Şimdi Ara

!!! i7 7700K aşırı ısınma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar yeni sistem topladım özellikleri şu şekilde
    i7 7700K 4.2 GHZ overclock yapmadım
    msi gtx 1070 8gb
    gigabayt z270 hd3 anakart
    1tb hard disk
    250 gb ssd
    650w corsair psu
    16 gb ddr4 3000 mhz
    cooler master seidon 120v v3 sıvı soğutucu
    ve benq 144 hz 24 inç oyuncu monitörü
    sorunuma gelicek olursak sistemi ilk topladım aida64 ile sıcaklık testi yaptım ve sıcaklık 87 oluyordu %100 yükte
    soğutucuyu çıkardım macunu yeniledim taktım bios güncelleme yaptım ve sıcaklık 72 dereceye düştü %100 yükte yarım saat yaptım testlerimi
    bana voltaj yüksek geldi voltajı düşürdüm otomatikte 1300v idi ben 1200 e çektim sıcaklık 66 ya geriledi daha sonra 1150 ye çektim şuanda sıcaklık testlerde 63 derece maksimum sizce normalmi vatanla görüştüm sorun yok 80 dereceye kadar dediler sistemi vatandan topladım sizce voltajı çokmu düşürdüm ellemeseydim daha iyiydi gibi geldi bana yardımlarını bekliyorum teşekkürler

• 70 normal hocam aşırı yük altında hatta iyi bile işlemci 100e kadar sorun yok,ekran kartı 85 lere kadar sorun yok.
  • Şu gigabyte anakartları kim aldırıyor arkadaş yaa ?
    Yeni serilerde yüzü gülen görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kramers Lawyer

70 normal hocam aşırı yük altında hatta iyi bile işlemci 100e kadar sorun yok,ekran kartı 85 lere kadar sorun yok.

ekran kartı 69 dereceyi hiç geçmedi zaten bf1 oyununda %99 yükte hep ama işlemci sıcaklığı kafama takılmıştı normal diyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Şu gigabyte anakartları kim aldırıyor arkadaş yaa ?
    Yeni serilerde yüzü gülen görmedim.

fiyat olarak msi a göre daha uygun ve aynı özellikleri taşıyo vatanda önerdiler bende aldım tek sıkıntım voltajla ilgili baska bi sorun yok
  • aynı soğutucu var bendede performansı iyi radyatörü nereye monte ettin.
    sistemin bi resmini koyarmısın.
    çalışırken
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

aynı soğutucu var bendede performansı iyi radyatörü nereye monte ettin.
    çalışırken

radyatörü arka egsoz kısmına monte ettim 2 fanın ortasına aldım 2 fanda soğutsun diye yukarı bitane fan koydum öndede içeri hava veren bir fan var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yavaş i7 işlemci
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresaglam

quote:

çalışırken

radyatörü arka egsoz kısmına monte ettim 2 fanın ortasına aldım 2 fanda soğutsun diye yukarı bitane fan koydum öndede içeri hava veren bir fan var

tamam konum güzel iki fanın ortasına koymanda iyi bu iki fan içte kalan kasanın içinden çeksin dışta kalanda radyatörden ve içteki fanın ittiğini çeksin.

bu şekilde ayarlı ise sisteminde bi sorun olabilir.
    birde pompa çalışıyormu onu kontrol et
  • 87 bana biraz yüksek geldi. Aida64'te hangi testte bu değeri veriyor. 6600K kullanıyorum bende. aynısını deneyip sonucunu yazabilirim.
  • quote:

quote:

quote:

çalışırken

tamam konum güzel iki fanın ortasına koymanda iyi bu iki fan içte kalan kasanın içinden çeksin dışta kalanda radyatörden ve içteki fanın ittiğini çeksin.

bu şekilde ayarlı ise sisteminde bi sorun olabilir.
    birde pompa çalışıyormu onu kontrol et

aynı dediğniz gibi yaptım fanların yönünü o şekilde yapınca zaten 73 lere düştü testte vide voltajla oynadım düşürdüm voltajı biostan şuan maksimum yük altında 63,64 derece oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ErkanCo

87 bana biraz yüksek geldi. Aida64'te hangi testte bu değeri veriyor. 6600K kullanıyorum bende. aynısını deneyip sonucunu yazabilirim.

sistem kararlılık testi var araçlarda onu yapın
  • quote:

quote:

87 bana biraz yüksek geldi. Aida64'te hangi testte bu değeri veriyor. 6600K kullanıyorum bende. aynısını deneyip sonucunu yazabilirim.

