Şimdi Ara

Icewind Dale Enhanced Edition Türkçe dil desteği ile yayınlandı! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
7
Favori
10.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kurdun mu kardeşim ? Ana çözünürlükte sorun olmadı bende ama.

Gog versiyonu oynuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank08

Arkadaşlar oyunun grafikleriyle ilgili sorun yaşıyorum,inanılmaz pixel pixel karakterler ve yazılar okunmuyor,ama venomtrk'ün paylaştığı resimde gerçekten muazzam duruyor herşey,oyun eski biliyorum fakat Venomtrk'ün paylaştığı resimdeki gibi bile değil şuan oyunun grafikleri.. Ekran kartım Ati Radeon HD 7850 Sapphire 2gb OC 256bit edition olmasına rağmen çok çok kötü,nasıl bir ayar yapmam lazım,yardımcı olursanız çok sevinirim

Türkçe pakette bulunan setup-widescreen programını oyunun olduğu klasöre kurup programı çalıştırın ve burada yazdığım adımları uygulayın.

"Arkadaşlar oyun haliyle geniş ekrana destek vermiyor ama aşağıdaki linkten gerekli programı indirebilirsiniz, program şu oyunlarda geniş ekrana destek veriyor: Planescape:Torment, Baldur's Gate: Tales of the sword Coast, Baldur's Gate II: Shadows of Amn, Baldur's Gate II: Throne of Bhaal, Icewind Dale: Heart of Winter ve Icewind Dale II

İndirdikten sonra oyunun kurulu olduğu klasöre programı kurun ardından setup-widescreen programını çalıştırın, Dos ekranı açıldıktan sonra bir dizi soru soracak burada X kısmı için en yüksek çözünürlüğünüzü seçebilirsiniz (örneğin 1920), Y için de aynen seçin (örneğin 1080). Tabii yüksek çözünürlükten dolayı küçük yazılarla karşılaşmanız mümkün ama size en uygun çözünürlüğü bu şekilde değiştirebilirsiniz. Program gerekli dosyaları oyuna yükledikten sonra oyunu açın. Eğer config kısmına girip çözünürlüğü değiştirirseniz bu adımı tekrar uygulamanız gerekebilir. "

• @Delakiss @Venomtrk

Sorunum çözünürlük değil,çözünürlük durumunu hallettim ben dediğiniz gibi widescreen programı ile,benim sorunum grafik.. Oyunun grafikleri gerçekten çok kötü gözüküyor,karakterlerin etrafı piksel piksel duruyor,fakat Venomtrk senin verdiğin resimde gayet muazzam gözüküyor,biliyorum oyun eski,grafik bekleme falan diceksiniz,olay oda değil,olması gerekenden daha kötü bir görüntü var onu nasıl düzelticeğimi bulamadım sadece..
  • quote:

@Delakiss @Venomtrk

Sorunum çözünürlük değil,çözünürlük durumunu hallettim ben dediğiniz gibi widescreen programı ile,benim sorunum grafik.. Oyunun grafikleri gerçekten çok kötü gözüküyor,karakterlerin etrafı piksel piksel duruyor,fakat Venomtrk senin verdiğin resimde gayet muazzam gözüküyor,biliyorum oyun eski,grafik bekleme falan diceksiniz,olay oda değil,olması gerekenden daha kötü bir görüntü var onu nasıl düzelticeğimi bulamadım sadece..

Bir ekran görüntüsü yollayabilirsen daha net bir çözüm bulabiliriz. Bende de aynı kart var, istersen mevcut sürücünü silip 14.2 sürücüsünü yükle. Diğer oyunlarda da performans ve kalite artışın olur.

Tahminim yarın gibi 14.3 sürücüsü gelecek.

http://www.guru3d.com/files_details/amd_catalyst_14_2_beta.html

• venomtrk kullanıcısına yanıt
    Ben şuan 13.12 olan versiyonu kullanıyorum,bilgisayarı alalı 1 hafta oldu benim,şimdi ekran kartını sil yenisini yükle falan derken olanınıda bozmak istemiyorum açıkçası ..

http://i.hizliresim.com/KZ0Ara.jpg buyrun resmi çektim ben değerlendirin siz,neler yapabiliriz bakalım
  • quote:

Ben şuan 13.12 olan versiyonu kullanıyorum,bilgisayarı alalı 1 hafta oldu benim,şimdi ekran kartını sil yenisini yükle falan derken olanınıda bozmak istemiyorum açıkçası ..

http://i.hizliresim.com/KZ0Ara.jpg buyrun resmi çektim ben değerlendirin siz,neler yapabiliriz bakalım

Icewind Dale klasöründeki Config.exe kısmına girip Graphics kısmındaki ayarları resimdeki gibi yapın, 3D Setup'a tıklayıp GLSetup yazılımını kurun. En son geniş ekran aracıyla çözünürlüğünüzü ayarlayıp oyuna girin. Tahminim sorun çözülür bu şekilde.
     Icewind Dale Enhanced Edition Türkçe dil desteği ile yayınlandı!

