3.8 normal turbo boost hızını 4,0 a çıkardım bilgisayarda hızlanma oldu. daha da çıkarabilir miyim ?? mesela 4.5 filan ama soğutucu orjinal.s.s
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
hizlanma olduda noldu bilgisayarda? eger bisey olduysa bizde hizlandiralim.
mesela asal sayı testi var bilirseniz eğer 12 sn den 10 sn ye düştü. sonra bir kaç benchmark programında daha iyi skorlar aldım. amacım 4.5 yapmak ama soğutucu orjinal. çıkarırsam yakarım diye korkuyorum.s
quote:
Orijinalden alıntı: proxy22
mesela asal sayı testi var bilirseniz eğer 12 sn den 10 sn ye düştü. sonra bir kaç benchmark programında daha iyi skorlar aldım. amacım 4.5 yapmak ama soğutucu orjinal. çıkarırsam yakarım diye korkuyorum.s
yakmazsın azar azar çıkarmaya devam et, overclocktan ne kadar anlıyorsun bilemem ama konuları araştır ona göre bir yol izle. Gidebildiğin yere kadar git yani stabiliteyi bulursun deneme yanılma ile.
quote:
Orijinalden alıntı: gastly06
quote:
Orijinalden alıntı: proxy22
yakmazsın azar azar çıkarmaya devam et, overclocktan ne kadar anlıyorsun bilemem ama konuları araştır ona göre bir yol izle. Gidebildiğin yere kadar git yani stabiliteyi bulursun deneme yanılma ile.
katılıyorum yavas yavas dene
Overclock dediğin deneme yanılma ile ve yavaş yavaş çıkartıp düşürülerek olur.Mesela bir değer gir işlemciye sonra voltaj ver.Program ile test et testi her geçtiğinde voltajı daha da düşür taa ki sorun çıkana kadar sorun çıktıktan sonra bir üst voltaja çekersin olur biter
çok teşekkürler gerçekten. 4.2 ye çıkardım öyle kullanıyorum .d