Şimdi Ara

i7 4770k - Asus Maximus VI Extreme Overclock İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Önceden overclock işi ile hiç uğraşmamış biriyim elimede böyle bir anakart geçince overclocksuz durmak istemedim ve kalkıştım okuyup denemelere.

İlk olarak anakartın 4.2 ve 4.4 ghz olan kendi modelarını denemeye kalktım ve hep mavi ekran aldım. Bende manuel olarak yapmaya başladım.

4.5Ghz overclock yapmak için;

Xmp mode açtım
    Core voltage 1.36 yaptım ve prime95 testini başlattım

İşlemci 95 derecelere çıktı ve birkaç dakika sonra mavi ekran verdi

2 denememde

Core voltage 1.36
    Cache voltage. 1.30
    Dram voltage 1660 yaparak test ettim

99 derecelere ulaşıp mavi ekran aldım.

Ve buna yakın değerler denedim cpu sıcaklığım 90 derecenin altına hiç düşmedi ve sürekli mavi ekran aldım. Soğutucu olarak corsair h105 kullanıyorum macunda daha yeni sürüldü. Stock mode ile turboboost ile 3.9 ghz ile prime95 testinde 65 derece civarlarında durdu yaklaşık yarım saatlik test sonucu.

Overclock yaparken neleri atlıyorum bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aidata 64 ile bi ne hocam prıme 95 işlemcinin canını alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

aidata 64 ile bi ne hocam prıme 95 işlemcinin canını alıyor

Teşekkür ederim yorumunuz için hocam şimdi deniyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatakdag kullanıcısına yanıt
    Overclocklu ve overclocksuz bios resimlerini paylaşirsaniz yardimci olmaya çalişirim .

anakart overclock yapiyor ama base overclockda yapiyor fsb artirimiyla yapiyor oda stabiliteyi %80 bozuyor o eskidendi artik sadece carpan ve voltaj vererekte overclock yapilabiliyor kolaylaşti.
    Bian pentium athlon yillarina gidip geldim hey gidi günler fsb artirinca anakart çok ince teker teker denemek lazim o yüzden zor overclock oluyor işlemci o şekilde ve sadece işlemci hizini artirmiyorsun senin anakart fsb overclock yaptiğindan ramdan tut pci herbiri hizi artiyor buda stabilite zorlaştiriyor artik işler kolaylaşti işlemcilerin çoğunun intelde k li olanlar amd dede fx modeller gibi çarpanlar açik olduğundan sadece çarpan artirip voltaj vererek deneyebilirsiniz sadece güç sinirlamasi yapan biosda bi kaç özellik var onlari kapamaniz gerekli okadar örnek spread spectrum

Şimdi biosdan nasil bi ayar yaptiğinizi görmem gerek görmeden bişi diyemem ona göre yönlendirme yapabilirim .

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Stock hali;

OC;

Hocam pek belli olmuyor.

Core ratio limit 45
    Cpu Core voltage 1.360
    Cpu cache voltage 1.300
    Dram voltage 1.600 şeklindeler

• 4.5ghz icin cpu cachle 35 iyidur fazla vermemek gerekir stabilite adina ve cachle voltage 4.5ghz icin 1.1volt yeterlidir fazlasiyla ve drAm voltage normali 1.5v iken 1.6v vermisiniz 1600mhz ram icin o voltaj fazla

Altta yabanci dilde rehber mevcut ayni yontemi uygayin eminim sonuca ulasicaksiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 24 Ocak 2016; 0:28:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Core Ratio: 46
    Core Voltage: 1380
    Cache Ratio: 45
    Cachevoltage: 1360
    Dram Voltage: 1.600
    Ynput Voltage: 1950

şeklinde yaptym Aida64 testinde 66-69 Dereceler arası oynadı ve gayet stabil oldu herhangi bir problem yaşamadym. Sizce bir hata veya yapmam gerek bir iey varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatakdag -- 24 Ocak 2016; 1:04:30 >
  • firatakdag kullanıcısına yanıt
    Onemli olan stabilse sorun yok gerisi teferruat şu şöyle olmak zorunda die bişi yok zaten ayar tuturamadinmi ya donar pc yada reset atar mavi ekran yane sevdiğin oyun varsa iyi kastiran pcyi örnek gta 5 crysis 3 bf 4 wicther 3 oyna saatlerce mavi ekran yemezse hayirli olsun 4.5ghz işlemcin oldu demektir olmazsa denemeye devam stress test yerine ben böyle yapiyorum fazla eziyet etmemeli işlemciye 30dakka yeterli aida64 teste bence
  • 1.36v haswell için yüksektir.
    işlemciniz degrade edecektir.
    prime95 de 90-100 derece bile çok iyi o volt değerinde.
    1.30v da çıkabilceğiniz max değeri bulun.
  • Cache voltage. 1.30 fazla hocam ben 5 ghz için 1.196 veriyorum
  • quote:

