Şimdi Ara

i7 8700 Soğutucu önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    mantıklı dedikleriniz. ama soğutmadan kısacağımı bildiğim ve anakartı giriş seviyesi alıp OC yapmayacağım için 8700k değil 8700 seçtim. zaten base clock olarakta iyi ve muhtemelen 3-4 sene değiştirmeden kullanırım diye düşünüyorum. (saolsun intel çipleri deiştirip duruyo)

o yüzden 500 tl genel kasa içi fan ve işlemci fan olarak ayırdım bütçede. gidip 500 tl sıvı soğutmaya vermiyim :/ acaba 2700X mi alsaydım? :D phrisimdi sanırım gayet başarılıydı.

peki daha ucuz yollu ama 8700 ü soğutabilecek sıvı soğutma önerebilir misiniz kule soğutuclar çok kaba ya :/
  • o silverstone 420 tl'ye geldi bana, 2-3 gün önce aldım... cinsliğime geçen sene ram aldığımda sipariş iptal etmiştim (250 tl amazon)

şimdi 444 tl olması lazım, bir 33 tl indirim gözüküyor bende, ama n11'den akıllı saat aldım, onla günlük indirim geldi işte.

Sıvı soğutucuları kısa zaman önce tekrar araştırdım, hatta kasamı modlayıp 360 iceberg mi alsam dedim, incehesapta 50 tl indirim oluyor fastpay ile, 499tl'ye geliyor. Senin kasa misal önden bunu destekler 3x 70 cfm de fena değil.
    https://www.incehesap.com/gamepower-iceberg-360-ryzen-uyumlu-fiyati-39698/

240mm olana da baktım, ama tek bir inceleme buldum internette ve o da tam aynı mı bilmiyorum.
    https://www.kitguru.net/components/cooling/dominic-moass/game-max-iceberg-240mm-liquid-cooler-review/5/
    https://www.incehesap.com/gamepower-iceberg-240-ryzen-uyumlu-fiyati-35060/ burada 349 tl

Dikkat edersen işlemci üzerine gelen kısmın üzerindeki desen benzer ama aynı değil. Güvenemedim, yoksa inceleme gayet iyi görünüyor.

H45 ilginç bir şekilde h60-70 olana yakın performansı var, ve fiyatı epey uygun o açıdan. K'sız işlemci için gayet yeterli. Bunu şık bulmazsan ya da rgb planına uymazsa başkaları da var.

Valla hocam ben sana önerileri sundum, asla şunu kesin al demem, seçim senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 5 Ağustos 2018; 22:30:30 >

• linki verilen iceberg'in fanları 1800 devirde 70 cfm hava üflüyor bence az.benim fanlar 1500 devirde 83'e yakın cfm veriyor ama iki fanı alırsınız zaten 300 liraya.bir de bu su soğutmada basınç önemli diye biliyorum corsair'in buna özel fanları var yine uçuk fiyatlı milletin su soğutma alınca ilk iş aldığı.su soğutmada fan önemli hem kafa ağrıtır 1800 devir hem de düzgün hava vermezse performans alamazsınız adı su soğutma olur.benim ikinci sistemde arctic cooling su soğutma var ben onun çift fanından bile memnun değildim ki şimdi baktım 1350 devirmiş.h45 ise tam komedi 2300 devir tek fan olunca.bu nedir ya silverstone fm121 var bende biliyorum yani o devir nasıl ses çıkarıyor.özetle su soğutma alacaksanız fanlarına dikkat edin.
  • Doğru yazdıklarım bazıları sesli çalışır, en yüksek rpm'lerde, ama 8700 stock hızlarda o rpm'lere ulaşmayacaktır.

Ben kulaklık kullandığım için pek takmıyorum o tarafı.
  • H80i v2 kullanıyorum, işlemci 4ghz. Üstüne sürekli çıkabiliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ucuz yollu bir sıvı soğutma alın , hem takması çıkarması montajı kolay hemde görüntü olarak daha iyi , hava soğutmalı bişey alırsanız kasada soğutucudan başka bişey görünmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi yeni geçtim pc başına yarın monitör alıcam ve hardcore kullanıma geçicem ama kafam karıştı şu an. görüntü 2.planımda önemli olan düzgün soğutma benim için ama ucuz yollu sıvı soğutmalar ne kadar düzgün soğutacakki? zaten en ucuzları bile 200 liralarda gezmiyo mu? 100 lira daha verip daha düzgünü alınabilir
  • arkadaşlar şöyle bişi düşünüyorum bana orta halli bi hava soğutucu mesela Dark Freezer x120 veya hpyer 212 x veya evo .
    zaten yaz bitiyo beni şimdiik idare etsin hem masraflarımda azalsın seneye yaza memnun kalmazsam sıvı soğutmaya geçerim. o şekil bişey tavsiye edermisiniz yukarıdaki tavsiyeleride yeniden inceliyim bende o sırada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tar Goroth -- 6 Ağustos 2018; 13:35:58 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.