Şimdi Ara

I7 8700k + MSI 1080 GAMING X (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kaç hz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeliOrmanlı0106 D kullanıcısına yanıt
    60hz

• quote:

Orijinalden alıntı: DeliOrmanlı0106

16 güvenlik açığı 18 mi oldu🤣

18 diye kalmış aklımda 16 tane az mı?

• RuffneckTR R kullanıcısına yanıt
    Ryzen 2600 yada 2600x ve güzelmbir ram al gskill in samsung chipli olanlarından. B450m anakart alırsın. 8700k kendi anakartı sıvı soğutması derken 2 katdam fazla para verirsin.

• KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Öncelikle o 18 tane dediğiniz açıkların fake olduğu ortaya çıktı. İntelin aksine. Performans düşüşü yaşatabilecek tek açık spectre oda yamandı zaten. İntel meltdownlarla boğuşurken. Amd etkilenmedi o açıklardan Dipnot: Spectre arm dahil tüm işlemcilerde var zaten.

Win sürümğ desteklememesi demişsiniz ama bu desteklememe olayı i7 7700k (büyük ihtimal tüm 7. Nesillerdedir ama elimde tek 7. Nesil 7700k olduğundan böyle yazdım) ve üstü tüm işlemcilerde Microsoft zorla Win10 a yükseltmenizi istiyor. Bunun işlemciyle bi alakası yok.

Ve intelin apaçık önde olduğunh yazmışsınız. Ben 8. Nesil ile Ryzen 1000 serisini karşılaştırmadım. 8. Nesilin muadili yakında çıkacak olan ryzen 2000 serisidir. Ayrıca intelin apaçık iyi olduğunu söylemişsiniz. İ7 7700k rakibi R7 1700x'in rahatlıkla i7yi tokatladığını biraz araştırısanız görürsünüz.

Ayrıca desteklemediği çözünürlük gibi birşey demişsiniz. Anlayamadım cidden arada dönüştürücüler vardır. Dediğiniz şey nvidiada bile olabiliyor. Kaliteli dönüştürücü kullanmassanız. Ayrıca dönüştürücü 1080p olsa bile bazen görmüyor. Nasıl nvidia denetim masasından 1080pye çekiliyorsa. Aynı şekilde Radeon ayarlarındanda çekilmeli. Çünkü desteklenen monitör diye birşey yoktur. Görüntü belirlenen çözünürlükle direk panele yolanır diye biliyorum. Sonra panel bunh kendine göre yorumlar. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Dipnot: Mutlaka Ryzen 2000leri beklemeden sistem toplamayın bence, bu benim kişisel görüşümdür. Sonra forumda kara kara 8700kyı savunursunuz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 23 Mart 2018; 18:7:17 >

• RuffneckTR R kullanıcısına yanıt
    Ryzen 2000 serisinde R7 2700, 1800X’ten oyun ve render olarak önde olduğu söyleniyor. Bence beklemelisin. AMD’ye bulaşma diyenlere kulağını tıka. 2700X ve 2800X’in yanında Wraith Prism satılacak. Soğutucu almana gerek kalmayacak. Eğer sadece oyun oynanacaksa ve OC yapılmayacaksa i7 8700 güzel bir seçim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu uzatmayı anlamsız bulduğum için cevap vermiyorum sadece şu kadarını söyleyeyim intel ile rekabet edebilmek için mevcut işlemcisine rakip olarak bir sene sonra piyasaya ürün sürüyorsun bu mevcut teknoloji ile rekabet edebilmek için +1 sene ar-ge ve yatırım demektir. Daha iyi anlaşılması için şöyle örnek vereyim başlangıçta intel 1-0 önde iken amd hep 1 sene sonra durumu 1-1 e ya da biraz daha öne getirmiştir ve yine bu şekild e olacaktır. Ayrıca amd hep çekirdek sayısıyla önde olmasına rağmen performans olarak hep intelin gerisinde kaldı. Aynı şekild e nvdia tarafında da. Nvdia nın tepe modelleriyle rekabet edebilecek güçte ekran kartları üretemedi aon birkaç yıldır. Üstelik neden i9 yerine i7 ler ile kiyasliyorsun?

Çözünürlük konusunda ise doğrudan anakarta bağlıydı? Herhangi bir dönüştürücü veya ekran kartı kullanılmadı.

Sadece windows 10 u desteklemesi konusunda ise senin dediğin gibi yükseltmeye zorlaması başka şey benim dediğim gibi sürücü ve yazılım desteğinin olmaması başka şey.