Cache voltage. 1.30 fazla hocam ben 5 ghz için 1.196 veriyorum

Ustad 3.9 cache voltage 1.150de core 4.5ghz için 1.356 şuan bu şekil iyimidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5 için 1,250 civarı vermiş arkadaşlar sende bi dene 1,300 yukarısı sıkıntı
  • Arkadaşlar dediğiniz gibi 1.300 volt ile denedim 4.4 Ghz de bile prime95 açtığım an mavi ekran veriyor.

Ufak ufak voltage vererek 4.3 e kadar stabil geldi.4.4 ile voltage yükseltmeme rağmen mavi ekran veriyor ne kadar versemde mavi ekran alıyorum. Atladığım birşeymi var şu konuda ciddi anlamda yardımcı olacak biri varmı ?
  • hocam bazı işelcimciye nekadar voltaj versende mavi ekranı yersin takoz dedigimiz işlemciye rast gelmisssin sannımca
  • hocam bazy i?elcimciye nekadar voltaj versende mavi ekrany yersin takoz dedigimiz i?lemciye rast gelmisssin sannymca
  • quote:

hocam bazy i?elcimciye nekadar voltaj versende mavi ekrany yersin takoz dedigimiz i?lemciye rast gelmisssin sannymca

1.355 voltage ile 4.5 ghz görüyo daha yüksek verip 4.7 dede çalıştı mavi ekran almadan yaklaşık 1 saatte üstüne gta v oynadım. Sizin dediğiniz değerlerde imkansız geliyor bana çalışması yada bir yerde bir terslik var.
  • prime 95 versiyon 27.9'u kullanın. oda avx içeren bir testtir.
    memtest ile öncelikle ramleri strese sokun ve sorunsuz oldularından emin olun.
    sonra prime95'i çalıştırın.programda en altta custom seçeneğini seçin min FFT kısmına 1344, maximum fft kısmına da 1344 yazıp, "run fft's in place" seçeneğini tıklayarak 1 saatlik teste tabi tutun. testi yaparken coretemp programını kullanarak çekirdeklerin sıcaklıklarını gözetin.
    tecrübelerime göre 1344 fft sıcaklık üretmetmekten ziyade çekirdeklere yüklenerek gerçek stabiliteyi bulmamızı sağlıyor. eğer voltaj yetersizse genelde 1344fft testinde BSOD alıyoruz. aynı şekilde 864fft testi de ram leri test etmemizi sağlıyor. eğer ramlere overclock yaptıysak 1 saat bu teste tabi tutabiliriz.
    bu testleri gerçekleştirdikten sonra crysis 3 battlefield gibi oyunlar açarak 2 saat boyunca oynayın. eğer herhangi bir sorun yaşamaz iseniz overclock başarılı demektir. soğutucunuzu test etmek istiyorsanuz yine custom seçeneğinden min ve max fft'yi 8k seçerek test edebilirsiniz. yanlız haswell işlemcilerde küçük fft'ler işlemcinizin aşırı ısınmasına sebebiyet verecektir.
    haswell işlemcilerde prime95'i customda kullanmayı bilmemiz lazım yoksa çipe zarar verebiliriz.
    aida 64 maalesef stabilite için yeterli değil. ben aida ile aldığım testlerden sonra crysis 3 gibi oyunlarda maalesef bsod alıyorum. ve hala bence en iyi program prime 95. prime ile daha düşük saat hızları elde edersiniz ancak işlemciniz daha stabil olur. OCCT nin avx linpack'i de güzel program ama bence stabiliteyi prime 95'ten iyi test eden bir program maalesef yok.

• 1) Islemcinizin Default Volt`u nedir? Benim 4770k'da 1.20v.(VID diye yazabilir bios'ta)
    2) SpeedStep(EIST), C1,C3,C9 gibi guc tasarrufu ozelliklerini kapattiniz mi?
    3) HWMONITOR ile islemciniz hiz veya volt dusuruyor mu kontrol edin. Yani hep ayni hizda ve ayni voltta calistigindan emin olmak lazim.
    4) Sicakliklari HWMONITOR ile kontrol edin. 1.3V da H105i ile bile 80 derece alti zor bu islemci ile.
    5) prime95 yapmayin bosuna. AVX seti nedeniyle cok isiniyor. OCCT yapabilirsiniz. ilk etapta 1 saat yeterli. sonrasinda vaktiniz oldugunda gece uyurken acik birakin bir 6-7 saat calissin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.