Şimdi Ara

i7-920 ye 2* 2gb 1600mhz CL8 Kingston dogru secimmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaslar arastirmadan bilgsayar topladim ve simdi biraz kafam karismis durumda yardimci olursaniz sevinirim :(
    P6-TD anakart ve i7-920 islemci me 2*Kington Hyprex 1600mhz CL8 ram aldim acaba yanlis mi yapmisim diye kafama takildi forumlari gezerken o islemciye 3 kanal oneriyorlar . ne kadar eksikligini yasarim veya 3 yola nasil gecerim ( bi tane daha ikili 1600 CL8 alip kullansam uygun olur mu ? anakartin kitapciginda dimm1 a-b dimm2a dimm3a seklinde takabilcegimi gordum ordan fikir edindim )
    yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

• I7-920 islemciler 3 kanal destekler bu sebeple anakartta 6 adet ram slotu bulunur. 3 kanal kullanmiyacaksaniz I7-920 bosuna alinmis demektir.

2 kanal ram de kullanabilirisniz ama islemcinin hakkini vermek icin 3 kanal kullanmanizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

I7-920 islemciler 3 kanal destekler bu sebeple anakartta 6 adet ram slotu bulunur. 3 kanal kullanmiyacaksaniz I7-920 bosuna alinmis demektir.

2 kanal ram de kullanabilirisniz ama islemcinin hakkini vermek icin 3 kanal kullanmanizi tavsiye ederim.

i5 alsaydı tabi 3 kanal ram olsa dahi ne kadar performamns artar tartışılır
  • 3 kanal remin %1 performansa katkısı vardır, hatta coğu uygulamada bu bile yoktur.

Oyunlarda dual veya triple fark etmez.

Hata filan yok.
  • Burda 3 kanal ramin performansa katkisi hakkinda bir yorumda bulunmadim. Eger I7-920 ile 3 kanal ram kullanilmayacaksa neden bu islemci alinir? Madem 2 kanal ram ile kullanilacak o zaman 850 yada i5-750 daha iyi bir secim olurdu.
  • simdi iste tumden kafam karisti :S %1 lik performans icin heralde luzumsuz olur

3 kanal yapmak icin en ekonomik yolu tavsiye edermisiniz
    mesela bi tane daha 2* 2gb 1600 cl8 alsam 1. dime 2, 2.ve 3. dimme 1 er tane 2gb ram taksam kitapta yazdigi gibi hakkini vermis olurmuyum ?
  • quote:

Burda 3 kanal ramin performansa katkisi hakkinda bir yorumda bulunmadim. Eger I7-920 ile 3 kanal ram kullanilmayacaksa neden bu islemci alinir? Madem 2 kanal ram ile kullanilacak o zaman 850 yada i5-750 daha iyi bir secim olurdu.

Sen üstüne alınmısın galiba ama ben senin mesajını okumadım bile, ben sadece başlığı açanın mesajlarını okuyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Kimseyle bu forumda tartışmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Şubat 2010; 20:06:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarcan

simdi iste tumden kafam karisti :S %1 lik performans icin heralde luzumsuz olur

3 kanal yapmak icin en ekonomik yolu tavsiye edermisiniz
    mesela bi tane daha 2* 2gb 1600 cl8 alsam 1. dime 2, 2.ve 3. dimme 1 er tane 2gb ram taksam kitapta yazdigi gibi hakkini vermis olurmuyum ?

Boşu boşuna masraf yapmıs olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

quote:

Burda 3 kanal ramin performansa katkisi hakkinda bir yorumda bulunmadim. Eger I7-920 ile 3 kanal ram kullanilmayacaksa neden bu islemci alinir? Madem 2 kanal ram ile kullanilacak o zaman 850 yada i5-750 daha iyi bir secim olurdu.

Sen üstüne alınmısın galiba ama ben senin mesajını okumadım bile, ben sadece başlığı açanın mesajlarını okuyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Kimseyle bu forumda tartışmam.

Yanlis anlasilma yok, bende tartismayi sevmem

Benim yazdigim yazi da genele yonelikti

• bilgiler icin hepinize tesekkurler
    ucuz yolu secip mevcutla yetincem galiba :)
  • CORE İ7 kullanacaksan 3 kanal ram kullanman daha iyi olur 3*1 yada 3*2 kitler
  • Aynı ramin 2gbliğini alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarcan
    merhabalar ,
    arkadaslar arastirmadan bilgsayar topladim ve simdi biraz kafam karismis durumda yardimci olursaniz sevinirim :(
    P6-TD anakart ve i7-920 islemci me 2*Kington Hyprex 1600mhz CL8 ram aldim acaba yanlis mi yapmisim diye kafama takildi forumlari gezerken o islemciye 3 kanal oneriyorlar . ne kadar eksikligini yasarim veya 3 yola nasil gecerim ( bi tane daha ikili 1600 CL8 alip kullansam uygun olur mu ? anakartin kitapciginda dimm1 a-b dimm2a dimm3a seklinde takabilcegimi gordum ordan fikir edindim )
    yardimlariniz icin simdiden tesekkurler

3 adet DDR3 bellek içeren BELLEK KİTİ (3x1GB veya 3x2GB) almanız lazım
    32-bit işletim sistemi kullanacaksanız 3x1GB almanız lazım, daha üstünü düşünmeyin çünkü işletim sistemi görmeyecektir
    64-bit işletim sistemi kullanacaksanız 3x2GB alabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.