Dediğiniz testi 5 dk. boyunca çalıştırdım. İşlemcim 4.0 GHz. Ben 4.3'te overclocklu kullanıyorum. Isı ve voltaj değerlerinin resmini koydum.
    Sizin son belirttiğiniz 64 derecelik değer bu durumda normal gibi ama 87 derece gerçekten yüksek. Voltajı düşürmenin olumsuz yanı var mıdır tam bilemiyorum. Ben voltaj ayarlarına dokunmadım.

• quote:

quote:

quote:

Dediğiniz testi 5 dk. boyunca çalıştırdım. İşlemcim 4.0 GHz. Ben 4.3'te overclocklu kullanıyorum. Isı ve voltaj değerlerinin resmini koydum.
    Sizin son belirttiğiniz 64 derecelik değer bu durumda normal gibi ama 87 derece gerçekten yüksek. Voltajı düşürmenin olumsuz yanı var mıdır tam bilemiyorum. Ben voltaj ayarlarına dokunmadım.

Sizin 49 derece olmuş maksimum bide overclock yaptım diyosunuz değerler düşük güzel benim fazla overclokck yok ayrıyetten sıvı soğutma kullanıyorum bana hala daha yüksek geldi voltaj düşürdüm ama bi sorun yok sistem stabil çalışıyo oyunlarda fps değerleri aynı hatta daha yüksek sayılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sizin 49 derece olmuş maksimum bide overclock yaptım diyosunuz değerler düşük güzel benim fazla overclokck yok ayrıyetten sıvı soğutma kullanıyorum bana hala daha yüksek geldi voltaj düşürdüm ama bi sorun yok sistem stabil çalışıyo oyunlarda fps değerleri aynı hatta daha yüksek sayılır

Bu durumda işlemci ısısını düşürmek için dış fiziksel etkenlere bakmalısınız diye düşünüyorum. Mesela fanlarınız doğru hava sirkülasyonunu kasa içerisinde sağlıyor mu ?
    Tavsiye edilen kasanın ön kısmından havanın girmesi ve kasanın arkasından çıkmasıdır. Bir de kasanın arka kısmından çıkan sıcak hava arkası kapalı bir bilgisayar masasısında ise işlemci ısısını etkiler.
    Kasa arka çıkışındaki sıcak havanın orada kalmaması oda içerisinde dağılması gerekiyor.

Overclock yapmadığınız ve su soğutma kullandığınız bir işlemcinin ki bu i7 işlemci %100 yük altında 55 dereceyi geçmeyeceği düşüncesindeyim.
    Su soğutmadaki fanlarınız kasanın neresinde ve hangi yöne doğru hava veriyor ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu durumda işlemci ısısını düşürmek için dış fiziksel etkenlere bakmalısınız diye düşünüyorum. Mesela fanlarınız doğru hava sirkülasyonunu kasa içerisinde sağlıyor mu ?
    Tavsiye edilen kasanın ön kısmından havanın girmesi ve kasanın arkasından çıkmasıdır. Bir de kasanın arka kısmından çıkan sıcak hava arkası kapalı bir bilgisayar masasısında ise işlemci ısısını etkiler.
    Kasa arka çıkışındaki sıcak havanın orada kalmaması oda içerisinde dağılması gerekiyor.

Overclock yapmadığınız ve su soğutma kullandığınız bir işlemcinin ki bu i7 işlemci %100 yük altında 55 dereceyi geçmeyeceği düşüncesindeyim.
    Su soğutmadaki fanlarınız kasanın neresinde ve hangi yöne doğru hava veriyor ?

Herşey dediğniz gibi kaç kere söküp taktım macun yeniledim overclock yapınca 82 lere çıkıyo 4.6 otomatik biostan yapınca onu geri aldım şuan 4.2 de hava sirkülasyonu dediğniz gibi ve arkası boş 2 karış boşluk var önden bir fan içeri veriyo radyatör fanları ve yukarıdaki fan dışarı atıyo sıcak havayı oldukca hızlı çalışıyolar ses yapıyor ama genede sıcaklık yüksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaptığınız voltaj ayarı ile %100 yük altında işlemci 65 dereceyi geçmiyorsanız ideal sıcaklık sayılabilir bence bu şekilde kullanın ki zaten bu işlemci 90 dereceye kadar sıkıntısız çalışabilecek bir işlemci.
    iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.