Şimdi Ara

i7 920 oc yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sonunda stok fanı değiştirdim ve overclock işine giriyorum. Cooler Master Hyper 212 EVO ile kullanan var mı?

Gayet iyi soğutuyor şu anda bclk:180mhz de çarpan 21 cpu volt: 1,40 ram 1080 mhzde ( kingston hyperx 1600mhz )

yük altında en fazla 75 dereceye çıkıyor fakat stabilite biraz sorunlu.
    Battlefield 3 de bazen saçma bi şekilde takılmalar yapıyor. Sanki lag yapar gibi bir kaç saniye donup sonra devam ediyor. Sebebi nedir sizce?

Yorumlarınızı bekliyorum...

• voltaj bana biraz yüksek geldi 920 D0 ile 4.0GHz 1.28v stabil çalışıyordu
  • Evet bende farkettim ve düşürdüm şu anda 1,275 ama hala takılma var oyunda.
    Ram'den şüpheleniyorum fakat ayarlarla oynamam rağmen sorunu çözemedim.
  • Bence sıcaklık çok fazla o soğutucu icin termal macunu düzgün uyguladınız mı soğutucuyu tam oturttunuz mu? Takılmasının sebebi büyük ihtimalle sıcaklık ısınınca direnç artıyor takılmalar oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcaklım en fazla 65 dereceyi görüyor. Sorun kesinlikle fazla ısınma değil.
  • quote:

Sıcaklım en fazla 65 dereceyi görüyor. Sorun kesinlikle fazla ısınma değil.
    yukarıda 75 yazmışsın hayır aynı işlemciyi bende kullandım stok fanla o.c. yapayım dedim sıcaklıktan dolayı takılmalar oluyor du
  • Evet 75 dedim ama sonra voltajı düşürdüm ve biraz daha farklı saat hızları ve çarpanlar deniyorum. En son 180x21 vcore:1,275 qpi:1,28 de kullanırken yük altında max 65 derece gösteriyor(real temp GT değeridir). Dikkatinizi çekerim stock fan değil kullandığım.
  • Zaten sıkıntı orada benım stock fanlı değerimi siz çok kaliteli bir fanla yakalamışsınız bir de default ayarlarda sıcaklıkları söyleyebir misiniz o zaman takılma oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

Zaten sıkıntı orada benım stock fanlı değerimi siz çok kaliteli bir fanla yakalamışsınız bir de default ayarlarda sıcaklıkları söyleyebir misiniz o zaman takılma oluyor mu?

Default ayarlarda maximum sıcaklık 63 derece. Takılmalar çok aza indi, yok gibi birşey. Ama sıcaklık sanki biraz fazla sanki.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

Zaten sıkıntı orada benım stock fanlı değerimi siz çok kaliteli bir fanla yakalamışsınız bir de default ayarlarda sıcaklıkları söyleyebir misiniz o zaman takılma oluyor mu?

Default ayarlarda maximum sıcaklık 63 derece. Takılmalar çok aza indi, yok gibi birşey. Ama sıcaklık sanki biraz fazla sanki.
    bence kesinlikle o soğutucuda bir sıkıntı var 63 derce çok fazla ben stok fanla default halde o sıcaklığa çıkmıyordum benim bir öncek sitemim i7 920 li idi i7 920 sıcaklığa çok hassas yüksek sıcaklıktan çok etkileniyor takılmalar başlıyor şu an kullandığım sistemde öyle 65 derce nin üstne çıktığı zaman (stok fanla 65e çııyordu şimdi o.c li 60 ı geçmiyor 4,2 ghz de ) takılmalar balıyordu
  • Ama stock fan ile 80 dereciyi aştığı bile oluyordu, ayrıca soğutucuda ne gibi bir sorun olabilir ki? Bence sizin bir yanlışınız var yada işlemcinize çok yüklenmiyordunuz o yüzden sıcaklığınız artmadı. Fakat sıcaklıkla alakalı olsa üstteki frekans ve voltaj ayarlarında da sorun çıkmaması gerekmiyor mu? Çünkü orada da 65 derece max sıcaklıktı. Çok saçma bir durumdayım şu anda ve çözüm bulamıyorum.
  • i7 920 için overclock rehberlerini ve forumları incelediğimde herkes 80 derecenin üstüne çıkmadıkça sorun olmadığından bahsediyor. Ama ben 65 derecede bile performans sorunu yaşıyorum. Çok ilginç.
  • quote:

i7 920 için overclock rehberlerini ve forumları incelediğimde herkes 80 derecenin üstüne çıkmadıkça sorun olmadığından bahsediyor. Ama ben 65 derecede bile performans sorunu yaşıyorum. Çok ilginç.
    ben ama oturmamış olabileceğinden şüpheliyim bu değerler yarım saatlik prime 95 in sonuçlarına göre
  • Default ayarlarda da takılmalar başladı. Acaba sorun başka bir donanımda mı yoksa yazılımsal birşeymi? Sorunun nereden kaynaklandığını nasıl tespit edebilirim acaba?
  • Eğer deneyebiliyorsanız başka işlemcı deneyin ekram kartınız nedir onunda sıcaklığı aşırı artmış olabilir veya çok küçük bir ihtimal vırüs taraması yaptırın

• tam virüs taraması yaptım temiz gözüküyor sistem. ekran kartım hd5850 sıcaklık değerleri de normal gözüküyor( en fazla 80 derece ama zaten eskiden bu değerlerdeydi ) bakalım şimdi yine test aşamasındayım. disk defrag falan yaptım olmadı bir de format atacağım. sonuçları paylaşırım buradan.
  • Uzun zaman oldu fakat durum değişti arkadaşlar sizi de bilgilendireyim. KPSS'yi atlatır atlatmaz sisteme format attım bugün. Ne takılma kaldı de başka bir sorun. Normalden 12-20 fps fazla almaya başladım BF3'de ve keyfim yerine geldi :))) Şu anda işlemci 160*21=3.36 Ghz hızında ve sıcaklık 60 dereceyi geçmiyor....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.