Şimdi Ara

i7 6700k vs i7 5930k (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trumpet

Su ileriye dönük muhabbetini hic anlamadim . 4690k/4790k nin yetmedigi yerde 6600k/6700k da yetmeyecektir . Özellikle oyunlarda 1600 ve 3000 mhz ram arasi fark hissedilmezken , ddr 3 ve 4 arasi da fark görülmemekte . Olay benchmark kasmaya gelirse haklisiniz .

+1
    Ayrıca 4790k ile 6700k arasında % 5-7 arası bir fark var.Yok gibi bir şey
  • Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Ya yanlış adamı etiketliyorsun yada kaşınıyorsun sen kimsin ki bana sus diyebilme hakkını kendinde görüyorsun haddini bil

Dostun falan değilim senin saygılı ol.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Dostum Sen Niye o Zaman Gicik Gicik Hakkini Nerden Buluyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Tamam Kardesim Ne Yapiyorsun Onu Yap Ben Baska Bisey'de Demiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soruyu soran üye konuyu açıp çekip gitmiş:D siz boşuna tartışıyorsunuz.O yazdıkları işlemcileride büyük ihtimalle almayacaktır:)
  • Hocam bir yere çekip gittiğim yok.Günün her saatinde bilgisayarın başında olamıyorum maalesef.Bütün cevap yazan ve fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.Ayrıca iş olsun, millet muhabbette görsün mantığıyla konu açacak birisi değilim.Günlerdir bu konuyu araştırıyorum ve maalesef bir karara varamadım.Düşünün burada kaç kişiyiz kendi aramızda bile bir ortak nokta bulamadık.
    Aslında gönlüm 5930 dan yana.Fakat amaç sadece oyun (flight simulator(daha da özele inersek "prepar3d")) ve bundan başka da oyun veya başka program kurmuyorum bilgisayarıma.Bilenler bilir prepar3d de 30 frame alınca bizim için büyük mutluluk oluyor.Anlayacağınız müthiş bir frame canavarı.Bu durumda frame artırmak ve takılmadan uçuş yapmak benim asıl amacım.Ama iki işlemci arasında frame farkının da biraz olması gerekiyor.Yoksa 1-2 frame için de o kadar fiyat farkı vermek pek mantıklı değil.(ne kadar da fiyatı göz önüne almayalım desem de nihayetinde enayiliğinde anlamı yok )
    Herkese tekrardan çok teşekkür ediyorum.

• @berkke

İki tane yanlış bildiğin durum var.

quote:

X99 cpular biraz fazla ısınıyor diye biliyorum

Yanlış biliyorsun, X99 işilemcilerin işlemci içerisindeki soğutucu madde daha kaliteli. Ve bu işlemcilerin yüzey temas alanı da daha büyük. Voltaj verirsen her işlemci ısınır o da ayrı.

quote:

sli cf yapılmayacaksa 5930"da gereksiz 5820 k varken

Bununla ilgili test videosu da paylaşıldı başka konularda. 5820K ikili, hatta üç kartlı kurulumlarda dahi 5930K dan aşağı kalmıyor.

