Şimdi Ara

İBİZA, CORSA Sizce Hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sharkemre

teneke corsa ya para verilmez ibiza da çok dar ve içi tipsiz ben olsam fiesta yada punto alırdım

yav arkadaş bir sefer de fanboyluk yapmayın ya, karşılaştırdığı araca bak punto sadece buna gülünür valla fiestanın içi çok mu geniş herhalde hayatında hiç fiestaya binmedin hadi polo al dersin, 2006 focus al dersin de sen pikachuya karşılık su pokemonunu kullanıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpit -- 21 Ocak 2015; 20:49:13 >

• Hocam 1.2 nin nazı çekilmiyor, bence ibiza 1.4 daha iyi ,sıfır zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bada38

quote:

teneke corsa ya para verilmez ibiza da çok dar ve içi tipsiz ben olsam fiesta yada punto alırdım

yav arkadaş bir sefer de fanboyluk yapmayın ya, karşılaştırdığı araca bak punto sadece buna gülünür valla fiestanın içi çok mu geniş herhalde hayatında hiç fiestaya binmedin hadi polo al dersin, 2006 focus al dersin de sen pikachuya karşılık su pokemonunu kullanıyorsun

punto kötü bir araç mı ? hem motor olarak hem genişlik olarak hemde kalite olarak gayet yeterli bir araç ? halan punto ya palio,tofaş gözüyle bakıyorsan oda senin cahilliğin ayrıca ibiza fiesta dan çok daha dar bir araç corsa ile punto ortak üretim ben corsa ya teneke lafını tasarımı kötü olduğu için dedim yoksa punto da corsa da ncap tan 5 yıldız almış araçlar ayrıca herkesi kendin gibi fanboy sanma sen git pokemon izle ergen

• quote:

Orijinalden alıntı: Müdürspor

quote:

Corsaya teneke deyip, Punto alırım demeniz de cidden mükemmel hocam.

neden punto kötü araç mı ?
  • Spordaydım bu arada konuya bayağı yazan olmuş. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Punto tavsiye eden arkadaşlar olmuş, 2 ay falan 2. El punto kovaladım ama sağlam temiz bulamadım bir türlü. Tercihlerim arasına sıfır araçları da eklenince, puntoyu biraz geriye bırakmış oldum. 30 ay 0 faiz kampanyasında da faiz bindiriyorlar falan o yüzden puntoyu bir arka plana aldım. Bu bahsettiğim tanıdık galeri de eğer punto bulabilirsem neden olmasın oturur bir düşünürüm Fiat bayiinden almak istemiyorum, galeri elinde ibiza olduğunu yakında corsa geleceğini de söyleyince bu ikisi arasında kaldım bende, her iki araçta isteklerime uyuyor çünkü.

• quote:

quote:

quote:

punto kötü bir araç mı ? hem motor olarak hem genişlik olarak hemde kalite olarak gayet yeterli bir araç ? halan punto ya palio,tofaş gözüyle bakıyorsan oda senin cahilliğin ayrıca ibiza fiesta dan çok daha dar bir araç corsa ile punto ortak üretim ben corsa ya teneke lafını tasarımı kötü olduğu için dedim yoksa punto da corsa da ncap tan 5 yıldız almış araçlar ayrıca herkesi kendin gibi fanboy sanma sen git pokemon izle ergen

ergen derken çocuklarla karıştırdın herhalde, hem teneke de sonra ben tasarımına laf etmiştim de, bende kullandım ki ona göre yorum yapıyorum, punto,ibiza, fiesta ve corsayı çok iyi biliyorum, punto klima açıkken inegöl-bursa arasındaki rampayı çıkamaz oldu da klimayı kapattık öyle kendine geldi 1.4 olmasına aldanma... bak ben 2006 2007 model focus al daha iyi dedim, sen konuya girerken corsa gibi teneke bir araç dediğin an direkt kötülüyorsun, buradaki arkadaşa seçimi için yardımcı olmaya çalışıyoruz,daha doğru şeyler yazarak arkadaşa yardımcı olabilirsin, yok ben bunu kastettim falan geçiniz...

• İkinci eli Corsanın çok iyidir, yan sanayi de dahil çok fazla yedek parçası var ki bazı parçaları çok çok ucuz orjinaline göre,nispeten sorunsuz araçlardır sorun olsa bile çözümü mutlaka vardır.

Eğer bütçe sorun ise Corsa D ( mevcut kasa) ile Corsa C arasında fazla fark yok, Corsa C 1.3 dizel Silverline modelleri donanımı zengin,fiyatı da uygundur yeni kasalardan donanım olarak eksiği yok tabi bulabilirseniz Cosmo alın en donanımlısı o. Km olayına fazla takılmayın 1.3 dizeller çok sağlam ve uzun ömürlü bir motordur yeterki bakımlı olsun araç, minimum 500 bin km ki İstanbuldaki çoğu taksici bile 500-750 bin km arasını zorluyor öyle söyleyeyim siz 1 milyon km bile yaparsınız.
  • Seçimim ibiza olurdu...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Müdürspor

quote:

Corsaya teneke deyip, Punto alırım demeniz de cidden mükemmel hocam.

neden punto kötü araç mı ?

neden, corsa kötü araç mı ?
  • Malzeme kalitesi olarak corsanın bir üstünlüğü yok. Corsa baya eskidi ve sınıfında birçok açıdan geride bir araç bu kasa, en full donanımda dahi arka camlar elektrikli değil. Sıfır bakıyorsunuz farkındayım ama baktığınız araçlar boş donanım. İstanbulda birkaç araç buldum style paket hemde, biraz pazarlıkla alınabilir.