Hangi teknik serviste çalışıyorsun sen bu bilgi-birikim eksikliğiyle merak ettim doğrusu. İşinin ehli kişiler çalışmıyormuş demek ki o teknik serviste. VEGA-POLARIS-PASCAL GPU mimarilerinde analog çıkış desteği yoktur. Ryzen APU'ya analog monitör bağlarsanız aktif dönüştürücü kullanmadığınız takdirde görüntü alamazsınız. i9 serisiyle niye kıyaslıyoruz onu anlamadım. Bir ürün fiyat muadiliyle kıyaslanır. En ucuzu Ryzen 1700'ün 2 katı fiyata satılan anakartının en ucuzu 1000 TL olan Basin Falls(x299) i9'larla Consumer serisi Ryzen 7'leri kıyaslamak acziyettir. AMD Sektöre 8/16 normunu getirmiştir. AMD bu hamleyi yapmasaydı 2025 yılında i7'ler hala 4 çekirdek 8 izlek olurdu. Siz de "7 Ghz, tek çekirdek harika!" diye dolaşırdınız etrafta. Aklı başında her PC kullanıcısının sırf 8 çekirdek ve 16 izleği bir standart haline getirdiği için AMD'yi desteklemek adına en az bir sistemini Ryzen ile toplaması lazım. Hala sizi öttürmeye çalışan Intel'e para bayılıyorsanız, sistem toplamak yerine gidip MSI'nın hazır sistemlerinden falan alın...

• Ryzen 2000 serisini bekle derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hangi teknik serviste çalışıyorsun sen bu bilgi-birikim eksikliğiyle merak ettim doğrusu. İşinin ehli kişiler çalışmıyormuş demek ki o teknik serviste. VEGA-POLARIS-PASCAL GPU mimarilerinde analog çıkış desteği yoktur. Ryzen APU'ya analog monitör bağlarsanız aktif dönüştürücü kullanmadığınız takdirde görüntü alamazsınız. i9 serisiyle niye kıyaslıyoruz onu anlamadım. Bir ürün fiyat muadiliyle kıyaslanır. En ucuzu Ryzen 1700'ün 2 katı fiyata satılan anakartının en ucuzu 1000 TL olan Basin Falls(x299) i9'larla Consumer serisi Ryzen 7'leri kıyaslamak acziyettir. AMD Sektöre 8/16 normunu getirmiştir. AMD bu hamleyi yapmasaydı 2025 yılında i7'ler hala 4 çekirdek 8 izlek olurdu. Siz de "7 Ghz, tek çekirdek harika!" diye dolaşırdınız etrafta. Aklı başında her PC kullanıcısının sırf 8 çekirdek ve 16 izleği bir standart haline getirdiği için AMD'yi desteklemek adına en az bir sistemini Ryzen ile toplaması lazım. Hala sizi öttürmeye çalışan Intel'e para bayılıyorsanız, sistem toplamak yerine gidip MSI'nın hazır sistemlerinden falan alın...

Bilgi birikimi senin kadar yüksek olan sayısız genç iş başvurusu için bize geliyor 1 hafta sonunda hiç bir şey bilmedikleri ortaya çıkınca ne yalan söyleyeceklerini şaşırıyorlar. Bu işi hobi olarak yapıyorum öğrenciyim, yazılım mühendisliği okuyorum ve seni temin ederim teknolojilerin adini sanini ogrenmekle olmuyor bu isler. Teknis servis adi uzerinde teknik işlerden oluşuyor google dan öğrendiğiniz kagit üzerindeki teknik özellikler ile bu işin arka planındaki mühendislik konuları çok farklı yapılar ve bu konuları forum ortamında saygısız, karşısındakine hakaret etmeden iki kelime edemeyen birisiyle tartışacak değilim kaç tane yorum yazmışsın hepsinde bir hakaret aşağılama. Kâğıt Üzerinde işlemcinin basına yansıtılan ticari özelliklerini ezberleyip burada çok bilmiş geçinen saygısız sizler acaba ne iş yapıyorsunuz çok merak ettim. Bu arada dedim ya hobi olarak öğrenciyken yapıyorum bu işi diğerlerinin yanında hangi biriniz öğrenciyken 6 saat çalışıp +3k ücret alıyor?

