Merhaba. İki işlemciden de stok soğutucu çıkmıyor. zaten stok ile de kullanamazsınız. Kasanız 240mm sıvı soğutucu destekli olduğu ve güç kaynağınız da 750watt olduğu için bence 13600KF alıp arctic liquid freezer iii 240mm ile soğutursanız tatmin edici bir sisteme uygun fiyata sahip olursunuz. ileride bütçe oluşursa da rtx 4060 alır full hd de güzel bir sisteminiz olur. |
★★★ İ9 13900K-KF & İ7 13700K-KF & İ5 13600K-KF ★★★ Test & Isı & O.c Değerleri Paylaşım (36. sayfa)
-
-
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Gönlüm 13700K sistemden yana, sanırım onu alacağım. 13600KF'li sistemde soğutucu olarak DeepCool Gammax GTE V2 varmış. DDR5 sisteme geçmek daha mantıklı geldi bana. Aslında AMD taraftarıyım ama oyunum Intel için uygun. Diyelim ki 13700K aldım, bu sistemi 240 mm sıvı soğutucu ile soğutabilir miyim? Sadece bir oyun oynuyorum, geriye kalan tek işim YouTube veya Chrome üzerinde dolaşmak. Bugün araştırırken Thermalright Frost Commander 140 hava soğutucusunu buldum , şöyle yazmışlar bu soğutucu için:
“cougar aqua 360mm sıvı soğutucu vardı boşta 50-55 arası seyrediyordu oyunlarda 75-83 arasıydı şimdi ise boşta 30 derece oyunlarda 55 max dereceyi görüyor inanılmaz bir performansı var %100 tavsiyemdir pişman olmayacaksınız.”
“Thermalright Intel LGA 1700 soketli işlemciler için Güçlendirme Kiti (TF7 Termal Macun Dahildir) (LGA 17XX-BCF-BLACK) ile birlikte alıp kurdum. 12700k cpum açılışı 75-80 ile yapıp 99 dereceye kadar tırmanıyordu. şuanda açılış 25-30 derece maksimum 65 dereceye çıkıyor. iki üründen de memnunum tavsiye ederim.”
Bu hava soğutucusu 13700K'yi dizginleyebilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
13700k için frost commander 140 yeterli gelecektir. ancak psuyu da güvenilir bir 1000w civarına çekmeniz gerekebilir.
-
Hocam, işlemcinin üzerinde Intel soğutucu varmış. Görsellere bakınca bunun şu model olduğunu anladım. Satıcı, bununla herhangi bir sorun yaşamadığını söyledi. Yabancı kaynaklarda bakarken çok yetenekli olduğu yazıyordu. Bir süre bununla idare ederim sanırım. PSU değiştirmek de maliyetli, bu Intel çok emek istiyor hocam be.
www.pttavm.comIntel Laminar Rm1 80mm Fan 12. Nesil (65w Tdp) - PttAVM.com - 2024https://www.pttavm.com/intel-laminar-rm1-80mm-fan-12-nesil-65w-tdp-lga-1700-cpu-sogutucu-p-825423565?utm_source=akakce.com&utm_medium=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.67.1
-
O soğutucu ne 13600K yı ne de 13700k yı soğutabilir. o soğutucu 12. nesil için tasarlanan bir soğutucu.
-
Zaten stok fanlar genel olarak soğutmuyor hocam, aşırı ısınmasını engellesin, yeter. Bu soğutucu ile bir iki ay kullansam sorun olur mu? Zaten dediğim gibi, bilgisayarı zorlayacak herhangi bir iş yapmıyorum. İnternette sörf yapıyorum sadece. Bu durum, işlemciye zarar verir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O soğutucu 65w için tasarlanmış bir işlemci. 13600k 181w, 13700k 253w. İşlemciyi yakarsınız.
Bu satıcı nasıl kullanmış peki hocam, yansa onda yanardı bence 😃
Throttlinge girmiştir işlemci. ben olsam o işlemciyi de almam.
-
Valla kafamı karıştırdınız hocam. Ne yapayım bilemedim. Şimdi bu işlemci sağlıklı çalışmaz mı yani? Bir şey daha soracağım. Bu ColdPower F-Air kasa Thermalright Frost Commander 140'ı destekler mi bir de?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çirkinlik Ne Kadar Kolay -- 25 Kasım 2024; 15:32:33 >
kasanın 160mm cpu fan desteği var görünüyor. dolayısıyla frost commanderda sorun olmaması lazım. ben 12700k kullandım. stock soğutucu ile kullanmak mümkün değil. ben olsam riske etmezdim.
-
Teşekkür ederim hocam. Bu işlemci garantili zaten. En az 1.5 yıl garantisi var, bahsettiğiniz sorun olsa garanti kapsamına girer mi? Kafam çok karıştı.
stok soğutucu değilse garantiye girmez.
-
Anladım hocam, teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X