Şimdi Ara

İ7 4790K Overclock(Lütfen artık yardımcı olun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar işlemcime overclock yapmak istiyorum ama başaramıyorum z97 gaming 5 anakartım var 4400 ghz ye çıkarıyor.Ben daha yukarıları görmek istiyorum bunun nasıl ayarlıyabilirim ? biostan yapmayı denedim ama ordaki ayarlar değişmiyor intel extreme tuning utulity indirdim nasıl kullanacağımı bilmiyorum ve bilgisayarda msi command center var ordan yapılırmı yapılırsa voltaj değerleri ne olur bi el atın şu işe soğutum cooler master hyper evo tx3.Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senqaii -- 7 Şubat 2015; 23:12:44 >

• Overclock hakkında bilgim fazla yok fakat zate 4.4 ghz neyinize yetmiyor? Yetmediği uygulama veya yazılım var mı? Niye işlemciyi son sınırda çalıştırıp parça ömrünü azaltasınız ki
  • hocam ben açtım böyle bir konu sırf merakımdan overclock yapıyorum ihtiyacım olduğu için değil. kafayıda taktım bu işe ama .

hocam oc genie yi devre dışı bırakın elle oc yapın..

cpu ratioyu biosdan 46 ya getirin daha sonra VCCIN Voltageyi 1.90 a getirin ve core voltageyide 1.270 e getirin deneyin bi.

aida64 de test yapın prime95 de test yapın..

değerlerle ufak ufak oynayarak stabiliteyi sağlayabilirsiniz. baktınız hata alıyorsunuz core voltageyi 1.280 1.290 diye artırırsınız ufaktan.

AMA UNUTMAYINKİ SOĞUTUCU ÖNEMLİ 4.6 VE 4.8 İÇİN EN AZ HYPER 212 EVO OLMASI LAZIM ÇİFT FANLI BU DEĞERLERİNE ÜZERİNE ÇIKACAKSANIZ KESİNLİKLE CORSAIR H100i GİBİ BİR SOĞUTUCU OLMASI LAZIM. STOCK SOĞUTUCUYLA KESİNLİKLE OVERCLOCK DENEMEYİN !

bende şuan 1.92 VCCIN var 1.291 Core voltage var 4.6 ghz de işlemci aida ile 1 saat test yaptım bi sıkıntı çıkmadı ama prime 95 i açıp testi başlatınca 3 dk sonra mavi ekran hatası alıyorum anlamadım gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: KüfürbazHaydoo

Overclock hakkında bilgim fazla yok fakat zate 4.4 ghz neyinize yetmiyor? Yetmediği uygulama veya yazılım var mı? Niye işlemciyi son sınırda çalıştırıp parça ömrünü azaltasınız ki

Hocam zevk amaçlı son nokatayı görmek istiyorum ne olur diye işlemcim belki çok parlak atıyorum 5ghz üstü stabil çalışacak :D Hep o hızda kullanmıyacağım zaten sadece test amaçlı
  • 4.4 ghz stabil değil mi bazi overclocklar geri alinamiyor diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

4.4 ghz stabil değil mi bazi overclocklar geri alinamiyor diye biliyorum

Hocam siz beni anlamadınız stabil ama en yüksek hangi hızda stabiliteyi koruyabilir acaba onu merak ediyorum.

• BIOS'da "Advanced Settings" gibi bir bölüm var.Burada Smart fan control açık ise (ENABLED) kapat (DISABLED).Tekrar overclock yap.Advanced settings bölümünde değil ise Fan hızını,işlemci sıcaklığını gösteren bölüme git,aynı işlemi yap.Orada da yok ise ara bul
  • quote:

biraz destekli söyle arkadasim bios reset die bişi var overclock biostan yapiyorsun bios resetlersin olmadi pil cikar tak eski halina döner bios!

overclock yapacak arkadasim bu videoyu sonuna kadar izle sana buyuk olcude yardimci olur!

https://www.youtube.com/watch?v=Xkeo_PkYmHk#t=1424

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 7 Şubat 2015; 22:11:24 >

• birkere o sogutucu ile daha fazla yapamassın ben enson 5,00 ghz cıktım h105 ile ama ısılarıkontrol edemedim suan 4,8 ghz de stabil kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

birkere o sogutucu ile daha fazla yapamassın ben enson 5,00 ghz cıktım h105 ile ama ısılarıkontrol edemedim suan 4,8 ghz de stabil kullanıyorum

Aidia64 Extreme Edition Kararlılık Testinde %100 yük altında 65-77 arası boşta iken 35-45 arası 4400 GHZ de sizce sıcaklıklar iyi mi 1 saat 5 dakika test yaptım, yoksa soğutucu alayım mı ? bütçem 150 tl en fazla soğutucu için önerilerinizi beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senqaii -- 7 Şubat 2015; 23:10:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

quote:

biraz destekli söyle arkadasim bios reset die bişi var overclock biostan yapiyorsun bios resetlersin olmadi pil cikar tak eski halina döner bios!

overclock yapacak arkadasim bu videoyu sonuna kadar izle sana buyuk olcude yardimci olur!

https://www.youtube.com/watch?v=Xkeo_PkYmHk#t=1424

İzledim ama bioslar aynı gibi gözüküyor hatta aynı diyebilirim ama bende cpu ratio fln değişmiyor biostan anlamadım gitti voltajlarda değişmiyor :(

• 4500 Ghz ye OC yapmayı başardım daha fazlasını denemicem tam yükte sıcaklık 80 e dayandı 75-80 arası geziyor.1.235V ile yaptım.30 dakikalık Aidia64 Extreme Edition testim.Sonuçlar şu şekilde :
  • İnsanın başına ne gelirse ya meraktan ya overclock dan gelir

• http://forum.donanimhaber.com/m_102166338/tm.htm

4.9 da stabil kullanıyorum. max 75 derece gördüm normal kullanımda 40 boştayken 30 da geziyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.