Şimdi Ara

i7 6700 HQ ile i7 6500 U farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
7.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kafama en çok yatan bu şuan benimde fakat kübik masaüstü mü toplasam diye düşünmüyorum değil ayrıca 😄 Alırsaız haberdar edin bende 1 hafta içinde alıcam artılarını eksilerini konuşuruz 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam izledim gerçekten iyi cihaz bakalım %99 bu gibi alınca detaylı inceleme konusu olustururuz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇalKekeÇal

HP cihazı vatan , bineks gibi yerlerde bulabilirmişim

4000 TL'ye bulursunuz
  • Kesinlikle tavsiye etmiyorum. 7 aydır kullanıyorum, inanılmaz ısınıyor. En son mazunu yeniledim, temizlik yaptım ve win10' a yükselttim. Win10 hafif olmasına rağmen halen ısınma sorunu devam ediyor, fakat daha önceki duruma göre 5-6 derece daha soğuk. Tabi macun taze olduğundan sanırım.
  • oyun içinse i7 6500u çok rahat besler gtx 960m (750 ti) gibi bir gpu yu ama işin içine render girdiği anda i7 6700q tokatlar u serisini
  • 6700hq masaüstünde i5 6400 ayarında bi işlemci.
    6500u masaüstünde pentium g3258 ayarında.

arada uçurum var yani. oyunda 6500u 960m i besler muhtemelen. onun dışındaki her şeyde kalite farkı bariz görülür.
  • Hep işlemci demissiniz ama x550 serisi ne kadar iğrenç bir laptop hiç incelediniz mi? Kasa yapısı, termal yapısı, işçiliği ve ekrani rezil bir şey. Güçlü işlemci ve 950m ekran kartı uğruna birçok insan aldı. O ikisini tek fanli sogutamaz dedim her girdiğimde şuraya, problemler çoktan baş gösterdi.

Neyse, asus'un X serisi ve K serisi laptoplarını pek beğenmiyorum. K555'e nazaran K501 daha düzgün duruyor.

Bu arada U işlemciler çöp falan değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

Hep işlemci demissiniz ama x550 serisi ne kadar iğrenç bir laptop hiç incelediniz mi? Kasa yapısı, termal yapısı, işçiliği ve ekrani rezil bir şey. Güçlü işlemci ve 950m ekran kartı uğruna birçok insan aldı. O ikisini tek fanli sogutamaz dedim her girdiğimde şuraya, problemler çoktan baş gösterdi.

Neyse, asus'un X serisi ve K serisi laptoplarını pek beğenmiyorum. K555'e nazaran K501 daha düzgün duruyor.

Konuyu hortlatıyorum ancak ortada yanlış bir bilgi var.

2 sene evvel aldığım x550jk bilgisayarıma elime geçer geçmez 250 gb ssd ve 4 gb ram takviyesi yaptım ve o günden beri taş gibi çalışıyor. Bu vakte kadar ne ısınma ne de başka bir sorun yaşadım. Oyun oynuyorsanız bilgisayarın ısınmasından doğal bir şey yok. Fiziksel bir durum bu. Mühim olan olağan zamanda ısınması, ısındıktan sonra kendini soğutamaması. 7-8 saatlik uzun oyun partilerinden sonra bile bilgisayar kendini 10dkda eski sıcaklığına getiriyor. Bilgisayarım 2 senenin 1.5 senesinde açık kalmış 6 ayında da aralıksız oyun oynanmıştır. X serisinin başka bir modelini enişteme aldık geçen sene, aynı şekilde o da gayet memnun. Alacağım şeyi 3-4 ay araştırıp incelerim. Dedikleriniz internetten okuduklarınızla kısıtlı ne yazık ki. Ekranın rezil olmasının sebebini de izah ederseniz 2 senedir göremediğim kusurunu görmüş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazisletme -- 26 Haziran 2017; 12:56:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gazisletme

quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

Hep işlemci demissiniz ama x550 serisi ne kadar iğrenç bir laptop hiç incelediniz mi? Kasa yapısı, termal yapısı, işçiliği ve ekrani rezil bir şey. Güçlü işlemci ve 950m ekran kartı uğruna birçok insan aldı. O ikisini tek fanli sogutamaz dedim her girdiğimde şuraya, problemler çoktan baş gösterdi.

Konuyu hortlatıyorum ancak ortada yanlış bir bilgi var.

2 sene evvel aldığım x550jk bilgisayarıma elime geçer geçmez 250 gb ssd ve 4 gb ram takviyesi yaptım ve o günden beri taş gibi çalışıyor. Bu vakte kadar ne ısınma ne de başka bir sorun yaşadım. Oyun oynuyorsanız bilgisayarın ısınmasından doğal bir şey yok. Fiziksel bir durum bu. Mühim olan olağan zamanda ısınması, ısındıktan sonra kendini soğutamaması. 7-8 saatlik uzun oyun partilerinden sonra bile bilgisayar kendini 10dkda eski sıcaklığına getiriyor. Bilgisayarım 2 senenin 1.5 senesinde açık kalmış 6 ayında da aralıksız oyun oynanmıştır. X serisinin başka bir modelini enişteme aldık geçen sene, aynı şekilde o da gayet memnun. Alacağım şeyi 3-4 ay araştırıp incelerim. Dedikleriniz internetten okuduklarınızla kısıtlı ne yazık ki. Ekranın rezil olmasının sebebini de izah ederseniz 2 senedir göremediğim kusurunu görmüş olurum.

Selamlar,

Gerçekten memnun musun üstadım, bende almayı düşünüyorum.

ASUS X550VX-DM324D i7-6700HQ 8GB RAM 1TB 4GB GTX950M 128 Bit 15.6 FHD

• atak946 A kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan x550jk'dan bu yorumu yazıyorum. Kendi modeli için size garanti verebilirim. Bir sıkıntı arıza çıkarmıyor ancak çıkarırsa da kendim hallederim bilinciyle almıştım. Kronik sorunu hdd idi alır almaz ssd ile değiştirdim her şeyiyle yetiyor bana
  • Uzun sure bu konuyu arastirmistim teknik programlar,simulasyon ve agir cpu gereksinimi olan her programda i7 i5 hq tercih edin.Oyun amaci varsada ayni sekilde.Amac internet,ofis ve orta/dusuk performans ile teknik program kullanimi ise i5 i7 U tipini tercih edebilirsiniz.

• Çok ilginç ki U serileri HQ serisine göre daha pahalı işlemciler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PORSCHEM

Çok ilginç ki U serileri HQ serisine göre daha pahalı işlemciler.
    Taşınabilirliği daha yüksek,Laptop işlemcisi olmaya daha mantıklı bir aday oldukları için olabilir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.