Merhaba arkadaşlar öncelikle 1-2 ay önce Casper laptop aldım. Alırken tanıtım bölümünde i7 4712mq 2.30ghz işlemcimin turboyla 3.3ghz olabileceği yazıyordu. Bu bahsedilen turbo olayının overclock olduğunu varsayıyorum. Daha önce overclock yapmadım ve çok etki eder mi bilemiyorum. Tanıtımında turbo diye yazdıklarından zararının olmadığını düşünüyorum. Laptop bilgilerim modeli vs. için link atayım: Casper CN-VSD4712B
Lütfen deneyimli abilerim, ablalarım ne ve nasıl olduğuna dair buraya yazarlarsa sevinirim
Ekran Boyu 15.6 inch Ekran kartı Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Ekran Kartı Markası NVIDIA Ekran Kartı Hafızası 2 GB Ekran Kartı Chipseti GT940M
HDD Özellikleri
Disk Kapasitesi 1 TB Disk Türü SATA
dostum laptoplarla masaüstü farklıdır, laptop işlemcileri güç tasarrufu için sürekli maximum hızda kalmazlar 0.80,70 Mhz değerlerine düşer boştayken genelde görev yöneticisi performans bölümünden görebilirsin bunu işlemcin sürekli 2.3 ghz de çalışırsa fazla enerji tüketir, turbo olayınıda kafana takmana gerek yok oyuna girdiğinde zaten işlemci yeterince gücü sana verecektir overclock işlerine girmene gerek yok
Tüketsin hocam ben masaüstü gibi kullandığımdan priz eksik olmuyor. After Effects Photoshop gibi uygulamalarda kilitleniyor. Oyunlarda fena değil ben sürekli o 3.3 ghz'i görmek istiyorum :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme