Şimdi Ara

Idata aracılığıyla Italya vize başvurusu hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
4.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Idata üzerinden yakın zamanda Ankarada vize başvuru yapan var mı?
    İtalya vize başvurusu yapacağım ancak
    Aşağıdaki duyurular sebebiyle merak ettim, konsoloslukta yoğun oldukları gerekçesiyle randevu vermiyor.

iDATA ANKARA İTALYA VİZE BAŞVURULARI HAKKINDA...
    21 June 2013

İtalya Ankara Büyükelçiliği'nin talimatı üzerine iDATA Ankara İtalya departmanı 25-26-27-28 Haziran 2013 tarihlerinde başvuru kabul etmeyecektir. iDATA Ankara İtalya departmanı, ileri tarihlerdeki vize başvuruları için hazırladığınız evrakların sadece kontrolünü yaparak hizmete devam edecektir. Ayrıca Büyükelçilik tarafından şubemize gönderilen pasaportların dağıtım işlemi de devam edecektir.

TÜM iDATA OFİSLERİNİN KAPATILABİLME OLASILIĞI HAKKINDA...
    5 June 2013

BAĞLI OLDUĞUMUZ KONSOLOSLUKLARIN/ELÇİLİKLERİN BİLGİLERİ DAHİLİNDE SON GÜNLERDE TÜRKİYE'DE YAŞANAN OLAYLAR SEBEBİ İLE GÜVENLİĞİN SAĞLAMASI İÇİN TÜM iDATA OFİSLERİNİN VE ÇAĞRI MERKEZİMİZİN KAPATILMA DURUMU OLABİLİR. WEB SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

• Ben geçen hafta başvurdum kardeş, gideceğin tarihe en erken 90 gün, en geç 15 gün kala başvurabiliyosun.Evraklarını önce inceliyolar sonra pasaport takip numarası veriyolar.Ben gittiğimde çok yoğunluk göremedim, insanlar genelde Hollanda ve Almanya için başvuruyolardı.
    Başka forumlarda sabah erken gidin kuyruk oluyo diye yazmışlar ama 8.30'da gitmeme rağmen 1. sırayı verdiler.Genelde Temmuz-Ağustos döneminde çok yoğun oluyo zannedersem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimki 2 haftada cıktı
  • Teşekkürler, bu hafta başvuru almiyor italya için o yüzden haftaya kaldı, oda temmuz ayına denk gelecek inşallah yogun olmaz,
    forumlarda eksik belge vs. problem olabiliyor diyorlar sizin problem oldumu belgelerde, idata evrak listesi dışında birşeyler istediler mi?
  • quote:

Teşekkürler, bu hafta başvuru almiyor italya için o yüzden haftaya kaldı, oda temmuz ayına denk gelecek inşallah yogun olmaz,
    forumlarda eksik belge vs. problem olabiliyor diyorlar sizin problem oldumu belgelerde, idata evrak listesi dışında birşeyler istediler mi?

Yok hocam çok kasmadılar, zaten görevliler detaylı inceliyor belgeleri. Ekstra belge istemediler. Bankada yaklaşık 2000-2500 lira görmek istiyorlarmış görevlinin dediğine göre:)Eğer belgeler tamsa 190 lira ödeyip çıkıyosun.Başvurduktan sonra internetten takip edebiliyosun pasaportun durumunu. Geçen cuma başvurmuştum, bugün msj geldi, yarın pasaportu almaya gidecem.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elturco78 -- 29 Haziran 2016; 11:36:15 >
  • bence ileri tarihe atmadan mümkün olan en yakın zamanda başvurun. ben mayısta başvurdum 1 haftada çıktı (idata izmir) ne sıra vardı ne de gelen giden. çok rahat oldu. belgeleri harfiyen getirin, hiç bir sıkıntı çıkmıyor ozaman. fotorafın yeni olmasına dikkat !. bunun için almanya için başvuran birinde sıkıntı çıkmıştı

not: 3 yıl önce ağustosta başvurmuştum, çok yoğundu.
  • Cevaplar için teşekkürler,
    Tur şirketi otel ve uçak rezervasyon bilgilerini geç gönderince bu aylara kaldık maalesef.
  • Ben istanbuldan sorunsuz ve kolay aldim ama Ankaradan arkadasim basvurdu ve Mulakata gitti pasaportunuz idata da demisler. Oraya gitmis konsolosda demisler. Hic bilgi yok ucus 2 temmuz cok endiselendik. Bu kadar bizi telasa sokdular hic hos degil. Bi belirsizlik var... Can sıkcıı
  • Merhaba,
    Vize ye 2 Temmuzda başvurdum, 5 Temmuzda sonuçlandı,
    90 gunluk çoklu girişli 6 aylık vize verdiler bu kadar hızlı ve uzun vize beklemiyordum.

Başvuruyu idata Ankarada yaptım, daha önce shengen vizesi vardi.
    Belgeler olarak:
    ikemetgah yada nufus kayıt istenmedi, vermenize gerek yok,
    çogu yerde şirket faaliyet belgesi ve oda kaydının orjinali isteniyor şeklinde yazılıyor ancak ben fotokopi götürdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msonerb -- 8 Temmuz 2013; 17:01:14 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    İtalya vizesine başvurmadan önce foruma baktım, güncel bilgi bulamadım. şimdi vizem çıktı ve yaşadığım deneyimleri aktarmak istedim:
    Öncelikle İstanbul'dan başvurduğumu ve başvurumu İdata Bahariye aracılığı ile tatil amaçlı olarak yaptığımı belirteyim. Aklımda ilk olarak konsoloslukla uğraşmak vardı. zira idata ile genelde olumsuz yorumlar görünmekteydi. konsolosluğun kısa süreli turistik vizelerle uğraşmadığı bilgisini edinince, el mecbur idataya başvurdum.
    Birincisi, İdata öyle anlatılanlar kadar kötü değil. Randevulu gidince 15-20 dakikada işiniz bitiyor. Randevusuz gidenleri de gördüm, duydum, 2-3 saat bekleyenler olmuş. internet üzerinden çok rahat başvuru yapılabiliyor. sen hem başvuru zahmetine girme hem de çok bekledim diye forumlarda ağla. yok öyle kardeşim.
    gelelim evrak hazırlama sürecine. 11 nisanda gideceğim tur için 11 şubatta evrak hazırlamaya başladım. (çok erken ama olsun) ne tür evraklar hazırlanacağı idata nın sitesinde var. devlet memuru ayrı evrak topluyor, SGK'lı çalışan ayrı. hepsi tek tek anlatılmış. başka sitelerin yazdığına güvenmeyin, idatanın istediği evrakların da bir tanesini bile eksik getirmeyin arkadaşlar. yoksa bugün git yarın gel olur. örnek vereyim, SGK'lı çalışanlar için firma antetli kağıdına maaş bilgisi ve izin kullanacağı tarihleri belirten bir yazı istiyorlar. imzalı kaşeli olacak. bu yetmiyor, imza atanın imza sirkülerini de getireceksin. maaş yazmıyor ama izin yazıyorsa olmaz diyorlar. özellikle bu yılın başından itibaren konsolosluk maaş bilgisini de istiyormuş. çalıştığım firma dedi ki "maaş bilgisi gizlidir veremem". idata dedi ki "veremezsen buna dair bir dilekçe getir o zaman" işi ancak İK müdürü ile çözdüm. eskiden maaş olmasa da olurmuş ama şimdi yeni bir uygulama. dikkat!
    neyse tüm evraklar eksiksi toplandı 28 şubatta başvurdum. Maaş yazmıyor diye geri çevrildim.
    3 martta tekrar başvurdum. evraklar kabul edildi.
    11 martta pasaportunuz gelir dediler. 10 martta geldi.
    pasaporta baktım 3 aylık vize verilmiş, 11 nisan-11 temmuz.
    yani 1 ay öncesinden vize işini halletmiş oldum. sorusu olanları yanıtlamaya çalışacağım.

• Yarin randevusuz gitsek 15 ine kadar vize cikar mi acaba ?

• iData ankara ofisine italya vizesi için son zamanlarda randevusuz gidip kapıda numara alıp başvuranınız oldu mu? Seyahat tarihim 22 Temmuz ve en erken randevu 20 Temmuzda . Nasıl yapmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: babylonweb

iData ankara ofisine italya vizesi için son zamanlarda randevusuz gidip kapıda numara alıp başvuranınız oldu mu? Seyahat tarihim 22 Temmuz ve en erken randevu 20 Temmuzda . Nasıl yapmam gerekiyor?

istanbul idata kesinlikle randevusuz işlem yapmıyor. ankarayı bilemiyorum. geleni kapıdan döndürüyorlar randevu al diye.

bence randevusuz gitmeyin. yapmayabilirler. telefonla sorup bilgi de alabilirsiniz. turizm şirketinde çalışan bir arkadaşınız varsa dosyanızı ona verin şirketler idataya hergün toplu teslimat yapıyor sizinkini de araya sıkıştırır :) ben hep öyle yapyıorum liseden arkadaşım vize ofisinde çalışıyor veriyorum ona o hallediyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkish_republic -- 29 Haziran 2016; 10:41:45 >

• turkish_republic kullanıcısına yanıt
    cevap için çok teşekkürler.

Ankara'da böyle bir tanıdığı bildiği olan var mı bana yardımcı olabilecek?
  • babylonweb kullanıcısına yanıt
    Hocam aydınlıkevlerde şirketi bulunan Hüseyin Bey var. Zamanında bizim de başımıza böyle bişi gelmişti. Kendisi halletmişti. Pm atıyorum adresi.
  • ilk defa vize alırken konsolosluğa görüşmeye gidiliyor mu?

Bartın'da yaşadığımdan dolayı Ankara'ya gidip gelmek bir hayli zor oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.