Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün
i7 4790K işlemci
-
Satıldı! Bu ürün DH Forum üzerinden satılmıştır.
Yanlis anlamayin yorumum size kisisel degil, genel olarak bu 4.nesil i7lerin neden sacma pahali oldugunu anlamiyorum. i3 10100fler daha guclu islemci ama 900tlye satiliyor garantili ikinci elleri. Eski nesil islemci hem garantisiz hem anakart bulmak zor hem de daha ucuz daha performansli guncel seri varken niye bu fiyata satiliyor anlamadim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru diyorsunuz hocam. Katılıyorum. Ben de piyasaya bakıp buna göre bir fiyat verdim. Ciddi alıcılar olursa pazarlık yapılabilir.
Benim severek kullandığım bir işlemci. Sistem yükselttiğim için boşa çıktı. Satılmazsa da üzülmem.
i7-4790K'de grafik çekirdeği ve çok yüksek OC potansiyeli var, i3-10100f'de grafik çekirdeği yok ve OC çok sınırlı.
Intel 4. nesil işlemci de anakart da stok olmadığı için piyasada kıymetli.
Bir kullanıcının elinde 4. nesil her şey hazır iken işlemci yükseltmek istediğinde zor buluyor. Veya anakart ihtiyacı olduğunda daha da zorlanıyor.
i3-10100f ile yeni set yapsa ya zarar edeceğini düşünüyor ya da uğraşmak istemiyor.
Uzun lafın kısası piyasa şimdilik böyle ama eskisi kadar da pahalı değil. 4-5 yıldır i7-4790K fiyatı sabit neredeyse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmLord -- 15 Ağustos 2022; 16:12:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"Bir kullanıcının elinde 4. nesil her şey hazır iken işlemci yükseltmek istediğinde zor buluyor. Veya anakart ihtiyacı olduğunda daha da zorlanıyor."
Şuraya katılıyorum ancak yazdığım yorumu çürütmüyor bu mesajınız. Şahsen elimde 16gb güzel bir ram kiti ve sağlam bir 1150 soket anakart varsa , dediğiniz gibi el mahkum 4770k veya 4790k alır geçerim ikinci el. Ancak kaç kişi bu durumda.
Overclock demek ya sıvı soğutucu ya da kaliteli bir hava soğutucu demek,bunlar da öyle 100-200 liraya falan satılmıyor. (Eğer stok hıza ekstra 100mhz verip overclock yaptım demiyorsanız tabi)
Bu arada ben kimsenin keyfini zevkini eleştirmiyorum. Kendi fikrimi söyledim. Sıfırdan sistem toplayacaksam ve elimde işlemci için ayırdığım 1.500tl varsa, üzerine biraz daha para koyup ikinci el garantili ryzen 3600 falan alırım. Ya da son nesil i3 alırım. Kullanım amacına göre değişir. DDR4 kullanırım. İkinci el ram fiyatları neredeyse aynı zaten ddr3 ve ddr4'ün. Aralarında 50tl falan oynuyor. AM4 anakartlar zaten neredeyse bedava satılıyor.
Ben eleştirdim diye bu işlemcinin ederi 500tl olacak değil. 2500k'yı 500tl'ye satıyorlar.
İlan sahibini de eleştirmiyorum kendisinden de özür dilerim konuyu kirlettiğimi düşünüyorsa.
Ben biraz piyasadaki dengesizliği yorumladım,aynı durum ekran kartlarında da var.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yanlis anlamayin yorumum size kisisel degil, genel olarak bu 4.nesil i7lerin neden sacma pahali oldugunu anlamiyorum. i3 10100fler daha guclu islemci ama 900tlye satiliyor garantili ikinci elleri. Eski nesil islemci hem garantisiz hem anakart bulmak zor hem de daha ucuz daha performansli guncel seri varken niye bu fiyata satiliyor anlamadim
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X