3 aydır satamamış 34bine alınır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-acil-satilik-ilk-sahibinden-ve-ihtiyactan-sorunsuzzzzzzz-188757196/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-kazasiz-boyasiz-30.000-km-195470293/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-orjinal-ve-full-13000-km-195684697/detay

Peugeot 208;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kuyumcudan-peugeot-208-tertemiz-ve-ekonomik-yakit-181750895/detay

• 2015 Model ESP li Seat ibiza almanızı tavsiye ederim. Paylaştığınız linkteki araçta sanırım esp yok. 2014 yılında bir aralar opsiyoneldi diye hatırlıyorum.

IBIZA 1.4 lt. 85 hp > Reference 35.900 ₺ "2015 Model"
    Ibiza 1.4 lt 85 hp > Style 38.900 ₺ "2015 Model"

Opel corsaya gelirsek araca makyaj geliyor başlangıç fiyatı 40 bin tl olacak. Şuan satılan corsaların şasesi bildiğim kadarıyla fiat punto ile aynı.
  • quote:

quote:

quote:

+1000

• @tenekekutu
    Öncelikle yorumumuz için çok teşekkür ederim. Parça konusunda bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum bende. Km konusunu kafama çok takmıyorum, zaten çok km yapmıyoruz. Alacağımız aracı kolay kolay satmayız büyük ihtimal ama satışa koyacağımız zamanda 100bin km yi geçmez muhtemelen. Dediğiniz modelleri de inceleyeceğim teşekkürler tekrardan.

@AlkanExclusive
    Benim de aklım ibiza da kalmış durumda.

@Abstraction
    Teşekkürler yorumunuz için. İlandaki araçları inceledim, temiz gözüküyorlar. Aynı aracın bu fiyatlar da ki daha donanımlı 2. Ellerine de göz atmakta yarar var gibi. Bunları da inceleyeceğim, zaten aklım ibiza da sıfıra yakın ve daha donanımlı 2. El bulursam daha cazip olacak gibi benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: rapzedee

2015 Model ESP li Seat ibiza almanızı tavsiye ederim. Paylaştığınız linkteki araçta sanırım esp yok. 2014 yılında bir aralar opsiyoneldi diye hatırlıyorum.

Opel corsaya gelirsek araca makyaj geliyor başlangıç fiyatı 40 bin tl olacak. Şuan satılan corsaların şasesi bildiğim kadarıyla fiat punto ile aynı.

yeni corsa da aynı şase kasa genel olarak değişmiyor aynı grande punto ile evo gibi far,tampon,stop ve iç tasarım değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapzedee

2015 Model ESP li Seat ibiza almanızı tavsiye ederim. Paylaştığınız linkteki araçta sanırım esp yok. 2014 yılında bir aralar opsiyoneldi diye hatırlıyorum.

Benim linkteki ilanın fiyatı ile, seatın fiyat listesinde 2015 model için verdiği fiyat arasında yaklaşık bin tl falan fark var. Dediğiniz gibi 2015 model tercih etmek daha mantıklı olabilir

• ibiza alın diyeceğim ama ibizada bomboş bir ibiza.
    onun dışında corsanın yüzü çok eskidi
  • quote:

Corsa teneke?
    İbiza tipsiz??
    İçi dar olmayan fiesta???
    Punto ??????????????

yav he he
  • Herkes arabanın tipiden dem vurmuş ama kimse motorları konuşmamış.İkiside 85 bg.Corsa vergi olarak daha avantajlı ancak corsanın yakıt tüketimi daha az.İki gün sonra fiyatlar fırlarsa (yakıt) ibiza daha sıkıntılı olur
  • Yaklaşık 2 yıl corsa kullandım ve 1 haftadır da 1.2 tsi dsg ibiza kullanıyorım. İki aracıda kullanmış biri olarak boyle bir ikilemde kalsam İbiza yı tercih ederdim.

• 4900 km bir araç paylaşmışsınız hocam, eğer kazası, boyası vs. olmayan, sıfır gibi bir araçsa en mantıklısı o. Baz paket sıfır yerine üst paket az kullanılmış araç tercih edilebilir.

Yok içinize sinmez de sıfıra karar verirseniz yine corsa derim. Güvenlik paketi dedikleri yeni yasa sebebi ile esp, lastik basınç sistemi vs. ekledikleri modeller. 1.2 motor olmasının vergi avantajı da var. Tek dezavantajı kasasının yakında değişecek olması.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.