Şimdi Ara

İç içe Data Reader kullanımıyla ilgili bir sorun (C#)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Proje ödevim olarak üniversitelerin Öğrenci Bilgi Sistemi sayfalarına benzer bir C# programı yazmam gerekiyor.
    Veritabanı tarafında kayıtlı öğrencilerin bilgilerini tutacak şöyle bir tablo oluşturdum;

Öğrencilerin fakülte ve bölüm bilgileri bu tabloda id olarak bulunacak. Programın çalışması esnasında bilgiler tablolanırken, öğrencinin FakulteId ve BolumId sütunlarındaki sayılar aşağıdaki Fakulte ve Bolum tablosunda eşleştirilerek ekrana bölümün ve fakültenin tam adı yazdırılacak;

Sorunum tam olarak şu;

Ogrenciler tablosundan verileri çekmek için aşağıdaki komutları kullanıyorum;

MySqlCommand kmt = new MySqlCommand("SELECT * FROM ogrenciler",conn);
    MySqlDataReader ogrList = kmt.ExecuteReader();
    while (ogrList.Read())
    {
    // Burada kolon isimleriyle verileri ulaşıp tek tek listbox'a ekleme işlemi yapıyorum
    }

Yukarıdaki döngünün içinde gelen FakulteId ve BölümId bilgilerini, aynı döngünün içinde yeni sorgular oluşturarak bolumler ve fakulteler tablosunda sorgulamak istiyorum. Fakat şu şekilde bir hata alıyorum;

System.InvalidOperationException: There is already an open DataReader associated with this Command which must be closed first.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeslanınKutusu -- 19 Mayıs 2018; 10:17:38 >

• OgrList. Close() yapmalısın. Yeni bir datareader acacakdan onuda kapatması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.