Şimdi Ara

İ7 950 + MSİ X 58 GD 65 4713 MHZ oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • i7 anakartların OC potansiyeli genel olarak 2 kriter ile değerlendirilir.

1. Max bclk,(İşlemci ve soğutmaya göre de değişir)
    2. Max NB frekansı

Arkadaş bu değerler hakkında yapabildiği en yüksek değerleri SS ler ile sunarsa, bu anakartı düşünenler için güzel bir kaynak olur diye düşünüyorum.
    i7 için yeni F/P anakartı MSI x58-GD65 olabilir...
  • ooo hemşehrim güzel sonuç almışsın şu işi banada bi öğret bir ara çaya gelimde:)
  • anakarttan 24-25 çarpanıda seçebiliyorum i7 950 le ler 23 çarpanlı değilmiydi i7 lerle geç tanıştım ya

İ7 950 + MSİ X 58 GD 65 4713 MHZ oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle58

i7 anakartların OC potansiyeli genel olarak 2 kriter ile değerlendirilir.

2. Max NB frekansı

Arkadaş bu değerler hakkında yapabildiği en yüksek değerleri SS ler ile sunarsa, bu anakartı düşünenler için güzel bir kaynak olur diye düşünüyorum.

ilk i7 im bu sistemim evet

en fazla gördüğüm fsb 224 oldu anakart 224 ün üstünü yapamıyor ne yazıkki :(

224 dede stabil değil zaten bu arada n.b ( kuzey köprüsü voltajı hangisi acaba i7 de qpi voltajı ich voltajı cpu pll voltajı bunlarla ilgili bir bilgilendirme yaparsan fena olmaz aslında

• i7 de diğer chipset ler gibi nb e pek fazla voltaj vermene gerek yok. anakart yapamıyorsa ne kadar voltaj versende daha çıkmıyor.

Bclk ve ram stabilitesi için iş QPI/VTT voltajında.

i7 de diğer bir ince ayrıntı ise PCI-e frekansı. Bunu diğer chipsetler gibi 100 e sabitlemiyorsun. Bu frekansı artırdıkça anakartının yapacağı bclk da artıyor. Mesela 105-110 dene, bclk 230 a kadar çıkar. Tabi belli bi değerin üstünde anakart sapıtıyor.

Skoru gittikçe geliştiriyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 29 Aralık 2011; 21:57:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trooper27

quote:

Orijinalden alıntı: eagle58

i7 anakartların OC potansiyeli genel olarak 2 kriter ile değerlendirilir.

2. Max NB frekansı

ilk i7 im bu sistemim evet

en fazla gördüğüm fsb 224 oldu anakart 224 ün üstünü yapamıyor ne yazıkki :(

224 dede stabil değil zaten bu arada n.b ( kuzey köprüsü voltajı hangisi acaba i7 de qpi voltajı ich voltajı cpu pll voltajı bunlarla ilgili bir bilgilendirme yaparsan fena olmaz aslında

PRİME 95 testine tabi tutun ama çalıştırmadan önce core temp i açık tutun prime 95 stabilite test için 10dk yeterlidir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.