığınız seviyede işlemcinin çıkabileceği max sıcaklıkları görebilmeniz için Linx-Prime95 gibi testler uygulayın...

Stok fanla da genelde sınır 4,2 Ghz dir. Zorlarsanız biraz daha üstüne çıkarsınız ama bir getirisini göremeyeceğiniz gibi işlemciyi boş yere yıpratmış olursunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle58

quote:

stok fan ile 4.0ghz denedim. bf3 de 60 dereceyi geçmedi. İyi bir şey mi bu?

Kullandığınız seviyede işlemcinin çıkabileceği max sıcaklıkları görebilmeniz için Linx-Prime95 gibi testler uygulayın...

Stok fanla da genelde sınır 4,2 Ghz dir. Zorlarsanız biraz daha üstüne çıkarsınız ama bir getirisini göremeyeceğiniz gibi işlemciyi boş yere yıpratmış olursunuz...

prime95 ile 4.0ghz seviyesinde görebileceğim max. sıcaklık ne olmalı? yani işlemcinin sağlığı için kaç derecenin üstüne çıkmamalı?

• bir de yük altında 1.32-1.39v arası işlemci voltajı gördüm cpuID' de. prime95 ile yük altında 90 dereceyi gördüm çok aşırı geldi bana. bu kadar az o.c. ile fazla bir sıcaklık bu. acaba voltaj mı fazla geliyor? bios'da voltaj ayarı otomatikte. onu 1.25v falan mı yapsam??
  • bende de aynı işlemci ve stok fan var. biostan OC denemedim henüz. merak ettiğim işlemci turbo boost la 3.8 e çıkıyormu bunu nasıl anlarım?
    everest ile 3.4ghz de görünüyor genelde. bazen sistem boşta olunca daha aşğı seviyelerede düşüyor gibi.
  • 90derece fazla voltaj hakkında birşey söyleyemiyeceğim şuan ama oc illa istiyorum diyorsan en azından bi 100liralık soğutucu al öyle uğraş 3.8ghzden yukarı çıkmamanı öneririm stock soğutucuyla günlük kullanımda. benim 3.4 de bile 79-80derecelerde geziyor prime95 testde baktıgımda
  • quote:

90derece fazla voltaj hakkında birşey söyleyemiyeceğim şuan ama oc illa istiyorum diyorsan en azından bi 100liralık soğutucu al öyle uğraş 3.8ghzden yukarı çıkmamanı öneririm stock soğutucuyla günlük kullanımda. benim 3.4 de bile 79-80derecelerde geziyor prime95 testde baktıgımda

3.4ghz de max. 75 derece görüyorum. ama voltaj işini merak ettim?
  • CPU voltajı otomatikte bırakırsan çarpan arttırdıkça kafasına göre voltaj verir işlemcinin vid voltajını elle girin biostan çarpanıda 40'dan fazla vermeyin gerek yok performanstan çok ısı olrak geri döner
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

CPU voltajı otomatikte bırakırsan çarpan arttırdıkça kafasına göre voltaj verir işlemcinin vid voltajını elle girin biostan çarpanıda 40'dan fazla vermeyin gerek yok performanstan çok ısı olrak geri döner

kaç yapayım voltaj değerini?
  • Defaultta bile 75c gördüysen pek tavsiye etmem şahsen o.c.yi. Fakat, yapmak istiyorsan default değerlerde cpu-z den vcore değerine bakıp voltajı ona sabitleye bilirsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.