Şimdi Ara

iç çephe yalıtım malzemesi ve boya tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
7
Favori
15.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum günaydın sabah sabah konuyuda hortlattık ama :) şimdi bugun nasipse tavsiye ettiğin ürünleri alıp yarın uygulamayı yapıcam bu vukavemet arttırıcı boya yı weber malzeme satan biyere sordum 12 kg luk var baska yok dedi ben sadece küçük bi odanın 2 duvarını yapacagım o yüzden çok fazla bu malzeme sart mıdır olmazsa olmaz mı ? Eğer Öleyse bunun 1-2 kilolugu hakkında bilgin var mı ? Var mıdır yok mudur 12 kg cok fazla gelcek cunku ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsonem boya deneyen var mı özellikle iç yalitim için

• İsonem marka boya kullanicilar var mi özelliklerinde isi ses yalitimi yaptigi yaziyor deneyimleri olanlar var mi

• quote:

Orijinalden alıntı: burak235

Dostum günaydın sabah sabah konuyuda hortlattık ama :) şimdi bugun nasipse tavsiye ettiğin ürünleri alıp yarın uygulamayı yapıcam bu vukavemet arttırıcı boya yı weber malzeme satan biyere sordum 12 kg luk var baska yok dedi ben sadece küçük bi odanın 2 duvarını yapacagım o yüzden çok fazla bu malzeme sart mıdır olmazsa olmaz mı ? Eğer Öleyse bunun 1-2 kilolugu hakkında bilgin var mı ? Var mıdır yok mudur 12 kg cok fazla gelcek cunku ?

başka markalardan da alabilirsin, 12kg az miktar yerdeki duvarlar için epey çok,
  • cydonia kullanıcısına yanıt
    tsk ederim yaptım kaplamayı botokontaksız oldu cok şükür yapısmada bi sorun olmadı duvara cekiç tornavide vs gibi seyelrle centikelr actım bi sıkıntı yok gibi şimdilik umaırm olmazda tsk ederim ilgin için :)
  • Merhaba.. Hocam Toki nin yapmış olduğu hesapta dıştan yalıtımlı ancak genel itibarla çok kötü işçilik olduğu için yalıtımın çok sağlıklı olmadığını sandığım bir evde oturuyorum.. salon da dış cepheye bakan yaklaşık 16 m2 lik duvara kendim içten yalıtım yapmayı düşünüyorum. siz taş yünü malzemesini önermişsiniz.. ben bu malzemenin 3 yada 5 cm liğinden alıp duvara bir yapıştırıcı madde ile yapıştırıp üzerini de duvar kağıdı ile kaplamayı düşünüyorum..siz ne dersiniz ? ayrıca tahmini maliyetim ne olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: areano

Merhaba.. Hocam Toki nin yapmış olduğu hesapta dıştan yalıtımlı ancak genel itibarla çok kötü işçilik olduğu için yalıtımın çok sağlıklı olmadığını sandığım bir evde oturuyorum.. salon da dış cepheye bakan yaklaşık 16 m2 lik duvara kendim içten yalıtım yapmayı düşünüyorum. siz taş yünü malzemesini önermişsiniz.. ben bu malzemenin 3 yada 5 cm liğinden alıp duvara bir yapıştırıcı madde ile yapıştırıp üzerini de duvar kağıdı ile kaplamayı düşünüyorum..siz ne dersiniz ? ayrıca tahmini maliyetim ne olur ?

taş yününün üzerini direk kaplayamazsın,düzgün olması için alçıpan gibi bir malzemeye ihtiyaçın var, yada kaba sıva gibi bir şey yapıp felan uğraşmak lazım ki, evin içinde çok gereksiz bu tarz şeyler, kalibel i alıp direk yapıştır, üzerine sadece bağlantı noktalarını saten alçı yapıp direk duvar kağıdı yapabilirsin, 5cm lik taş yünü olan kalibel toplamda 7cm gibi bir kalınlık yapıyor, buna dikkat etmek lazım,

yine ufak bir hatırlatma yapıyım, kalibel için yapıştırıcıya güvenmiyorsanız, çelik vidalı panel dübelleri var, onlarda mt2 ye 1-2 tane atarsanız çok daha sağlam olur

Yalitim uyguladiktan sonra nasil memnun musunuz

• burak235 B kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun. Bizlere uygulanan yüzey için maliyetleri ve memnuniyetinizi de bir paylaşım yaparsanız çok faydalı olucaktır.

Ayrıca ne kadar sürdü bütün işlemler ?
  • hocam bir odanın dısa bakan 2 duvarını yaptırdım duvarlardan biri 5.5 metre biri 3.5 metre idi yükseklik zaten 2.70 biliyosunuz 5 kalibel yapıstırma harcı işte köseler için malzemeler saten alcı vs 450 lira verdim sonra 1 kalibele daha ihtiyacım oldu aldıgım yerin depopsuna gittim kalibeli yarıdan kesti para almadı nedense ben aslında kesilmeyecegini düşünerek yine bütün kalibel alıcaktım 70 lira bu arada bi tanesi ama gerek kalmadı neyse kalibelleri yapıtırma işini kendim yapacagımı düşünüyodum yapısma yerlerinede saten alcıyı cekerim sonrada boyarım diye düşünmüşütüm yanlzı aldıgım yer tamamına ince bi kat saten alcı cekmem gerektigini kalibelin üstünde olan alcıpan ın hem güzel durmayacagını hemde cok boya cekecegini ilk basta birleşme yerlerine saten alcı sonrada tamamına ince bi kat alcı en saglıklısı olacagını söyledi bende alcıyı kendim cekemeyecegim için bi usta ile anlastım onları yapıstırması ve 2 duvara saten alcı cekemsi için 120 liraya anlastım usta gec geldi o yuzden ilk gün onları yapıstırdık birleşme yerlerine saten alcıyı cektik ve usta ayrıldı ertesi gün sabah gelip duvarların tamamına saten alcıyı cekti tabi cam ve duvar köselerien köşebentleri koydu falan sonra o gün alcının kurumasını bekledim ertesi gün boyasını vurdum tertemiz cıktı benim 3 gün sürdü denebilir ama 2 gündede bitebilir aslında ilk gün usta gec gelmese 2 güdne bietrdi faydasını sorucak olursan daha cok sogukalr gelmedi biliyosun şimdilik tam çözemedik ama faydalı gibi sanki özellikle ev ısındımı kolay sogumuyo gibi geldi bize kıs sonunda daha saglıklı bilgi verebilirim sanırım :)

