Şimdi Ara

I7-6GB RAM-540M laptopta oyun sıkıntısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar, ikinci el aldığım laptoptaki sıkıntım şu şekilde;
    oyun çok akıcı 60 fps sabit oynanıyor, ekran kartı sıcaklık değerlerim boşta 60 oyunda 96 derece maksimum, ama nvidia driver has stopped working and has successfully recovered hatası alıyorum, bu hatayı almadan 15-20 saniye önce oyun gidiyor, bütün görüntüler birbirine giriyor ve bir dakika sonra falan oyun devam ediyor. format attım, laptop driverlarını ikinci el olduğu için driverpacksolution'dan aldım. format atmadan önce de aynı sıkıntı vardı acaba sıcaklıktan kaynaklanan bir sorun olabilir mi?

• yok mudur bir fikri olan :C
  • Başka oyunlarda da aynı hatayı veriyor mu
  • en çok league of legendsta vermesi haricinde, iki kez wargame airland battle'da aldım, nfsu2 veya most wantedta almamıştım ki bunlardan en çok sistemi zorlayacak olan da airland battle.
  • Şu sitedeki yöntemleri dene bir bakalım verimli olucak mı.

http://support.microsoft.com/kb/2665946
  • TDR hatası, ya yüksek ısı veya dengesiz voltaj ya da sorunlu driver versiyonu kaynaklı. Driver güncelse versiyonu eskisine düşürmeyi, eski ise güncellemeyi dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıcaklıktan kaynaklı olabilir,anlatığınıza göre sanki monitörü çıkarıp tekrar takıyorsunuz gibi bir sıkıntı yaratıyor gibi görünüyor. driver da sıkıntı var ise oda yapabilir bu durumu , ekran kartının modelini öğrenip kendi sitesinden driver ı tekrar kurmayı deneyebilirsiniz .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_xtr

Şu sitedeki yöntemleri dene bir bakalım verimli olucak mı.

http://support.microsoft.com/kb/2665946

hayır sorun hala devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

TDR hatası, ya yüksek ısı veya dengesiz voltaj ya da sorunlu driver versiyonu kaynaklı. Driver güncelse versiyonu eskisine düşürmeyi, eski ise güncellemeyi dene.

laptopun adaptörünü taktığımda bip sesi geliyor, acaba voltajdan kaynaklanan bir sıkıntı için anakarttan gelen seslerden biri olabilir mi?
  • arkadaşlar laptopun bataryasını çıkardım, 20 dakikalık bir oyunda sıkıntı yapmadı. sizce bundan kaynaklanabilecek bir sorun olabilitesi ne kadardır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xNewbie

merhabalar arkadaşlar, ikinci el aldığım laptoptaki sıkıntım şu şekilde;
    oyun çok akıcı 60 fps sabit oynanıyor, ekran kartı sıcaklık değerlerim boşta 60 oyunda 96 derece maksimum, ama nvidia driver has stopped working and has successfully recovered hatası alıyorum, bu hatayı almadan 15-20 saniye önce oyun gidiyor, bütün görüntüler birbirine giriyor ve bir dakika sonra falan oyun devam ediyor. format attım, laptop driverlarını ikinci el olduğu için driverpacksolution'dan aldım. format atmadan önce de aynı sıkıntı vardı acaba sıcaklıktan kaynaklanan bir sorun olabilir mi?

96 derecede yakarsın o ekran kartını benden söylemesi. senin problemin ısıyla ilgili soğutucu almayı deneyebilirsin hava çıkışlarını kontrol et.
    oyun oynarken bataryan takılı olmasın. şarj cihazın muhtemelen oyunlarda pilim bitmesin diye devamlı takılı duruyordur buda ekstra ısı almasıan sebeb oluyor. oyun oynarken çıkar bataryayı sadece adaptörle oyna.
    bataryan dolu olmasına rağmen devamlı prize takılı kalırsa bataryanı öldürürsün.

• Pilin saglam olup olmadigini sormadan direk cikar batartayi bataryasiz oyna demekle ne kadar yanlis birsey soyledigini, bataryasiz oyun oynadigin birgun elektrigin birkac defa kesilmesi sonrasi belkide anakarti eline aldiginda anlayacaksin. Karsi cikacagini dusundugum icin hemen karsi cikmadan evvel li ion bataryalar hakkinda arastirma yapmani oneririm kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    "lityum iyon piller, tamamen boşaldıklarında değil, yarı yarıya boşaldıklarında şarj edilmelidirler. Lityum iyon piller, dolu ilen şarj edilmemelidirler. Lityum iyon pillerin zaten tamamen dolu iken şarj edilmeleri, lityum iyon pil ömrünün kısalma nedenleri arasında yer almaktadır."

"Yeni nesil bilgisayar ve mobil cihazlarda gömülü halde bulunan şarj kontrol sistemi yer almaktadır. Bu sistem bataryanın %100 doluluk oranına ulaşmasıyla kullanıcıya uyarı verir ve akımı keser."

eski bilgisayarlarda böyle bir sistem yoktu. insanlar şarjım bitmesin diye batarya %100 bile olsa devamlı adaptöre bağlı kullanıyorlardı. sonuç olarak piller ölüyordu.
    benim li ion için söylediklerimi doğruluyor. şu varki artık önüne geçilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 16 Şubat 2015; 11:45:49 >
  • Sorun çıkartan driverlarınızı kaldırıp, sahip olduğunuz bilgisayarın kendi sitesinde kullandığınız donanım için yapılandırılmış driverlar ile deneyebilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bullx

"lityum iyon piller, tamamen boşaldıklarında değil, yarı yarıya boşaldıklarında şarj edilmelidirler. Lityum iyon piller, dolu ilen şarj edilmemelidirler. Lityum iyon pillerin zaten tamamen dolu iken şarj edilmeleri, lityum iyon pil ömrünün kısalma nedenleri arasında yer almaktadır."

"Yeni nesil bilgisayar ve mobil cihazlarda gömülü halde bulunan şarj kontrol sistemi yer almaktadır. Bu sistem bataryanın %100 doluluk oranına ulaşmasıyla kullanıcıya uyarı verir ve akımı keser."

eski bilgisayarlarda böyle bir sistem yoktu. insanlar şarjım bitmesin diye batarya %100 bile olsa devamlı adaptöre bağlı kullanıyorlardı. sonuç olarak piller ölüyordu.
    benim li ion için söylediklerimi doğruluyor. şu varki artık önüne geçilmiş

anakart öyle kolay kolay yanmaz. hatta güç kaynağı bozuk değilse elektrik kesilmesiyle birşey olmaz. en büyük risk harddisklerdedir.

li-ion piller kulllanmıya başlandığından beri şarj kontrol sistemlerine muhtaçtır. bu teknoloji geliştirilemediği için keşfedildiği 1910 lu yıllardan, 1990ların başına kadar kullanılamamıştır. li-ion piller üretildikten itibareren kapasitelerini kaybetmeye başlarlar ve bu sıcaklık arttıkça hızlanır.

• whiskeyinthejar kullanıcısına yanıt
    bilgi için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.