Şimdi Ara

İ7 4790K Stok fan ile Oyun? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: habedon

quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

quote:

Hocam 4790k için turboyu anakarttan mı kapatıyoruz? Öyleyse bütün anakartlar bunu destekler mi?

Turbo kapalıyken 212 evo ile yükte 7/24 çalışsa ısılar tehlikeli boyutlara yükselir mi?

Downclock için gigabyte h81 d3 gibi bir anakart uygun mudur?

Teşekkürler.

bu işlemcide kullanacağın anakart nedir ?

Hocam en son 4 tane ram slotunu destekleyen gigabyte h97m-d3h kartta karar kıldım.

bence seçim yalnış
    4790k aldığına göre en az z97 chipset li bir anakart alman gerekir.
    ayrıca K serisi işlemci almanın anlamı OC yapmaktırki o işlemciye üflesen 4.6 ghz ye çıkıyor fakar bunada işlemci soğutucusu gerekiyor
    OC yapmayacaksan ve bilgin yoksa o zaman o işlemciyede gerek yok.
    ama illa o işlemciyi kullanacağım diyorsan dediğim gibi anakart seçimi yalnış

ideal anakartlar

msi z97 gaming 5, gigabyte z97x gaming 5 veya asus z97-a olmadı msi gaming 3

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam 4790k için turboyu anakarttan mı kapatıyoruz? Öyleyse bütün anakartlar bunu destekler mi?

Turbo kapalıyken 212 evo ile yükte 7/24 çalışsa ısılar tehlikeli boyutlara yükselir mi?

Downclock için gigabyte h81 d3 gibi bir anakart uygun mudur?

Teşekkürler.

bu işlemcide kullanacağın anakart nedir ?

Hocam en son 4 tane ram slotunu destekleyen gigabyte h97m-d3h kartta karar kıldım.

bence seçim yalnış
    4790k aldığına göre en az z97 chipset li bir anakart alman gerekir.
    ayrıca K serisi işlemci almanın anlamı OC yapmaktırki o işlemciye üflesen 4.6 ghz ye çıkıyor fakar bunada işlemci soğutucusu gerekiyor
    OC yapmayacaksan ve bilgin yoksa o zaman o işlemciyede gerek yok.
    ama illa o işlemciyi kullanacağım diyorsan dediğim gibi anakart seçimi yalnış

ideal anakartlar

msi z97 gaming 5, gigabyte z97x gaming 5 veya asus z97-a olmadı msi gaming 3

Hocam k işlemci alan birisine söylenebilecek mantıklı bir öneri ama overclock yapınca bu işlemciye anladığım kadarıyla iyi bir sıvı soğutucu, iyi bir kasa, iyi bir anakart, anakart iyi olunca da yüksek hızlı ram ve daha iyi bir psu almak lazım. Bunlar da maliyeti baya artırıyor.

i7 4790 alacaktım ama yüz daha verip en azından 0,4 ghz fazla hız almak daha mantıklı geldi oc yapmasam bile.

Bir de çabuk sıkılan biri olduğum için tonlarca masraf edip bir köşede pas tutmasını izlemek istemiyorum. Eğer para kazandırırsa bu pc onunla ekler dediğin gibi bir anakart ve sistem kurarım.

Hocam turbo kapalıyken 212 evo ile z3 plus kasada ısınma sorunu olmaz değil mi? böyle bir tecrüben oldu mu?

Yardımın için teşekkür ederim.

• habedon H kullanıcısına yanıt
    diğer konuda cevap verdim hocam
    ayrıca evo 212 yerine 412s al daha mantıklı daha geniş ve iyi soğutması var silent modu var ve aynı fiyat
  • TheMuyu kullanıcısına yanıt
    Hocam 412s'i araştıracağım, saolasın.
  • habedon H kullanıcısına yanıt
    Bence montajinda sorun var senin turbo açikken 60larda felan max olman lazim..turbo açıkken bile hyper 212evo 60 geçirmez bence o işlemciye kasa havalandirman iyiyse.
    giga anakartlar fazla tavsiye etmem msi pc mate felan al bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 18 Temmuz 2015; 9:21:40 >
  • Kasada.ekatradan 2-3 fan varsa kdare eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overlord7134

Bence montajinda sorun var senin turbo açikken 60larda felan max olman lazim..turbo açıkken bile hyper 212evo 60 geçirmez bence o işlemciye kasa havalandirman iyiyse.
    giga anakartlar fazla tavsiye etmem msi pc mate felan al bence

Hocam turbo açıkken evoyla 60 C iyi bir değer.Yalnız ben daha kasayı kurmadım hocam araştırıyorum.Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Kasada.ekatradan 2-3 fan varsa kdare eder

Hocam z3plus için konuşuyorsanız bildiğim kadarıyla 5 fan yeri var ve 4 taneyle geliyor ben 1 tane daha fan alabiliyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Kasada.ekatradan 2-3 fan varsa kdare eder

Hocam z3plus için konuşuyorsanız bildiğim kadarıyla 5 fan yeri var ve 4 taneyle geliyor ben 1 tane daha fan alabiliyorum.

Kafaniz rahat olsun
    oc yapmayin yinede :D

• Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    Tamam hıcam

• anakartlar bazen gereksiz yuksek voltaj veriyor. voltaji indirip stock hiza cekip kullanabilirsiniz ama etkili bir sogutma sart. yoksa yuksek sicaklikta kullannak zorunda kalirsiniz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.