3D Setupa tıkladığım zaman ''Register ve Skip'' kısmı çıkıyor register dediğimde mail adresi istiyor yazıyorum fakat sonra GO THE WEB veya exit seçeneği çıkıyor,Go the Web dediğimde internet sitesine yönlendiriyor fakat o sayfa çökmüş sanırım,exit dediğimde zaten yüklemiyor ne yapmalıyım?
  • quote:

3D Setupa tıkladığım zaman ''Register ve Skip'' kısmı çıkıyor register dediğimde mail adresi istiyor yazıyorum fakat sonra GO THE WEB veya exit seçeneği çıkıyor,Go the Web dediğimde internet sitesine yönlendiriyor fakat o sayfa çökmüş sanırım,exit dediğimde zaten yüklemiyor ne yapmalıyım?

Programı yüklemeden verdiğim ayarlardaki gibi çalıştırdınız mı?

Hala aynı sorun var mı bu ayarlarda?
  • Birde Planescape Torment ve Fallout 1'e türkçe yama yapılsa efsane kadro tamam olacak :D Haa birde Neverwinter Nights 1'i unutmayalım.
  • http://i.hizliresim.com/eX5yj3.jpg durum böyle şuanda,değişen birşey yok bence
  • quote:

http://i.hizliresim.com/eX5yj3.jpg durum böyle şuanda,değişen birşey yok bence

Oyunun klasöründe setup-ddrawfix diye bir program var mı? Varsa programı açıp 2'yi seçin.

Use WineD3D's Ddraw Library.

Belki oyunu kaldırıp tekrar kurmak da çözüm olabilir. Aklıma başka bir çözüm gelmedi.

GOG forumlarında da benzer bir sorun varmış çözüm için OpenGL kaldırıp 16 bit colour seçmişler.

http://www.gog.com/forum/icewind_dale/graphics_problems

• Ben OpenGL'i yüklüyemiyorum ki zaten sorunum orda ? dediğim gibi 3D Setup'a tıkladığım zaman yukarıda yazdıklarım oluyor..

Ayrıca oyunun içindeki klasörde setup-ddrawfix diye bir program yok malesef :/
  • quote:

Ben OpenGL'i yüklüyemiyorum ki zaten sorunum orda ? dediğim gibi 3D Setup'a tıkladığım zaman yukarıda yazdıklarım oluyor..

Ayrıca oyunun içindeki klasörde setup-ddrawfix diye bir program yok malesef :/

http://bitpatch.com/ie_ddrawfix.html

Buradan dosyayı çekip içindekileri oyunun klasörüne yükle. Sonra setup-ddrawfix çalıştır.

Bir şeyler yükleyecek sonra oyunu çalıştır. Belki sorun düzelir.

• Bu konuyu BSC'de haber olarak koyacaklar mı? Herkes duysun istifade etsin bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuhammedBasol

Bu konuyu BSC'de haber olarak koyacaklar mı? Herkes duysun istifade etsin bence..

Aslında haklısın. Doğrusunu söylemek gerekirse yamaya talebin az olacağını bekliyordum, ama bu kadar da az olacağını beklemiyordum. Çoğu kişi bu yamadan haberdar değil galiba. Mümkün olduğunca forumlarda duyurmaya çalıştık, ama elbette o da bir yere kadar. Okan bu konuda BSC ile konuşmuştu, ama bir sonuç çıkmadı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuhammedBasol

Birde Planescape Torment ve Fallout 1'e türkçe yama yapılsa efsane kadro tamam olacak :D Haa birde Neverwinter Nights 1'i unutmayalım.

Gönlüm onlara da Türkçe yama yapmak ister, ama tek adamla çok zor.
    Valla çıldırıcam olmadı yine .. Hala graifk verdiğim resimlerdeki gibi,o gölgeler piksel piksel gözüküyor karakter keza öyle..

Yanlız garip olan birşey var oyunu FullScreen oynadığımda sanki Oyuna blur efekti varmış gibi oluyor,oyunu windows modunda oynayınca gayet net oluyor blur gidiyor..
  • Hocam öncelikle büyük emeklerin için çok teşekkürler ve eline sağlık. Bu tarz emekler sayesinde Dragon Age ile başlayan türkçe rpg oynama hevesi bu türe yabancı olanlarda Skyrim ile de tavan yaptı.Bu türkçe yama ile de eminim ki türkçe rpg tavsiyesi isteyenlere büyük yardımın dokunacaktır.Darısı devamının gelmesinde.Bence Merlinin Kazanı'yla da konuşun, eminim ki onlar haber yapmaktan memnun olurlar ki kendileri her türlü türkçe gelişmeyi haber yaparlar.Bsc'de neden böyle yaptı anlamış değilim.Eline sağlık.
  • Bir ara türkçe yama ile sıfırdan başlayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konuyu hepden unutmuşum. Kendi adıma çok teşekkür ediyorum hocam. Gerçekten türk oyunculara büyük hizmet ediyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam sizin türkçe çevirilerinizle ilk olarak Risen adlı oyunda tanışmıştım. Oynamak hiç aklımda bile yokken çok zevk alarak bitirmiştim oyunu.

Old school rpglerin çoğalmasından yana birisi olarak iwd serisinden bir oyunu türkçe olarak oynama imkanına sahip olduğum için heyecanlıyım. Tekrardan teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.