• burak235 B kullanıcısına yanıt
    bende dıs cepheye bakan duvarı kalbel kaplatmayı dusunuyorum fakat pencere kısmını nasıl yapılıyor sokulup tekrar mı takılıyor yoksa uzerınemı dosenıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sweet81

Yalitim uyguladiktan sonra nasil memnun musunuz

1 seneyi geçti yazın ve kışın farketti, ses de de hatrı sayılır derecede düştü(mucize beklemeyin)

gayet memnunum,
    Ben cadde uzerinde oturuyorum ses icinde faydasi olsun istiyorum sizce ses icin yuzde kac faydasi oldu yapturnaya degermi yani

• sweet81 S kullanıcısına yanıt
    ses ve ısı yalıtımı için başka bir çözüm yok bu kadar kolay uygulanan
  • quote:

hocam bir odanın dısa bakan 2 duvarını yaptırdım duvarlardan biri 5.5 metre biri 3.5 metre idi yükseklik zaten 2.70 biliyosunuz 5 kalibel yapıstırma harcı işte köseler için malzemeler saten alcı vs 450 lira verdim sonra 1 kalibele daha ihtiyacım oldu aldıgım yerin depopsuna gittim kalibeli yarıdan kesti para almadı nedense ben aslında kesilmeyecegini düşünerek yine bütün kalibel alıcaktım 70 lira bu arada bi tanesi ama gerek kalmadı neyse kalibelleri yapıtırma işini kendim yapacagımı düşünüyodum yapısma yerlerinede saten alcıyı cekerim sonrada boyarım diye düşünmüşütüm yanlzı aldıgım yer tamamına ince bi kat saten alcı cekmem gerektigini kalibelin üstünde olan alcıpan ın hem güzel durmayacagını hemde cok boya cekecegini ilk basta birleşme yerlerine saten alcı sonrada tamamına ince bi kat alcı en saglıklısı olacagını söyledi bende alcıyı kendim cekemeyecegim için bi usta ile anlastım onları yapıstırması ve 2 duvara saten alcı cekemsi için 120 liraya anlastım usta gec geldi o yuzden ilk gün onları yapıstırdık birleşme yerlerine saten alcıyı cektik ve usta ayrıldı ertesi gün sabah gelip duvarların tamamına saten alcıyı cekti tabi cam ve duvar köselerien köşebentleri koydu falan sonra o gün alcının kurumasını bekledim ertesi gün boyasını vurdum tertemiz cıktı benim 3 gün sürdü denebilir ama 2 gündede bitebilir aslında ilk gün usta gec gelmese 2 güdne bietrdi faydasını sorucak olursan daha cok sogukalr gelmedi biliyosun şimdilik tam çözemedik ama faydalı gibi sanki özellikle ev ısındımı kolay sogumuyo gibi geldi bize kıs sonunda daha saglıklı bilgi verebilirim sanırım :)

merhaba. kış bitti yalıtımınız ile ilgili son düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz? konfor yada maliyette bir değişikliğiniz oldu mu?

• sharp61 S kullanıcısına yanıt
    Isınamadıgımız battaniyesiz oturamadıgımız odada gayet güzel oturduk öle cok büyük seyler beklenmesede yüzde 30 diyebilirim biz ev olarak iyi ki yaptırmışız dedik :)

• Arkadaşlar merhaba, ürünü İstanbul'da nereden satın alabilirim acaba? Stoğu olan bir yer bulamadım. Beşiktaş'ta oturuyorum, komşuyla ortak olan duvarımızdaki gürültü için istiyorum, Beşiktaş'ta oturuyorum, satın alabileceğim neresi var? Koçtaş sürekli gelecek gelecek diyor ancak bir türlü stoklarına gelemedi.
  • quote:

Isınamadıgımız battaniyesiz oturamadıgımız odada gayet güzel oturduk öle cok büyük seyler beklenmesede yüzde 30 diyebilirim biz ev olarak iyi ki yaptırmışız dedik :)

Merhaba,

Yalıtımlar ilgili son durumunu nedir acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • macerhan kullanıcısına yanıt
    yalıtımı iyi ki yaptırmısız dedik yalıtımla ilgili sıkıntı yok ama bi oda günes görücek arkadas yiende günes gören diger odalar seviyesine cıkmıyor ancak yapılamdan önce ile fark var tabiki :)
  • quote:

yalıtımı iyi ki yaptırmısız dedik yalıtımla ilgili sıkıntı yok ama bi oda günes görücek arkadas yiende günes gören diger odalar seviyesine cıkmıyor ancak yapılamdan önce ile fark var tabiki :)

Herhangi bir yoğuşma veya küf problemi yaşadınızmı? Bende sadece dışarı bakan kuzey ve doğu cephesini buna ilaveten laminant altına xps düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.