6700K yerine 5820K X99 öneririm, aralarında 100-150 Lira fark var. 5930K'ya hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 5 Kasım 2015; 23:46:08 >
  • tosboğa T kullanıcısına yanıt
    5930k daha iyi bir işlemcidir ki zaten 2011 soket ayrı bir dünya ama sadece oyun için değer mi orası ayrı bir konu karar senin
  • 5930k kategorisi bile ayrıdır intelin high end cpu larındandır. oyun için gereksiz ve 140w tdp değerine sahiptir
  • bazı bölümlere +1000 msjı olmayan şahıslara konu açmayı yasaklayacaksın aslında. yardım isteyenler, bnun gibi saçma sapan soruları olanlar için ise yardım bölümü fazlasıyla yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 6 Kasım 2015; 0:32:00 >
  • Ne denilir ki sana? İnan şaşırdım kaldım. Burada bir sıkıntıma çözüm aramak için konu açtım, derdimi meramımı anlattım.Forumdaki bilgili arkadaşlardan yardım istedim.Buradaki yanlışı bir zahmet bana da göster de bir daha aynı hataya düşmeyeyim ve yeni bir konu açarken de sana özelden mesaj atıp olur alayım.
    Arkadaşım forumda binbaşı olmakla adam olunmuyor.Muhatap olduğun kişi çocuk değil cahil hiç değil.Ortada bir saçma sapanlık arıyorsan yazdığın cevabı bir daha oku hemen görürsün..
  • Bu bölümün amacı ''sistem tavsiyesi'' değil. Tavsiye ve yardımla ilgili bölümler açılmış forumda gözünüzle bakarsanız görürsünüz. Her önüne gelen senin gibi ''şunumu alsam yhaaa yoksa bunumu alsam pff '' diye konu açarsa (açarsa değil aslında biz ona açtığından diyelim) bilgi verici bu teknolojiyi takip edebileceğimiz konular arada kaynıyor ve gereksiz bir kalabalık oluyor bölümde. Hemen duygu sömürüsü yapıp haklı çıkmaya çalışma. Mesele ''SEN'' değilsin, bu forumun genel sorunu.
  • Evet haklısın şimdi bakınca açtığım konunun yerinin burası değil sistem tavsiyeleri başlığı olduğunu farkettim.Hatasında bile bile ısrar eden birisi değilim.Şu söylediklerini karşındaki insanı aşağılamadan, medeni bir insan gibi bir önceki yazında yazsaydın, uygun bir şekilde uyarsaydın dilinemi yapışırdı.Karşındaki insanı rencide edince başın göğe ermez.
    Bu arada konu taşımanın benim yetkimde olup olmadığını ve nasıl yapıldığını bilemiyorum.Forum görevlisi arkadaşlar konuyu uygun yere taşırlarsa memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosboğa -- 6 Kasım 2015; 1:35:09 >
  • tosboğa T kullanıcısına yanıt
    ben başka açıdan bakıcam olaya

i7 6700k için uygun olan anakartlar çok iyi hemde yeniler her türlü teknoloji ve özellik var için vede çok uygun fiyata var
    bu anakart çok beğendim

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-z170x-gaming-7-intel-z170-soket-1151-ddr4-3866mhzoc-usb-31-anakart.html?srt=PU

benim i7 4790k ile kullandığım anakart arasında çok fark var
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97a-gaming-7-intel-z97-soket-1150-ddr3-3300mhzoc-hdmidp-anakart.html?srt=PU

işe anakart açısından bakılırsa soket değişimi yapılır

• 5820K yeterlidir, 5930K'ya gerek yok, arada ki farkı başa bileşene vermek daha iyi olur.
  • Ben olsam 5930k alırdım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

@berkke

İki tane yanlış bildiğin durum var.

quote:

X99 cpular biraz fazla ısınıyor diye biliyorum

Yanlış biliyorsun, X99 işilemcilerin işlemci içerisindeki soğutucu madde daha kaliteli. Ve bu işlemcilerin yüzey temas alanı da daha büyük. Voltaj verirsen her işlemci ısınır o da ayrı.

quote:

sli cf yapılmayacaksa 5930"da gereksiz 5820 k varken

Bununla ilgili test videosu da paylaşıldı başka konularda. 5820K ikili, hatta üç kartlı kurulumlarda dahi 5930K dan aşağı kalmıyor.

6700K yerine 5820K X99 öneririm, aralarında 100-150 Lira fark var. 5930K'ya hiç gerek yok.

Termal durum daha iyi olabilir ama bildiğim kadarıyla sonuç olarak fazlasıyla sıcak çalışıyor bu cpular 6700k ise tam tersi.5930'daki pcie hattı sayısı sadece sli-cf durumlarında işe yarayacağından bende böyle bir yorumda bulundum.Testlere bakmamıştım eğer öyleyse zaten 5930k kesinlikle gereksiz bir cpu

• berkke kullanıcısına yanıt
    Ne kadar fazlasıyla sıcak çalışıyor mesela ? Bunu net olarak anlamak için, iki işlemciyi de aynı uygulamalarda aynı soğutmayla test etmek gerek.

Kullanılan soğutucuyla da ilgili bu durum aslında. LGA 2011 işlemcilerde stok soğutucu gelmiyor.

Kendimden örnek vermek gerekirse, 5820K'yı Noctua U14S ile kullanıyorum. Yaz aylarında oyunlarda 55 dereceyi geçmiyordu. Şimdi daha da düşük olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 6 Kasım 2015; 10:56:44 >
  • Şurada bir inceleme videosu var, buraya göz atmanızı öneririm. Ben yine de sıcaklık ve güç tüketim değerlerinin görüntüsünü paylaşayım.

Video
    https://www.youtube.com/watch?v=BHzg3YeE28A

• Kafam oldukça karıştı aslında ama şu anda 6700k daha mantıklı gelmeye başladı bana.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.