Beni başkalarıyla karıştırma sevgili dostum. Ben Türkiyede yapabilen kişi sayısı bir elin parmağını geçmeyecek bir iş yapıyorum, öğrenciyken iş kurdum ve 6 saat dahi çalışmadan TL'nin daha kuvvetli olduğu zamanlarda 6-7 bin TL kazanıyordum. Sorun kimin ne kadar kazandığı değil. Ben ticari özellik üzerinden konuşmuyorum. Sen teknik servisten para kazandığını iddia ediyorsun ve bir markanın ürünleri hakkında sorunlu olduğuna dair bir iddia ortaya atıyorsun, lakin senin sorun olarak nitelediğin şeyi sorun olarak niteleme sebebinin bir bilgi eksikliği olduğunu söylüyorum. Bir ürün hakkında ahkam keseceksen, öncelikle özelliklerini öğreneceksin, burada hakaretamis bir şey yok. "Kusura bakmayın ben öyle olduğunu bilmiyordum." Deyip birçok kişinin saygısını kazanabilecekken yanlış bilginde ısrar edince haliyle üsluplar da biraz sertleşiyor. Google'dan mı öğreniyorum? Eksik kaçar. CPU'nun nasıl çalıştığını bilen, performans faktörlerini değerlendirebilen yabancı profesyonellerin yazdıklarını okuyarak ve bazı şeyleri kendim değerlendirerek bir takım bilgilere ulaşıyorum. Sen CPU mimarisinden anlıyorsun ki herhalde şirketlerin sunduğu teknik bilgilerin değerlendirmelerde bulunmak adına yeterli olmadığını düşünüyorsun. Okulda vakti geldiyse "Mikromimari" dersi almışsındır ancak bizim okullarımızda hala mikro mimari diye 32 bit Pentium 3'lerin falan çalışma prensipleri anlatılıyor, okulda aldığın dersi yalayıp yutsan hocası olacak kıvama gelsen dahi bugünün kompleks işlemci mimarileri hakkında fikir sahibi olman çok zor. Ayrıca ben kararlarımı performans metriklerine bakarak veriyorum. X86_64 ISA'sına sahip bir işlemcinin(Athlon 64 sonrası bütün AMD ve Intel işlemciler) çalışan komut setlerini her bir döngüde ne hızda işlediğine göre bir IPC değerine sahip olur. Zen çekirdeklerinin her bir döngü başına işlem kapabilitesi Intel'in Haswell işlemcileriyle kafa kafaya. Ayrıca AMD'nin SMT implementasyonu Intel'inkinden ciddi anlamda daha verimli. Intel de son Meltdown ve Spectre güncellemeleriyle Lake çekirdeklerinin IPC'sini Haswell seviyesine çektiğinden Zen çekirdeğiyle Coffee Lake çekirdeği AVX512 kullanılmadığı takdirde aynı IPC değerine sahip. Yani aynı saat hızında aynı performansı veriyor. Ayrıca bunu yaparken de daha verimli bir şekilde yapıyor çünkü şu anda Ryzen'lerin üretildiği üretim süreci Intel'in dökümhane teknolojisine göre %30-40 oranında daha düşük bir başarıma sahip. Yani adı 14nm olmasına rağmen Ryzen'ler aslında Intel'in 22nm+ Haswell'lerinden hallice bir üretim teknolojisiyle üretiliyor ve buna rağmen daha verimli. Durum bu olunca Zen çekirdeklerinin mühendislik olarak Skylake çekirdeklerinden çok daha başarılı olduğu gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Gerçekten yazılım mühendisliğini hangi okulda okuduğunu merak ettim? Saygın bir üniversitede okuyorsan yine bir nebze de, Anadolunun ücra bir kasabasında seçim yatırımı olarak açılmış bir üniversitede ya da ticarethane niteliğindeki bir tabela üniversitesinde yazılım mühendisliği okuyorsan böyle cakalar satmaman en doğrusu olur diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Beni başkalarıyla karıştırma sevgili dostum. Ben Türkiyede yapabilen kişi sayısı bir elin parmağını geçmeyecek bir iş yapıyorum, öğrenciyken iş kurdum ve 6 saat dahi çalışmadan TL'nin daha kuvvetli olduğu zamanlarda 6-7 bin TL kazanıyordum. Sorun kimin ne kadar kazandığı değil. Ben ticari özellik üzerinden konuşmuyorum. Sen teknik servisten para kazandığını iddia ediyorsun ve bir markanın ürünleri hakkında sorunlu olduğuna dair bir iddia ortaya atıyorsun, lakin senin sorun olarak nitelediğin şeyi sorun olarak niteleme sebebinin bir bilgi eksikliği olduğunu söylüyorum. Bir ürün hakkında ahkam keseceksen, öncelikle özelliklerini öğreneceksin, burada hakaretamis bir şey yok. "Kusura bakmayın ben öyle olduğunu bilmiyordum." Deyip birçok kişinin saygısını kazanabilecekken yanlış bilginde ısrar edince haliyle üsluplar da biraz sertleşiyor. Google'dan mı öğreniyorum? Eksik kaçar. CPU'nun nasıl çalıştığını bilen, performans faktörlerini değerlendirebilen yabancı profesyonellerin yazdıklarını okuyarak ve bazı şeyleri kendim değerlendirerek bir takım bilgilere ulaşıyorum. Sen CPU mimarisinden anlıyorsun ki herhalde şirketlerin sunduğu teknik bilgilerin değerlendirmelerde bulunmak adına yeterli olmadığını düşünüyorsun. Okulda vakti geldiyse "Mikromimari" dersi almışsındır ancak bizim okullarımızda hala mikro mimari diye 32 bit Pentium 3'lerin falan çalışma prensipleri anlatılıyor, okulda aldığın dersi yalayıp yutsan hocası olacak kıvama gelsen dahi bugünün kompleks işlemci mimarileri hakkında fikir sahibi olman çok zor. Ayrıca ben kararlarımı performans metriklerine bakarak veriyorum. X86_64 ISA'sına sahip bir işlemcinin(Athlon 64 sonrası bütün AMD ve Intel işlemciler) çalışan komut setlerini her bir döngüde ne hızda işlediğine göre bir IPC değerine sahip olur. Zen çekirdeklerinin her bir döngü başına işlem kapabilitesi Intel'in Haswell işlemcileriyle kafa kafaya. Ayrıca AMD'nin SMT implementasyonu Intel'inkinden ciddi anlamda daha verimli. Intel de son Meltdown ve Spectre güncellemeleriyle Lake çekirdeklerinin IPC'sini Haswell seviyesine çektiğinden Zen çekirdeğiyle Coffee Lake çekirdeği AVX512 kullanılmadığı takdirde aynı IPC değerine sahip. Yani aynı saat hızında aynı performansı veriyor. Ayrıca bunu yaparken de daha verimli bir şekilde yapıyor çünkü şu anda Ryzen'lerin üretildiği üretim süreci Intel'in dökümhane teknolojisine göre %30-40 oranında daha düşük bir başarıma sahip. Yani adı 14nm olmasına rağmen Ryzen'ler aslında Intel'in 22nm+ Haswell'lerinden hallice bir üretim teknolojisiyle üretiliyor ve buna rağmen daha verimli. Durum bu olunca Zen çekirdeklerinin mühendislik olarak Skylake çekirdeklerinden çok daha başarılı olduğu gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Gerçekten yazılım mühendisliğini hangi okulda okuduğunu merak ettim? Saygın bir üniversitede okuyorsan yine bir nebze de, Anadolunun ücra bir kasabasında seçim yatırımı olarak açılmış bir üniversitede ya da ticarethane niteliğindeki bir tabela üniversitesinde yazılım mühendisliği okuyorsan böyle cakalar satmaman en doğrusu olur diye düşünüyorum.

Türkiye de bir elin parmağını geçmeyecek düzeyde kişinin yaptığı ve seninde dahil olduğun meslek neymiş merak ettim doğrusu? Teknik servisten para kazandığımı iddia ediyormuşum ne yapayım sana maaş bordrosu mu göndereyim? Dikkat ettiysen inatla teknik konulara girmeyip kullandığınız saygısız üslupdan dem vuruyorum. Ne olursa olsun bir hatam var ise ya da eksik bilgim bunu düzgün bir üslup ile belirtebilirsiniz. "Nerenin teknik servisinde calisiyorsan söylede oraya gelmeyelim, oraya gelen müşterilere acıyorum, sen orada çalıştığına göre çok da nitelikli bir yer değil gibisinden yorumlar kullandınız buna sende dahil yorumlarinin giris cümlelerine bakman yeter bunun yerine insan gibi düzgün bir üslup arkadaşım sen öyle diyorsun ama bu aslında şundan dolayı böyle oluyor diyebilmek bu kadar zor olmasa gerek hatalı bir yorumu karşındaki insana sırf bir şeyden taraf diye nefret kusarak yorum yazmak ancak acizlere yakışır. Okuduğum üniversiteye gelince zaten Yazılım Mühendisliği ülkede sayılı okullarda var en son 8 üniversitede vardı şu an kaçında var bilmiyorum. Ben Istanbul Aydın Üniversitesinde tam burslu okuyorum tam bir ticarethane dediğin gibi ama diğer yandan bu bölümün okunabileceği en iyi üniversitelerin basında geliyor. Aksi halde bu bölümde başı Anadolunun bir köyünde bulunan Elazığ Fırat üniversitesi çekiyor üstelik yazılım mühendisliği konusunda diğer muhendisliklere kıyasla üniversiteler neredeyse etkisiz kurumlar haline geldi çünkü daha kaliteli eğitimleri online eğitim platformlarından daha verimli bir şekilde alabiliyorsunuz. Son kez söylüyorum ben Yazılım mühendisliği okuyorum tam burslu ve yüzde yüz ingilizce olarak yani yabancı dilimde var şu an için c1 seviyesinde ve teknik servisteki işi hobi olarak yani geçici süreyle yaptığımı söylemiştim asıl mesleğim tamamen yazılım. Bu konuyu uzatmayı yersiz buluyorum bu nedenle öncelikle saygılı olmayı öğrenin sonra dilediğinizi yazın 2 satır yazı yazıp bilgili ve nitelikli görüneceğim diye hic tanimadiginiz insanlara zorbalık yapmak doğru değil zaten bir suçtur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveDüşkünü -- 24 Mart 2018; 15:12:22 >

Simultane Tercümanım. Ben sana "Teknik serviste çalışmıyorsun" demedim. Böyle bir iddian var ama o işi yapan birinin asla ıskalamaması gereken bir şeyi ıskalıyorsun. Aynı sorunu Nvidia 1000 serisinde yaşasaydın "Nvidia'ya asla bulaşmayın sorunlu marka" diyecek miydin, demeyecektin. Önyargıların ve eksik bilgilerinle insanlara yanlış bir bilgi aşılamaya çalıştığında, bunu yapan bir takım organize şirket trolleri de olduğundan, onlarla aynı şekilde kodlanıyorsun ve böyle bir üslup kaçınılmaz olabiliyor. Ben seni kırdıysam yine kusuruma bakma ama şöyle de bir durum var ki; teknik servisin arıza tespiti yapan elemanı son nesil GPU'ların analog sinyal desteklemediğini bilmiyorsa ve GPU'ya analog ekran bağlayıp, çalışmayınca da "Bu APU bozuk" diyorsa gerçekten o teknik servisin bir sorunu vardır. Biraz daha sektör takibi yapılması lazım, işlerin daha ciddi bir şekilde yapılması lazım. Kaldı ki bu sert üslubumun sebebi de "Ben teknik servis çalışanıyım" diyerek kendini benim bilmediğim şeyleri biliyormuş gibi pazarlamaya çalışmandı. Bu durumun böyle olmadığını kanıtlamak adına da analog-dijital sinyal muhabbetini gündeme getirdim. Anakart/Ekran kartı PCB'sinin üzerindeki bileşenleri benden daha iyi değerlendirirsin, ona dair bir iddiam yok ama eksik bilgiyle "AMD çöp" falan gibi "bilgileri" "Ben teknik servis elemanıyım" gibi bilgilerle birlikte servis edersen senin yaptığın algı yönetimi oluyor. Zen çekirdeği Lake çekirdekleri ile aynı performansa sahip ve AMD Intel'in 6 çekirdeğinden daha ucuza 8 çekirdek veriyorsa(3 ay önce Intel'in 4 çekirdeğinden ucuza 8 çekirdek veriyordu), ve AMD 2020'ye kadar çıkaracağım işlemcileri bugün aldığın anakarta takabileceksin diyorsa, AMD işlemci bal gibi de alınır ve doğru kullanıcı kararı AMD almaktır. Değerlendirme yaparken biraz daha detaylı araştırma yapmanı tavsiye ederim. Bir de Intel'in Spectre ve Meltdown açıkları çok ciddi açıklar iken AMD'ye manipülasyon amacıyla atılan bir iftirayı(13 açık) kafanızda daha da arttırarak 18 yapmanız da hiç şık bir davranış değil ve iyi niyetinizi sorgulatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 24 Mart 2018; 15:56:37 >

• 8700k kullanıyorum tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.